ΑρχικήsecurityGoogle και Apple υπό έρευνα για scam crypto apps στα καταστήματα εφαρμογών

Google και Apple υπό έρευνα για scam crypto apps στα καταστήματα εφαρμογών

Με την άνοδο των crypto τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι απατεώνες έχουν στραφεί σε αυτόν τον τομέα (είτε ζητώντας λύτρα σε cryptocurrency είτε στοχεύοντας κατόχους crypto). Οι απατεώνες που βρίσκονται πίσω από τα λεγόμενα crypto scams έχουν κλέψει δισεκατομμύρια δολάρια από επενδυτές τα τελευταία χρόνια. Αλλά τώρα, οι πολιτικοί και οι αρχές επιβολής του νόμου στρέφουν την προσοχή τους στην Apple και τη Google και στον τρόπο με τον οποίο εξετάζουν τα scam crypto apps στα καταστήματα εφαρμογών τους.

crypto apps Google Apple

Σε επιστολές προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Apple, Tim Cook, και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Google, Sundar Pichai, την Πέμπτη, ο γερουσιαστής Sherrod Brown (D-OH) ζήτησε από τις εταιρείες να εξηγήσουν τις διαδικασίες που ακολουθούν όσον αφορά στον έλεγχο και την έγκριση εφαρμογών crypto trading και wallet apps για λήψη στα καταστήματα εφαρμογών τους. Η έρευνα του Brown ακολουθεί μια πρόσφατα δημοσιευμένη έκθεση του FBI που προειδοποιεί ότι σε λιγότερο από ένα χρόνο, 244 επενδυτές εξαπατήθηκαν και έχασαν 42,7 εκατομμύρια δολάρια από δόλιες εφαρμογές crypto που ισχυρίζονται ότι είναι αξιόπιστες επενδυτικές πλατφόρμες.

Δείτε επίσης: Τα πλάνα της κάμερας Google Nest ενδέχεται να κοινοποιηθούν στην αστυνομία χωρίς ένταλμα

Τα crypto apps για κινητές συσκευές είναι διαθέσιμα στο κοινό μέσω των καταστημάτων εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένου του App Store της Apple“, έγραψε ο γερουσιαστής στον Cook. “Ενώ οι εφαρμογές crypto έχουν προσφέρει στους επενδυτές εύκολους και βολικούς τρόπους για να κάνουν συναλλαγές με κρυπτονομίσματα, έχουν εμφανιστεί αναφορές για ψεύτικες εφαρμογές που έχουν εξαπατήσει εκατοντάδες επενδυτές“.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, αρκετές ομοσπονδιακές υπηρεσίες επιβολής του νόμου, συμπεριλαμβανομένου του FBI και του Υπουργείου Δικαιοσύνης, άρχισαν να αναλαμβάνουν δράση κατά απατεώνων που κατηγορούνται για κλοπή εκατομμυρίων δολαρίων από καταναλωτές.

Στις επιστολές, ο Brown ζήτησε από τους διευθύνοντες συμβούλους της Google και της Apple να αναφέρουν λεπτομερώς τις διαδικασίες ελέγχου και παρακολούθησης των crypto apps για να αποτρέψουν τις εφαρμογές από το να “μετατραπούν σε απάτες phishing“. Αναζητά επίσης οποιεσδήποτε πληροφορίες έχουν παράσχει στους καταναλωτές η Apple και η Google σχετικά με ψεύτικες επενδυτικές εφαρμογές.

Δείτε επίσης: Η Apple έχει 860 εκατομμύρια paid subscribers σε όλες τις υπηρεσίες

crypto scam

Ενώ οι εταιρείες που προσφέρουν επενδύσεις crypto και άλλες συναφείς υπηρεσίες θα πρέπει να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη της δόλιας δραστηριότητας, συμπεριλαμβανομένης της προειδοποίησης των επενδυτών για την αύξηση των απατών, είναι επίσης επιτακτική ανάγκη τα καταστήματα εφαρμογών να διαθέτουν τις κατάλληλες δικλείδες ασφαλείας για την πρόληψη της δόλιας δραστηριότητας εφαρμογών για κινητά“, έγραψε ο γερουσιαστής.

Ο Brown θέλει συγκεκριμένα απαντήσεις στις ακόλουθες ερωτήσεις:

  • Περιγράψτε τη διαδικασία ελέγχου που ακολουθεί η εταιρεία σας πριν εγκρίνει crypto apps για λειτουργία στο κατάστημα εφαρμογών σας. Στην απάντησή σας, δώστε τις ακόλουθες πληροφορίες: παράγοντες ή κριτήρια που χρησιμοποιεί η εταιρεία σας για να καθορίσει εάν θα χορηγήσει έγκριση σε μια εφαρμογή, συμπεριλαμβανομένων των βημάτων που κάνει η εταιρεία σας για να επιβεβαιώσει ότι η εφαρμογή που ζητά έγκριση είναι μια αξιόπιστη και ασφαλής εφαρμογή.
  • Περιγράψτε τις διαδικασίες που ακολουθεί το κατάστημα εφαρμογών σας για να εμποδίσει τις εφαρμογές crypto που λειτουργούν στο κατάστημα να παρακάμψουν τις πολιτικές του καταστήματος μετατρέποντάς τις σε εφαρμογές ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing). Στην απάντησή σας, περιγράψτε λεπτομερώς τη συχνότητα με την οποία το κατάστημα εφαρμογών σας παρακολουθεί τις εφαρμογές για να προστατεύεται από δόλιες δραστηριότητες, καθώς και τα βήματα που απαιτούνται για την κατάργηση εφαρμογών που κρίνεται ότι είναι δόλιες.
  • Περιγράψτε όλα τα συστήματα και τις διαδικασίες που διαθέτει η εταιρεία σας για να αναφέρουν οι χρήστες δόλιες εφαρμογές.
  • Περιγράψτε όλες τις ενέργειες που έχει κάνει το κατάστημα εφαρμογών σας για να ειδοποιήσει τα άτομα σχετικά με πραγματική ή πιθανή δόλια δραστηριότητα που σχετίζεται με εφαρμογές επενδύσεων κρυπτονομισμάτων.
  • Από τον Ιανουάριο του 2020, το κατάστημα εφαρμογών σας έχει συντονίσει ή κοινοποιήσει ενέργειες ή δραστηριότητες με άλλα καταστήματα εφαρμογών που σχετίζονται με την αναστολή ή την κατάργηση δόλιων εφαρμογών κρυπτονομισμάτων; Αν ναι, εξηγήστε.

Δείτε επίσης: Πρώην manager της Coinbase κατηγορείται στην πρώτη δικαστική υπόθεση crypto

Η Apple και η Google έχουν προθεσμία έως τις 10 Αυγούστου για να απαντήσουν στα αιτήματα του γερουσιαστή.

Πηγή: www.theverge.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS