ΑρχικήinetAthenian Project: Η Cloudflare προστατεύει την ακεραιότητα των εκλογών

Athenian Project: Η Cloudflare προστατεύει την ακεραιότητα των εκλογών

Η Cloudflare είναι ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα παράδοσης περιεχομένου στον κόσμο (CDNs). Χρησιμοποιείται από επιχειρήσεις, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, bloggers και οποιονδήποτε άλλον έχει παρουσία στο διαδίκτυο για να κάνει τους ιστότοπους και τις εφαρμογές του γρήγορους και ασφαλείς.

Το 2017 η Cloudflare δημιούργησε το Athenian Project για να διασφαλίσει ότι κατά τη διάρκεια των εκλογών οι πολιτείες και οι τοπικές κυβερνήσεις θα έχουν το υψηλότερο επίπεδο προστασίας και αξιοπιστίας. Η εταιρεία με το λανσάρισμα αυτού του project ήθελε να διασφαλίσει ότι οι ψηφοφόροι θα έχουν πρόσβαση σε εκλογικές πληροφορίες και εγγραφή ψηφοφόρων χωρίς προβλήματα.

Την στιγμή του λανσαρίσματος η εταιρεία ανέφερε ότι ο στόχος της είναι να προστατευτούν οι ιστότοποι από επιθέσεις DDoS, SQL injection και άλλες κακόβουλες προσπάθειες που στοχεύουν στην υπονόμευση της ακεραιότητας των εκλογών.

Athenian Project Cloudflare

Η Cloudflare αναφέρει ότι στόχος της είναι να συμβάλλει στην προστασία των πιο ευάλωτων φωνών στο Διαδίκτυο και των κρίσιμων θεσμικών δομών. Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 2017 ανακοίνωσε ότι τα αρχεία εγγραφής ψηφοφόρων ή οι ιστότοποι για τις δημόσιες εκλογές 21 πολιτειών είχαν γίνει στόχος κυβερνοεπιθέσεων. Μετά από αυτό, η Cloudflare αποφάσισε να βοηθήσει στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή των εκλογών, λανσάροντας το Athenian Project.

Τα websites διαδραματίζουν ισχυρό ρόλο στις εκλογές καθώς παρέχουν σημαντικές πληροφορίες στους ανθρώπους πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τις εκλογές. Επίσης, τα websites μπορούν να γίνουν στόχοι επίθεσης και μπορεί να αντιμετωπίσουν ευπάθειες λόγω της μεγάλης της επισκεψιμότητας. Οι ευπάθειες ασφάλειας και απόδοσης μπορούν να εμποδίσουν τους πολίτες που επισκέπτονται τους ιστότοπους των εκλογών να έχουν πρόσβαση σε σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το πού και πότε θα ψηφίσουν. Επίσης, θα επηρεάσουν και όλους όσους επισκεφθούν τους ιστότοπους μετά τις εκλογές για να δουν τα αποτελέσματα.

Athenian Project Cloudflare

Πως μπορούν να επηρεαστούν τα websites;

  • Πριν τις εκλογές: Ζητήματα ασφάλειας και επιδόσεων μπορεί να οδηγήσουν σε μη διαθεσιμότητα των ιστότοπων ή σε διάδοση ψευδών πληροφοριών σχετικά με την εγγραφή στην ψηφοφορία.
  • Κατά τη διάρκεια των εκλογών: Τα τρωτά σημεία ασφάλειας και απόδοσης μπορούν να εμποδίσουν τους πολίτες που επισκέπτονται τους ιστότοπους των εκλογών να έχουν πρόσβαση σε σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το πού και πότε θα ψηφίσουν.
  • Μετά την λήξη των εκλογών: Θα επηρεαστούν οι πολίτες που θέλουν να δουν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας και να λάβουν ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο.

Οι εκλογικοί ιστότοποι είναι ευάλωτοι σε θέματα ασφάλειας και επιδόσεων. Ποιοι είναι κάποιοι από αυτούς τους κινδύνους;

  • Επιθέσεις Distributed Denial-of-Service (DDoS) – Οι επιθέσεις DDoS είναι μια πολύ σοβαρή απειλή για κάθε οργανισμό που βασίζεται στον ιστότοπό της ή στην ηλεκτρονική της υπηρεσία καθώς μπορούν να προκαλέσουν σημαντικό χρόνο διακοπής λειτουργίας. Όπως αντιλαμβάνεστε κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει πραγματικά τεράστιο πρόβλημα στην εκλογική διαδικασία.
  • Κλοπή Δεδομένων – Οι εκλογικοί ιστότοποι είναι ευάλωτοι σε παραβιάσεις της ασφάλειας, όπως επιθέσεις SQL injection, cross-site scripting και cross-site forgery requests. Αυτές οι παραβιάσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κλοπή δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων των ψηφοφόρων.
  • Κακόβουλα Bots – Οι χάκερ μπορούν να δημιουργήσουν bots που παρεμβαίνουν στους εκλογικούς ιστότοπους με το content scraping και το takeover λογαριασμών, γεγονός που με τη σειρά του αυξάνει το λειτουργικό κόστος και προκαλεί απώλεια δεδομένων.
  • Διαθεσιμότητα του website – Οι προεκλογικοί ιστότοποι αντιμετωπίζουν περιόδους υψηλής επισκεψιμότητας δημιουργώντας μια κακή εμπειρία χρήστη — το περιεχόμενο στον ιστότοπο θα φορτώνεται αργά ή και καθόλου.

Το Athenian Project της Cloudflare σας προστατεύει από όλες τις παραπάνω απειλές παρέχοντας σας τα κατάλληλα βήματα για να προστατεύσετε τα δεδομένα των ψηφοφόρων, να διατηρήσετε τα website online και να αποτρέψετε το defacement του website σας.

Η εταιρεία αναφέρει ότι εάν διαχειρίζεστε έναν πολιτειακό ή τοπικό ιστότοπο εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες, σας συνιστά να υποβάλετε αίτηση για να συμμετέχετε στο νέο αυτό project. Το Athenian Project είναι για ιστότοπους που διαχειρίζονται εκλογές. Αυτό περιλαμβάνει ιστότοπους που παρέχουν πληροφορίες που σχετίζονται με εκλογικούς χώρους, δεδομένα ψηφοφόρων, συμπεριλαμβανομένης της εγγραφής ή της επαλήθευσης ψηφοφόρων ή την αναφορά των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Ο τρόπος εγγραφής είναι πανεύκολος και γίνεται με την απλή συμπλήρωση της παρακάτω φόρμας:

Athenian Project Cloudflare

Ενδεικτικά μέχρι στιγμής στο Athenian Project συμμετέχουν οι: San Francisco, Rhode Island, Alabama, North Carolina και Hawaii.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS