ΑρχικήinetGoogle Chrome: Τέλος η υποστήριξη για χρήστες Windows 7

Google Chrome: Τέλος η υποστήριξη για χρήστες Windows 7

Την επόμενη εβδομάδα, ο Google Chrome θα σταματήσει να παρέχει τεχνική υποστήριξη και υποστήριξη ασφαλείας για τους χρήστες των Windows 7.

Η Google είχε αρχικά την πρόθεση να τερματίσει την προσφορά υποστήριξης τον Ιούλιο του 2021. Ωστόσο, λόγω της πανδημίας που είχε ως αποτέλεσμα περισσότερες οικογένειες να εξαρτώνται από παλαιότερους υπολογιστές και φορητούς υπολογιστές, η Google αποφάσισε να παρατείνει την προθεσμία μέχρι τον Ιανουάριο του 2023.

Ένας υπεύθυνος υποστήριξης του Chrome της Google έχει καταστήσει σαφές ότι ο Chrome 109 θα είναι η τελευταία έκδοση που θα προσφέρει υποστήριξη για τα Windows 7 και 8/8.1. Από εδώ και πέρα, μόνο όσοι τρέχουν Windows 10 ή νεότερες εκδόσεις μπορούν να χρησιμοποιούν τις τελευταίες εκδόσεις του Google Chrome – με προσωρινή ημερομηνία κυκλοφορίας την 7η Φεβρουαρίου 2023 για τον Chrome 110.

Google Chrome: Τέλος η υποστήριξη για χρήστες Windows 7
Google Chrome: Τέλος η υποστήριξη για χρήστες Windows 7

Δείτε επίσης: Google Chrome για Android: Αποκτά λειτουργία track price

Η Microsoft, ο δημιουργός των Windows, διέκοψε επίσημα την υποστήριξή της για τα Windows 7 τον Ιανουάριο του 2020. Για να διασφαλίσουν ότι οι συσκευές τους παραμένουν έτοιμες να δεχτούν μελλοντικές ενημερώσεις από το Chrome, οι χρήστες πρέπει να ενημερώσουν το λειτουργικό τους σύστημα τουλάχιστον σε Windows 10 ή σε μια νεότερη έκδοση.

Τα Windows 7, που κυκλοφόρησαν πριν από δώδεκα χρόνια, ξεπεράστηκαν από τρεις επόμενες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος τα τελευταία χρόνια.

Πριν από μερικά χρόνια, η Microsoft υπολόγισε ότι πάνω από ένα δισεκατομμύριο συσκευές έτρεχαν με τα Windows 10 – την τελευταία έκδοση του τυπικού λειτουργικού συστήματος του τεχνολογικού γίγαντα.

Είναι αξιοσημείωτο ότι τα Windows 7 παραμένουν ένα δημοφιλές λειτουργικό σύστημα, καθώς πάνω από 100 εκατομμύρια υπολογιστές παγκοσμίως εξακολουθούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ZDNet από πέρυσι.

Η Google έκανε μια ανακοίνωση ότι οι χρήστες παλαιότερων εκδόσεων του Chrome θα εξακολουθούν να μπορούν να χρησιμοποιούν το πρόγραμμα, αλλά δυστυχώς δεν θα κυκλοφορήσουν περαιτέρω ενημερώσεις για αυτού του είδους τα λειτουργικά συστήματα.

Google Chrome: Τέλος η υποστήριξη για χρήστες Windows 7
Google Chrome: Τέλος η υποστήριξη για χρήστες Windows 7

Τον Νοέμβριο του 2020, ο Max Christoff, διευθυντής μηχανικής στο Google Chrome, αποκάλυψε ότι παρόλο που πολλοί οργανισμοί είχαν ήδη προγραμματίσει τη μετάβαση στα Windows 10 κατά τη διάρκεια του έτους, ένα 21% παραμένει σε εξέλιξη, καθώς νέες προτεραιότητες έχουν πάρει θέση στην λίστα των επιχειρήσεων.

Δείτε επίσης: Ηχεία Google Home είναι ευάλωτα σε eavesdropping επιθέσεις!

“Τους τελευταίους μήνες οι επενδύσεις στην πληροφορική και οι πρωτοβουλίες ψηφιακού μετασχηματισμού εκτοξεύτηκαν στα ύψη για πολλές εταιρείες, αλλά άλλοι οργανισμοί ίσως αναγκάστηκαν να αναστείλουν τα προγραμματισμένα έργα τους”, ανέφερε ο Christoff.

Είναι σημαντικό για όλους τους χρήστες του Google Chrome που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν μια παλαιότερη έκδοση των Windows, να αναβαθμίσουν τα λογισμικά τους πριν τεθεί σε ισχύ η διακοπή λειτουργίας την επόμενη εβδομάδα. Εάν δεν το πράξουν, κινδυνεύουν να εκτεθούν σε απειλές, όπως κακόβουλο λογισμικό, ιούς και επιθέσεις phishing. Επιπλέον, τυχόν ιστότοποι που απαιτούν νέα πρότυπα ιστού που υποστηρίζονται από τις νεότερες εκδόσεις του Chrome ενδέχεται να μην λειτουργούν σωστά ή καθόλου εάν η πρόσβαση γίνεται με μια ξεπερασμένη έκδοση του προγράμματος περιήγησης.

Πηγή: thesun.co.uk

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS