ΑρχικήinetΠοια αποτελέσματα αναζήτησης της Google δεν πρέπει να εμπιστεύεστε τυφλά;

Ποια αποτελέσματα αναζήτησης της Google δεν πρέπει να εμπιστεύεστε τυφλά;

Όταν αναζητούμε πληροφορίες στο διαδίκτυο, οι περισσότεροι από εμάς απευθυνόμαστε στη Google. Είναι γρήγορη, εύκολη και γενικά αξιόπιστη μηχανή αναζήτησης. Αλλά δεν είναι όλα τα αποτελέσματα αναζήτησης της Google αξιόπιστα. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι δεν είναι όλοι οι σύνδεσμοι επαληθευμένοι ή ακριβείς. Ως εκ τούτου, η καλύτερη πρακτική είναι να επαληθεύετε τις πληροφορίες από πολλαπλές πηγές προτού εμπιστευτείτε το πρώτο πράγμα που βλέπετε στη Google.

Google αποτελέσματα αναζήτησης

Οι αλγόριθμοι της Google έχουν γίνει πιο ικανοί στην αξιολόγηση ενός ιστότοπου ως προς τον βαθμό αξιοπιστίας και ακρίβειάς του. Παρόλα αυτά, λανθασμένες πληροφορίες μπορεί μερικές φορές να παρεισφρήσουν.

Υπάρχουν ορισμένα θέματα που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή. Εδώ θα δούμε τους 8 τύπους πληροφοριών που βρίσκουμε στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google και δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε τυφλά:

1. Ιατρικές Πληροφορίες

Πολλοί άνθρωποι όταν δεν νιώθουν καλά, κάνουν μια γρήγορη αναζήτηση στη Google με τα συμπτώματά τους για να δουν τι μπορεί να έχουν. Η αλήθεια είναι ότι η Google μπορεί να εμφανίσει δεκάδες αποτελέσματα. Ωστόσο, οι γιατροί προτείνουν να μην εμπιστευόμαστε το διαδίκτυο όταν πρόκειται για θέματα υγείας. Οι ιατρικοί ιστότοποι δεν γνωρίζουν το ιατρικό ιστορικό σας.

Ως εκ τούτου, καταλήγουν να προτείνουν όλες τις πιθανές αιτίες και θεραπείες για ένα σύμπτωμα – αυτό σημαίνει ότι τα αποτελέσματα που εμφανίζονται δεν αφορούν κάθε περίπτωση, δεν είναι εξειδικευμένα.

Δείτε επίσης: Google Pixel 7 series: Πρόβλημα με την ποιότητα στα video call

Επιπλέον, υπάρχουν συμπτώματα που είναι κοινά σε πολλές ασθένειες. Για παράδειγμα, ενώ ο πυρετός είναι ένα από τα συμπτώματα του καρκίνου, δεν σημαίνει ότι έχετε κάτι τέτοιο. Το πιο πιθανό είναι ότι υποφέρετε από ένα κοινό κρυολόγημα.

Ως εκ τούτου, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό και να κάνετε τις εξετάσεις που θα σας προτείνει, πριν καταλήξετε σε κάποιο συμπέρασμα. Σίγουρα πάντως, δεν πρέπει να εμπιστευτείτε τυφλά τα αποτελέσματα της Google.

2. Οικονομικές συμβουλές

Η διαχείριση των οικονομικών σας μπορεί να είναι μια κουραστική διαδικασία. Ωστόσο, η Google δεν θα πρέπει να είναι το μέρος στο οποίο θα απευθυνθείτε για συμβουλές σχετικά με αυτό το σημαντικό θέμα. Παρόλο που η Google έχει πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα δεδομένων, θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως πρόσθετη πηγή κατά τη διεξαγωγή μιας χρηματοοικονομικής έρευνας. Σε μια μηχανή αναζήτησης, θα συναντήσετε μια σειρά από απόψεις και άρθρα που μπορεί να θολώσουν την κρίση σας ή ακόμα και να σας παραπλανήσουν.

Ένα απλό ερώτημα για μια συγκεκριμένη επένδυση θα εμφανίσει μυριάδες συνδέσμους και σίγουρα δεν είναι εύκολο να καταλάβετε ποιος από αυτούς είναι αξιόπιστος και προσφέρει σωστή καθοδήγηση.

Ως εκ τούτου, θα πρέπει να απευθύνεστε σε πιο αξιόπιστες πλατφόρμες χρηματοοικονομικής έρευνας και όχι σε μια μηχανή αναζήτησης όπως η Google, για να πάρετε τις τελικές σας αποφάσεις και να έχετε μια σωστή εικόνα της αγοράς.

3. Θρησκευτικές πρακτικές

Google αποτελέσματα αναζήτησης
Ποια αποτελέσματα αναζήτησης της Google δεν πρέπει να εμπιστεύεστε τυφλά;

Η Google προσφέρει πληθώρα πόρων για άτομα που θέλουν να είναι πιο ενημερωμένα σχετικά με θρησκευτικά θέματα. Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις, υπάρχουν φυλετικές προκαταλήψεις και διακρίσεις. Κατά την αναζήτηση στη Google, θα συναντήσετε sites που μπορεί να ευνοούν ορισμένες θρησκείες.

Όταν κάποιος δεν έχει πολλές σχετικές γνώσεις, δεν μπορεί εύκολα να κρίνει την ακρίβεια αυτών των ιστοσελίδων.

Ειδικός φαίνεται να έχει αναφέρει ότι οι μηχανές αναζήτησης, όπως η Google, δεν είναι “έμπιστες, αξιόπιστες πύλες πληροφόρησης“, ενώ εισάγουν διακρίσεις και ευνοούν τις ομάδες που τις σχεδίασαν ή που τις χρηματοδότησαν.

Δεδομένου ότι οι αλγόριθμοι της Google επηρεάζονται από αυτό που αναζητά η πλειοψηφία των χρηστών της, οι μειονότητες μπορεί να μην βρίσκουν εύκολα αυτό που θέλουν.

Δείτε επίσης: Google Meet: Αποκτά την λειτουργία in-meeting reactions

4. Θεωρίες συνωμοσίας

Καλό είναι να αποφεύγετε και sites που προωθούν θεωρίες συνωμοσίες και άλλες αμφιλεγόμενες συζητήσεις. Ορισμένοι ιστότοποι δημοσιεύουν τέτοια θέματα γιατί είναι δελεαστικά και προσελκύουν περισσότερους χρήστες.

Η Google φιλοξενεί διάφορες ιστορίες, οι οποίες συχνά κατατάσσονται ψηλά μόνο και μόνο επειδή είναι δημοφιλείς. Ωστόσο, πολλές φορές οι πληροφορίες είναι ψεύτικες και παραπλανούν τους χρήστες.

5. Κριτικές και συστάσεις προϊόντων

Οι περισσότεροι από εμάς αναζητούμε κριτικές προϊόντων όταν ετοιμαζόμαστε για μια αγορά. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο, αλλά δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε τυφλά όλες τις κριτικές που βρίσκουμε στο διαδίκτυο. Ενώ υπάρχουν ιστότοποι που δημοσιεύουν αμερόληπτες κριτικές, ένας μεγάλος αριθμός sites δημοσιεύει παραπλανητικές κριτικές και προωθεί προϊόντα που δεν είναι καλά ποιοτικά.

Υπάρχουν μερικές διαφορές μεταξύ των αυθεντικών και των παραπλανητικών κριτικών:

  • Εάν μια κριτική εκθειάζει ένα προϊόν και δεν αναφέρει κανένα μειονέκτημα, πρέπει να είστε επιφυλακτικοί. Μπορεί να είναι αληθινή, αλλά όταν λέγονται μόνο θετικά πράγματα, μπορεί κάτι να πηγαίνει λάθος.
  • Εάν δεν υπάρχουν φωτογραφίες του πραγματικού προϊόντος, το άτομο που έχει γράψει την κριτική πιθανότατα δεν έχει χρησιμοποιήσει το προϊόν.
  • Αν τα στοιχεία του συγγραφέα λείπουν, ίσως δεν πρέπει να βασίζεστε πολύ στα λεγόμενά του.
  • Γενικά, οι αναξιόπιστοι ιστότοποι αναδιατυπώνουν τις περιγραφές προϊόντων αντί να παρέχουν τη δική τους γνώμη.

6. Ερωτήματα σχετικά με χημικά

Google αποτελέσματα αναζήτησης
Ποια αποτελέσματα αναζήτησης της Google δεν πρέπει να εμπιστεύεστε τυφλά;

Όταν πρόκειται για το χειρισμό χημικών ουσιών, ένα και μόνο λάθος μπορεί να σας κοστίσει ακριβά. Επομένως, αν υπάρχει οποιαδήποτε αμφιβολία σχετικά με μια χημική διαδικασία, δεν πρέπει να βασιστείτε στη Google.

Τα αποτελέσματα που θα εμφανιστούν είναι άπειρα και είναι δύσκολο να αποφασίσει κάποιος ποια πηγή μπορεί να εμπιστευτεί. Οι πλατφόρμες σχετικά με τα χημικά, δεν διαθέτουν τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τις ουσίες που έχετε και το περιβάλλον σας, όπως η θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Δείτε επίσης: Το Google Docs update θα βελτιώσει την φωνητική πληκτρολόγηση;

Ως εναλλακτική της Google, μπορείτε να δείτε τους επίσημους ιστότοπους με χημικούς πίνακες και ενώσεις.

7. Νέες ειδήσεις

Η παραπληροφόρηση είναι ανεξέλεγκτη στο διαδίκτυο και, όπως και άλλες διαδικτυακές πλατφόρμες, η Google έχει επίσης δυσκολευτεί να ελέγξει τη διάδοση των ψεύτικων ειδήσεων. Η διαδικασία είναι πιο δύσκολη όταν μιλάμε για έκτακτες ειδήσεις.

Ενώ η Google έχει θεσπίσει μέτρα ασφαλείας για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης, συχνά δεν ενεργοποιούνται αμέσως. Μέχρι τη στιγμή που η Google καταργεί μια ψευδή είδηση, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχει διαβαστεί από εκατομμύρια χρήστες.

Αν ακούσετε για κάποιο σημαντικό γεγονός και ψάξετε στη Google, κινδυνεύετε να αντιμετωπίσετε αναφορές που βασίζονται σε εικασίες. Μια καλύτερη εναλλακτική είναι να περιηγηθείτε απευθείας σε συγκεκριμένα ειδησεογραφικά sites και πηγές που εμπιστεύεστε.

8. Μην εμπιστεύεστε τυφλά τη Wikipedia

Google αποτελέσματα αναζήτησης
Ποια αποτελέσματα αναζήτησης της Google δεν πρέπει να εμπιστεύεστε τυφλά;

Μια κοινή παρανόηση σχετικά με το διαδίκτυο είναι ότι όλο το περιεχόμενο της Wikipedia είναι επικυρωμένο και ακριβές. Αυτό δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την πραγματικότητα! Η πλειονότητα των πληροφοριών σε αυτόν τον ιστότοπο παράγεται από τους χρήστες, πράγμα που σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει ή να τροποποιήσει το περιεχόμενό της.

Παρόλο που το site είναι σε μεγάλο βαθμό ακριβές όταν αναφέρει βασικές πληροφορίες, θα πρέπει να επιβεβαιώνετε αυτά που βρίσκετε εκεί με άλλες πηγές, για να διασφαλίσετε την ακρίβεια και την αξιοπιστία.

Google

Η Google είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο επαναστατικές εφευρέσεις του διαδικτύου και είναι σίγουρα εξαιρετικά χρήσιμη στον εντοπισμό πληροφοριών. Ωστόσο οι αλγόριθμοι της μηχανής αναζήτησης έχουν επιτρέψει σε πολλούς αναξιόπιστους ιστότοπους να κερδίσουν έδαφος.

Γι’ αυτό το λόγο, είναι σημαντικό να ελέγχετε κάποια πληροφορία σε πολλαπλές πηγές και να αποφεύγετε εντελώς κάποιες κατηγορίες όπως οι ιατρικές και οι οικονομικές πληροφορίες.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε πληροφορίες που ήταν σωστές στο παρελθόν, αλλά τώρα μπορεί να έχουν αλλάξει. Αν ένα άρθρο είναι πολύ παλιό και δεν έχει ενημερωθεί εδώ και καιρό, τότε πιθανότατα δεν περιέχει ακριβείς πληροφορίες.

Για τον εντοπισμό αξιόπιστων πηγών, εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε τα φίλτρα αναζήτησης της Google ως μέρος της ερευνητικής σας στρατηγικής.

Πηγή: www.makeuseof.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS