ΑρχικήinetΗ Kaspersky θέλει να σταματήσει τη VPN υπηρεσία της στη Ρωσία

Η Kaspersky θέλει να σταματήσει τη VPN υπηρεσία της στη Ρωσία

H Kaspersky ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τη λειτουργία και την πώληση του VPN προϊόντος της, Kaspersky Secure Connection, στη Ρωσία. Μάλιστα, η δωρεάν έκδοση θα σταματήσει να είναι διαθέσιμη ήδη από τις 15 Νοεμβρίου 2022.

Kaspersky Ρωσία

Η εταιρεία με έδρα τη Μόσχα ανακοίνωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στο ιστολόγιό της ότι θα κλείσει την υπηρεσία VPN στη χώρα. Το κλείσιμο θα γίνει σταδιακά, ώστε οι πελάτες να επηρεαστούν ελάχιστα.

Η επί πληρωμή έκδοση του Kaspersky Secure Connection VPN θα εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη για αγορά στον επίσημο ιστότοπο και στα καταστήματα εφαρμογών για κινητά μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Δείτε επίσης: Το Google One VPN έρχεται σε υπολογιστές Windows και Mac

Οι πελάτες που εξακολουθούν να έχουν ενεργή συνδρομή θα μπορούν να χρησιμοποιούν την υπηρεσία VPN μέχρι το 2023 (ουσιαστικά μέχρι να λήξει η συνδρομή, η οποία είναι ετήσια, επομένως δεν μπορεί να συνεχιστεί μετά το 2023).

Οι χρήστες της δωρεάν έκδοσης Kaspersky Secure Connection με έδρα τη Ρωσία θα πρέπει να αναζητήσουν διαφορετικές επιλογές VPN μετά τις 15 Νοεμβρίου 2022.

Η εταιρεία είπε ακόμα: “Οι αλλαγές στη λειτουργία του Kaspersky Secure Connection δεν θα επηρεάσουν άλλες χώρες εκτός από τη Ρωσία. Για χρήστες εκτός Ρωσίας, το σύνολο των διαθέσιμων λειτουργιών και των VPN servers δεν θα αλλάξει. Πρόσθετες πληροφορίες για το θέμα μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο υποστήριξης“.

Δείτε επίσης: Το νέο spyware SandStrike μολύνει συσκευές Android μέσω κακόβουλου VPN app

Kaspersky Secure Connection VPN
Η Kaspersky θέλει να σταματήσει τη VPN υπηρεσία της στη Ρωσία

Ρωσία: Ένα περιβάλλον μη φιλικό προς τα VPN

Οι επιλογές για ένα νόμιμο VPN είναι αρκετά περιορισμένες πια για τους Ρώσους χρήστες.

Η Roskomnadzor, η εποπτική αρχή τηλεπικοινωνιών της χώρας, έχει εφαρμόσει απαγορεύσεις VPN τον Ιούνιο του 2021 και πάλι πιο πρόσφατα τον Δεκέμβριο του 2021. Αυτό επηρεάζει τη χρήση των NordVPN, Express VPN, ProtonVPN, VyprVPN, Opera VPN καθώς και PrivateTunnel μεταξύ άλλων.

Ο λόγος για την απαγόρευση 15 VPN στη χώρα ήταν ότι οι προμηθευτές τους αρνήθηκαν να συνδέσουν τις υπηρεσίες τους με τη βάση δεδομένων της FGIS. Αυτό θα επέτρεπε λογοκρισία επιβαλλόμενη από την κυβέρνηση στις συνδέσεις VPN και θα καθιστούσε επίσης το traffic και την ταυτότητα των χρηστών αντικείμενο κρατικού ελέγχου.

Δείτε επίσης: FCC: Η Kaspersky αποτελεί κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ

Ο αυξημένος έλεγχος της χρήσης VPN στη Ρωσία ανάγκασε το Υπουργείο Ψηφιακού Μετασχηματισμού να ζητήσει από όλες τις κρατικές εταιρείες να δηλώσουν ποια προϊόντα VPN χρησιμοποιούν, για ποιους σκοπούς και σε ποιες τοποθεσίες.

Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022, η Roskomnadzor σχεδιάζει να εισαγάγει ένα online εργαλείο σάρωσης, βασισμένο σε τεχνητή νοημοσύνη, το οποίο θα αναλύει όλες τις νέες πληροφορίες που εμφανίζονται στο διαδίκτυο.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS