ΑρχικήinetΟι οδηγοί της Uber στην Ευρώπη αποκτούν πρόσβαση σε Tesla μέσω της...

Οι οδηγοί της Uber στην Ευρώπη αποκτούν πρόσβαση σε Tesla μέσω της Hertz

Η Uber συνεργάζεται και πάλι με την Hertz, αυτή τη φορά για να δώσει την ευκαιρία σε χιλιάδες Ευρωπαίους οδηγούς να οδηγήσουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η συμφωνία αυτή σηματοδοτεί ένα ακόμη βήμα στη δέσμευση της Uber για την προώθηση πράσινων πρωτοβουλιών και τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Δείτε επίσης: Η Uber δοκιμάζει τις διαφημίσεις push notification

Uber

Η Hertz και η Uber δήλωσαν πρόσφατα ότι θα παρέχουν έως και 25.000 ηλεκτρικά οχήματα (EV) για τους οδηγούς της Uber που διαμένουν σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες μέχρι το 2025. Η δήλωση αυτή ακολουθεί τη συνεργασία τους στη Βόρεια Αμερική, όπου 50.000 αυτοκίνητα Tesla διατίθενται προς ενοικίαση στις ΗΠΑ. Οι δύο εταιρείες δεσμεύονται να προωθήσουν λύσεις βιώσιμης κινητικότητας παγκοσμίως.

Η Uber δίνει τώρα στους οδηγούς την ευκαιρία να οδηγούν με περισσότερες επιλογές, προσφέροντας μια σειρά από EVs από την Tesla και την Polestar στην Ευρώπη. Ξεκινώντας αυτό το μήνα, η βάση της Hertz στο Λονδίνο θα ξεκινήσει το πρόγραμμα, το οποίο στη συνέχεια θα επεκταθεί και σε άλλες πόλεις όπως το Παρίσι, το Άμστερνταμ και επιπλέον πρωτεύουσες σε όλη την περιοχή.

Δείτε επίσης: Η Uber έπεσε για άλλη μια φορά θύμα παραβίασης δεδομένων

Η σύμπραξη Uber-Hertz έχει δύο κύριους στόχους: να βοηθήσει τη Hertz να επιτύχει τη φιλοδοξία της να δημιουργήσει έναν από τους μεγαλύτερους στόλους ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο, και την Uber να υλοποιήσει τη φιλοδοξία της να γίνει μια “πλατφόρμα μηδενικών εκπομπών” έως το 2030.

Το πρόγραμμα Rent-a-Tesla της Uber έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία από την έναρξή του. Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 50.000 οδηγοί στις ΗΠΑ έχουν επωφεληθεί από αυτή την ευκαιρία να νοικιάσουν ένα Tesla και να πραγματοποιήσουν πάνω από 24 εκατομμύρια αμιγώς ηλεκτρικές διαδρομές με συνολικά 260 εκατομμύρια ηλεκτρικά χιλιόμετρα!

Για να επιτύχει τον στόχο της να έχει μηδενικές εκπομπές ρύπων στα ταξίδια της μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας, το σχέδιο επιτυχίας της Uber δεν περιορίζεται μόνο στη συνεργασία της με τη Hertz. Με περισσότερες από 1.400 πόλεις σε όλη τη Βόρεια Αμερική να χρησιμοποιούν ήδη το “Uber Green” – ένα πρόγραμμα που ενθαρρύνει τους οδηγούς να χρησιμοποιούν υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα – το έχουν επίσης εφαρμόσει στην αγαπημένη υπηρεσία μέλους, γνωστή ως “Uber Pass”. Με τον τρόπο αυτό, τα μέλη θα μπορούν να λαμβάνουν έκπτωση 10% σε κάθε πράσινο ταξίδι!

Δείτε επίσης: Ινδία: Uber και Amazon επικρίνονται για τις κακές συνθήκες εργασίας των gig workers

Η Uber έχει δημιουργήσει συνεργασίες με αυτοκινητοβιομηχανίες, παρόχους δικτύων φόρτισης και άλλες εταιρείες ενοικίασης ηλεκτρικών οχημάτων, όπως η Ample, η Avis και η EVgo, για να παρέχει πρόσθετα κίνητρα στους πελάτες της.

Πηγή πληροφοριών: techcrunch.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS