ΑρχικήinetΗ Cloudflare ανέλαβε την προστασία κρισιμών υποδομών μέσω υπηρεσιών DNS για τις...

Η Cloudflare ανέλαβε την προστασία κρισιμών υποδομών μέσω υπηρεσιών DNS για τις ΗΠΑ

Η Cloudflare Inc., ο κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών ασφάλειας, απόδοσης και αξιοπιστίας για την οικοδόμηση ενός καλύτερου Διαδικτύου, έχει λάβει ένα εντυπωσιακό συμβόλαιο ύψους 7,2 εκατομμυρίων δολαρίων από την Υπηρεσία Ασφάλειας Κυβερνοχώρου και Υποδομών (Cybersecurity and Infrastructure Security Agency – CISA) για να προσφέρει υπηρεσίες Registry και Authoritative DNS για το .gov Top Level Domain!

Cloudflare

“Το διαδίκτυο έχει ανοίξει έναν κόσμο δυνατοτήτων για τους πολίτες που θέλουν να αλληλεπιδρούν με την κυβέρνησή τους”, σημείωσε ο Matthew Prince, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cloudflare. “Από την αίτηση για διαβατήριο και την εκμάθηση συμβουλών υγείας από τις τοπικές αρχές έως την άμεση αλληλεπίδραση με εκπροσώπους σε πραγματικό χρόνο – όλες οι δραστηριότητες .gov χρειάζονται μια αξιόπιστη και ασφαλή πλατφόρμα DNS για να κερδίσουν πραγματικά την εμπιστοσύνη των πολιτών”. Επίσης, είπε ότι η εταιρεία του αισθάνεται τιμή που η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών επιλέγει το δίκτυό της ως αυτό που παρέχει αυτή τη σταθερότητα και την ασφάλεια.

Δείτε επίσης: Athenian Project: Η Cloudflare προστατεύει την ακεραιότητα των εκλογών

Η CISA είναι ο κορυφαίος σύμβουλος και στρατηγικός σύμβουλος των Ηνωμένων Πολιτειών για τον μετριασμό των κινδύνων και συνεργάζεται μαζί τους για την προστασία από τις τρέχουσες απειλές στον κυβερνοχώρο και την επένδυση σε πιο ανθεκτικές, ασφαλείς υποδομές για ένα καλύτερο μέλλον. Η CISA ενισχύει την ικανότητα του έθνους να καταπολεμά τις παραβιάσεις της διαδικτυακής ασφάλειας προσφέροντας προηγμένα μέτρα κυβερνοασφάλειας, λύσεις αντιμετώπισης περιστατικών και υπηρεσίες αξιολόγησης που διασφαλίζουν τα ομοσπονδιακά συστήματα και τις κρίσιμες κρατικές/τοπικές λειτουργίες

Για να διασφαλίσει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας για τους χρήστες του domain .gov, η CISA απευθύνθηκε στην Cloudflare για να παρέχει υπηρεσίες μητρώου και DNS που κάλυπταν την ανάγκη για υψηλής διαθεσιμότητας DNS. Εξάλλου, το DNS είναι μια βασική υπηρεσία του Διαδικτύου που αποτελεί το θεμέλιο των εφαρμογών που βασίζονται σε αυτό για λόγους ασφαλείας. Η CISA παρέχει δωρεάν domain .gov σε κυβερνητικούς φορείς με έδρα τις ΗΠΑ, ωστόσο, χρειάζεται κάτι περισσότερο από την απλή καταχώριση ενός domain για να βρουν οι χρήστες του διαδικτύου τον ιστότοπο. Οι υπηρεσίες DNS λειτουργούν ως πλοηγοί, κατευθύνοντας τους επισκέπτες στον επιθυμητό ιστότοπο. Το μητρώο .gov TLD και οι υπηρεσίες DNS είναι διαθέσιμα σε όλους τους κυβερνητικούς οργανισμούς που εδρεύουν στις ΗΠΑ.

Με την υπογραφή αυτής της σύμβασης, η Cloudflare θα παρέχει διαχειριζόμενα name servers για τη ζώνη .gov και έγκυρο DNS hosting για .gov domain names, επιτρέποντάς μας να εκπληρώσουμε την αποστολή της CISA για την επίτευξη των στόχων της.

  • Μείωση του attack surface υποδομών και κυβερνητικών οργανισμών που σχετίζονται με το .gov
  • Με την αυτοματοποίηση και την ασφαλή διαχείριση των DNS servers, τη διαμόρφωση των εγγραφών DNS ώστε να είναι πιο δύσκολο για οποιονδήποτε να υποδυθεί την κυβέρνηση σε email by default, και την εισαγωγή νέων χαρακτηριστικών – επιδιώκουμε να ενισχύσουμε την προστασία του δικτύου μας.
  • Απόκτηση ορατότητας για τον καλύτερο εντοπισμό και πρόληψη ορισμένων προβλημάτων οικοσυστήματος DNS αντί αντίδρασης σε αυτά

Δείτε επίσης: Cloudflare Zero Trust: Το νέο λογισμικό είναι πλέον διαθέσιμο δωρεάν

Η Cloudflare είναι υπερήφανη που πρόσφατα έλαβε την έγκριση FedRAMP moderate και μπορεί πλέον να βρεθεί στην επίσημη αγορά FedRAMP. Η Cloudflare προσφέρει αξιόπιστες υπηρεσίες ασφάλειας, απόδοσης και αξιοπιστίας σε ένα παγκόσμιο δίκτυο που λειτουργεί για πάνω από 40 κυβερνητικές υπηρεσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Το 2021, ο Οργανισμός Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών (CISA) άρχισε να παρέχει στις υπηρεσίες του Ομοσπονδιακού Πολιτικού Εκτελεστικού Κλάδου (FCEB) την ασφαλή λύση DNS resolver της Cloudflare. Η Cloudflare όχι μόνο υποστηρίζει βασικές κυβερνητικές λειτουργίες, όπως η εκλογική υποδομή της χώρας, αλλά μέσω του έργου Athenian Project προσφέρει και δωρεάν υπηρεσίες για τους αξιωματούχους των πολιτειών, των κομητειών και των τοπικών αρχών που είναι υπεύθυνοι για τις εκλογές.

Πηγή πληροφοριών: cloudflare.net

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS