ΑρχικήsecurityMETRO: Εκτός λειτουργίας τα συστήματα πληροφορικής του μετά από κυβερνοεπίθεση

METRO: Εκτός λειτουργίας τα συστήματα πληροφορικής του μετά από κυβερνοεπίθεση

Ο διεθνής κολοσσός χονδρικής METRO, αντιμετωπίζει διακοπές στην υποδομή και τις πληρωμές στα καταστήματά του, μετά από μια πρόσφατη κυβερνοεπίθεση.

Δείτε επίσης: Οι χάκερ Ransomexx εισέβαλαν στα συστήματα της Ferrari

METRO

Η ομάδα πληροφορικής της εταιρείας ερευνά επί του παρόντος το περιστατικό με τη βοήθεια εξωτερικών ειδικών, για να ανακαλύψει την αιτία αυτής της συνεχιζόμενης διακοπής.

Οι διακοπές πληροφορικής επηρεάζουν τα καταστήματα στην Αυστρία, τη Γερμανία και τη Γαλλία τουλάχιστον από τις 17 Οκτωβρίου, σύμφωνα με έκθεση του Günter Born.

«Η METRO/MAKRO αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή μερική διακοπή της υποδομής πληροφορικής πολλών τεχνικών υπηρεσιών», αποκάλυψε η εταιρεία στην ιστοσελίδα της. «Η ομάδα πληροφορικής της METRO ξεκίνησε αμέσως διεξοδική έρευνα μαζί με εξωτερικούς εμπειρογνώμονες, για τον εντοπισμό της αιτίας της διακοπής των υπηρεσιών».

Παρόλο που τα καταστήματά της εξακολουθούν να λειτουργούν, η METRO λέει ότι αναγκάστηκε να δημιουργήσει συστήματα πληρωμών εκτός σύνδεσης και ότι οι διαδικτυακές παραγγελίες καθυστερούν.

Δείτε ακόμα: Uber hacked: Παραβιάστηκαν εσωτερικά συστήματα

«Ενώ τα καταστήματα METRO λειτουργούν και οι υπηρεσίες είναι διαθέσιμες, ενδέχεται να υπάρξουν διακοπές και καθυστερήσεις», ανέφερε η εταιρεία. «Οι ηλεκτρονικές παραγγελίες μέσω της εφαρμογής Ιστού και του ηλεκτρονικού καταστήματος διεκπεραιώνονται, αλλά πρέπει να αναμένονται και καθυστερήσεις.»

συστήματα

Η εταιρεία έχει ενημερώσει τις αρχές σχετικά με αυτό το περιστατικό ασφαλείας και θα συνεργαστεί με οποιεσδήποτε έρευνες συνδέονται με την επίθεση.

Η METRO είναι μια διεθνής εταιρεία χονδρικής για πελάτες στον κλάδο της HoReCa (ξενοδοχεία, εστιατόρια και τροφοδοσία), που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 30 χώρες και απασχολεί περισσότερους από 95.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Λειτουργεί 661 καταστήματα χονδρικής με τα σήματα METRO και MAKRO.

Δείτε επίσης: Το update Windows 11 22H2 δεν θα προσφέρεται σε κάποια συστήματα Intel λόγω blue screens

Προς το παρόν, η εταιρεία δεν μοιράστηκε πληροφορίες σχετικά με τη φύση αυτής της κυβερνοεπίθεσης, αλλά οι διακοπές της υποδομής πληροφορικής συνήθως συνδέονται με επιθέσεις ransomware.

«Θα συνεχίσουμε την εντατική ανάλυση και παρακολούθηση και θα παρέχουμε ενημερώσεις όπως απαιτείται. Η METRO ζητά ειλικρινά συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία προκαλεί το συμβάν σε οποιονδήποτε από τους πελάτες και τους επιχειρηματικούς εταίρους της», πρόσθεσε η εταιρεία.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS