ΑρχικήReviewsAsus Zenfone 9: Το μικρότερο κινητό με Snapdragon 8 Plus Gen 1

Asus Zenfone 9: Το μικρότερο κινητό με Snapdragon 8 Plus Gen 1

Η ASUS παρουσίασε το Zenfone 9, το πιο πρόσφατο smartphone της εταιρείας σε μια διαδικτυακή εκδήλωση, όπως είχε υποσχεθεί. 

Η σειρά smartphone Asus Zenfone είναι η «κανονική» ναυαρχίδα της εταιρείας που κυκλοφορεί κάθε χρόνο. Στράφηκε προς την κυκλοφορία μιας μικρότερης ναυαρχίδας όταν ήρθε στο Zenfone 8, και αυτή τη φορά έκανε το ίδιο πράγμα. Το Asus Zenfone 9 είναι μια ναυαρχίδα smartphone 5,9 ιντσών με ενσωματωμένο Snapdragon 8 Plus Gen 1. Ωστόσο, το να είναι μικρού μεγέθους δεν είναι το μόνο αξιόλογο πράγμα για την συσκευή.

Δείτε επίσης: Asus ROG Phone 6 Pro Review: Το απόλυτο gaming τηλέφωνο!

Το Asus Zenfone 9 διαθέτει έναν βελτιωμένο κύριο αισθητήρα που υποστηρίζεται από ένα μικροσκοπικό αντίζυγο σταθεροποίησης, ένα ελαφρύ πλαίσιο χάρη στα υλικά που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή του και έναν αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων μέσα στο power button που λειτουργεί και ως gesture key. Η Asus έκανε τα πάντα για το πιο πρόσφατο Zenfone, και μόνο από το φύλλο προδιαγραφών, μπορείτε να καταλάβετε.

Αν τίποτα από αυτά δεν είναι αρκετό για να σας πείσει, αυτό είναι πολύ πιθανό να είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Plus Gen 1 που φτάνει στις Ηνωμένες Πολιτείες και θα κάνει το ντεμπούτο του στα 699 $. Αν δεν σας ενδιέφερε πριν, ίσως τώρα αλλάζει η άποψή σας.

Asus Zenfone 9: Το μικρότερο κινητό με Snapdragon 8 Plus Gen 1
Asus Zenfone 9: Το μικρότερο κινητό με Snapdragon 8 Plus Gen 1

Asus Zenfone 9: Προδιαγραφές

ΧαρακτηριστικάAsus Zenfone 9
BuildIP68 dust and water resistance
Polycarbonate back
Gorilla Glass Victus front
Μέγεθος και Βάρος146.5 x 68.1 x 9.1 mm
169g
Οθόνη5.9 ίντσες Samsung AMOLED
120Hz
1080 x 2400
800 nits μέγιστη φωτεινότητα
SoCQualcomm Snapdragon 8 Plus Gen 1
RAM & Αποθήκευση8GB LPDDR5 RAM + 256GB UFS 3.1 αποθηκευτικός χώρος
8GB + 256GB
16GB + 256GB
ΣυνδεσιμότηταDual 5G
4G LTE
Wi-Fi 6
Bluetooth 5.2 με BLE Audio support και Snapdragon sound support
AAC/LDAC/LHDC/aptX Adaptive
Multi-functional NFC
Μπαταρία και Φόρτιση4,300mAh
30W ισχύς με γρήγορη φόρτιση (fast charge)
ΑσφάλειαΔαχτυλικό αποτύπωμα στο πλάι
Πίσω κάμεραΚύρια κάμερα: 50MP Sony IMX766, f/1.9, υποστηρίζεται από σύστημα με αντίζυγο
Ultra-wide: 12MP IMX363, f/2.2
Μπροστινή κάμερα12MP IMX663
Port(s)USB Type-C
ΉχοςStereo ηχεία
ΣυνδεσιμότηταDual 5G
4G LTE
Wi-Fi 6
Bluetooth 5.2 με BLE Audio support και Snapdragon sound support
AAC/LDAC/LHDC/aptX Adaptive
Multi-functional NFC
ΛογισμικόZenUI βασισμένο σε Android 12
Άλλα χαρακτηριστικάHeadphone jack
30W φορτιστής συμπεριλαμβάνεται

Design του Asus Zenfone 9

Οι προηγούμενες συσκευές Asus Zenfone είχαν αρκετά βαρετά σχέδια, που δεν αποκλίνουν ακριβώς από τον κανόνα. Το Asus Zenfone 9 ταρακουνάει λίγο τα πράγματα, ερχόμενο με έναν πιο μοναδικό σχεδιασμό. Η πλάτη είναι κατασκευασμένη από πολυανθρακικό πλαστικό με απαλή αίσθηση αφής και είναι πιο τετράγωνο σχέδιο που μοιάζει περισσότερο με iPhone. Έχει ακόμα λοξότμητες άκρες για άνετο κράτημα στο χέρι, αλλά σίγουρα δεν είναι στρογγυλεμένο όπως τα περισσότερα άλλα τηλέφωνα. Ακόμη και πάλι, υπάρχει επίσης ένα bump κάμερας.

Asus Zenfone 9: Το μικρότερο κινητό με Snapdragon 8 Plus Gen 1

Στο μπροστινό μέρος του Asus Zenfone 9, η οθόνη Gorilla Gliss Victus 5,9 ιντσών είναι διαυγής εκτός από μια punch-hole κάμερα με πάνω αριστερά. Τα πλαίσια δεν είναι αρκετά συμμετρικά σε όλη τη περιφέρεια αλλά δεν θα θεωρούνταν τίποτα αντιαισθητικό ή περίεργο. Η υποδοχή ακουστικών του τηλεφώνου βρίσκεται στο επάνω μέρος και υπάρχει ένα ζευγάρι ηχείων τόσο στο επάνω όσο και στο κάτω μέρος. Τέλος, υπάρχει IP68 αντοχή στη σκόνη και το νερό, ώστε να γνωρίζετε ότι το τηλέφωνό σας μπορεί να αντέξει ένα ή δύο πιτσιλίσματα.

Κάμερα

Το Asus Zenfone 9 δεν ξεχωρίζει για τον αριθμό των καμερών που περιλαμβάνει, αλλά έχει δύο αρκετά αξιοπρεπείς κάμερες. Η πρώτη είναι η μεγάλη: ένας αισθητήρας IMX766 που υποστηρίζεται από σταθεροποίηση με αντίζυγο και μπορεί να τραβήξει λήψεις έως και 50 MP. Είναι μια μεγάλη βελτίωση σε σχέση με το προηγούμενο hardware κάμερας της εταιρείας και το αντίζυγο μπορεί να σταθεροποιηθεί και στους άξονες x και y και στον άξονα z, προσαρμόζοντας την εκτροπή. Η ultra-wide κάμερα δεν είναι πολύ εντυπωσιακή καθώς είναι απλώς μια κάμερα 12MP με IMX363.

Asus Zenfone 9: Το μικρότερο κινητό με Snapdragon 8 Plus Gen 1
Asus Zenfone 9: Το μικρότερο κινητό με Snapdragon 8 Plus Gen 1

Έχει δυνατότητα εγγραφής βίντεο στα 8K 24 FPS με ενεργοποιημένο το OIS και το EIS, μπορεί να τραβήξει λήψεις macro έως και τέσσερα εκατοστά και η ευρυγώνια κάμερα έχει οπτικό πεδίο 113°. Το HyperSteady χρησιμοποιεί την κάμερα ευρύτερης προβολής για να αναλύσει την κατάσταση και να σταθεροποιήσει περαιτέρω, και αυτό είναι διαθέσιμο μόνο κατά την εγγραφή σε 1080p.

Απόδοση του Asus Zenfone 9

Το Asus Zenfone 9 πληροί όλες τις προδιαγραφές, ιδιαίτερα για ένα μικρό smartphone. Συνήθως θα περιμέναμε από μικρότερα τηλέφωνα να περιορίσουν ορισμένες δυνατότητες hardware, αλλά αυτό το τηλέφωνο έχει όλα τα βασικά βασικά στοιχεία. Οθόνη Full HD υψηλής ταχύτητας ανανέωσης; Ναι. Υψηλής ταχύτητας RAM και αποθήκευση; Ναι. Το τελευταίο και καλύτερο chipset της Qualcomm; Ναι. Εάν δεν έχετε πειστεί, έχει ακόμη και υποδοχή ακουστικών!

Δείτε επίσης: Asus: Λανσάρει τα νέα gaming smartphones ROG Phone 6 και 6 Pro

Για να σας δώσουμε πραγματικά ορισμένες από τις λεπτομέρειες, το Asus Zenfone 9 διαθέτει πάνελ AMOLED full HD 120 Hz και έως 16 GB μνήμης RAM LPDDR5 και 256 GB UFS 3.1 αποθήκευσης. Η οθόνη έχει επίσης προεπιλεγμένη μέγιστη φωτεινότητα 800 nits, με λειτουργία υψηλής φωτεινότητας ικανή για 1100 nits.

Εάν ανησυχείτε για το μέγεθος της μπαταρίας, η οποία μπορεί να φαίνεται μικρή και φτάνει στα 4.300 mAh, να έχετε κατά νου ότι λόγω του μεγέθους του τηλεφώνου, η μικρότερη οθόνη καταναλώνει λιγότερη ενέργεια. Όπως έχουμε επίσης σημειώσει, το Snapdragon 8 Plus Gen 1 καταναλώνει λιγότερη ενέργεια ούτως ή άλλως, επομένως είναι απολύτως πιθανό η μπαταρία αυτού του μεγέθους να είναι απολύτως εντάξει για το Asus Zenfone 9. Το τηλέφωνο μπορεί επίσης να φορτιστεί στα 30W.

Asus Zenfone 9: Το μικρότερο κινητό με Snapdragon 8 Plus Gen 1
Asus Zenfone 9: Το μικρότερο κινητό με Snapdragon 8 Plus Gen 1

Λογισμικό

Όσον αφορά το λογισμικό, το Asus Zenfone 9 τρέχει το ZenUI. Είναι η παραλλαγή της Asus για Android που παραμένει αρκετά κοντά στο stock Android με πολλούς τρόπους, εμφανίζοντας χρήσιμες λειτουργίες και προσθέτοντας λίγο περισσότερα στοιχεία. Είναι γεμάτο με ωραία πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε, με ένα παράδειγμα να είναι το ZenTouch. Το ZenTouch μετατρέπει τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στο power button σε ένα gesture control slider και μπορείτε να αντιστοιχίσετε ενέργειες σε αυτό από τις ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας.

Το Asus Zenfone 9 θα έχει δύο χρόνια μεγάλες ενημερώσεις και δύο χρόνια ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας.

Τιμή & Διαθεσιμότητα

Το Asus Zenfone 9 θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη, το Χονγκ Κονγκ, την Ταϊβάν, την Ιαπωνία, τη Βόρεια Αμερική, την Ινδονησία και μέρη της Νότιας Αμερικής.

Στις ΗΠΑ, το Asus Zenfone 9 έχει τιμή 699 $ για το βασικό μοντέλο 8GB/128GB και στην Ευρώπη θα ξεκινά από τα 799€.

  • Αποθηκευτικός χώρος 8 GB + 128 GB, 699 $ / 799 €
  • Αποθηκευτικός χώρος 8 GB + 256 GB, άγνωστη τιμή
  • Αποθηκευτικός χώρος 16 GB + 256 GB, άγνωστη τιμή

Οι προπαραγγελίες είναι διαθέσιμες σήμερα εκτός ΗΠΑ από τον ιστότοπο της Asus.

Πηγή: xda-developers.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS