ΑρχικήinetNintendo: Aύξηση μισθών κατά 10% για όλους τους εργαζόμενους

Nintendo: Aύξηση μισθών κατά 10% για όλους τους εργαζόμενους

Σε μια προσπάθεια να παραμείνει ανταγωνιστική στην ολοένα πιο περιορισμένη αγορά εργασίας, η Nintendo Co. αποφάσισε αύξηση μισθών για τους υπάρχοντες και νέους υπαλλήλους της στην Ιαπωνία κατά 10% από φέτος. Με τον τρόπο αυτό, ενώνεται με άλλες μεγάλες εταιρείες που έχουν εφαρμόσει παρόμοια αύξηση μισθών.

Δείτε επίσης: Nintendo Switch: Απόρριψη αγωγής για το Joy Con drift

Nintendo

Σε αυτό που χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη αύξηση εγχώριων μισθών τις τελευταίες δεκαετίες, οι κεντρικές τράπεζες δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να καταστείλουν τον πληθωρισμό. Τον Δεκέμβριο, οι Ιάπωνες εργαζόμενοι γνώρισαν τη σημαντικότερη αύξηση μισθών από το 1997, γεγονός που είναι πιθανό να προκαλέσει εικασίες σχετικά με την πιθανή μετακίνηση της κεντρικής τράπεζας προς αυστηρότερες νομισματικές πολιτικές, μόλις ο διοικητής Haruhiko Kuroda αποχωρήσει τον Απρίλιο. Αυτή η αύξηση των μισθών υποδηλώνει ότι η οικονομία της Ιαπωνίας διευρύνεται και ενισχύεται με εντυπωσιακό ρυθμό. 

Παρά τη μείωση των προβλέψεών της για το σύνολο του έτους όσον αφορά τα έσοδα και τα κέρδη, ο πρόεδρος της Nintendo Shuntaro Furukawa αποκάλυψε ότι η εταιρεία θα αυξήσει τους μισθούς για να ενισχύσει τη “δύναμη προσλήψεων” σε μια προσπάθεια να ελαφρύνει το βάρος των εργαζομένων.

Δείτε ακόμα: E3 2023: Εκτός έκθεσης οι Microsoft, Sony και Nintendo;

Aύξηση μισθών

Καθώς πλησιάζει το νέο οικονομικό έτος, οι επενδυτές παρακολουθούν στενά την πορεία των πωλήσεων του Switch. Παρά το ανθηρό ράλι της τεχνολογικής βιομηχανίας φέτος, η Nintendo δεν έχει ακόμη συμμετάσχει στον εορτασμό – και είναι πιθανό να παραμείνει στάσιμη μέχρι να παρουσιάσει τον διάδοχο της γνωστής παιχνιδομηχανής της. Δυστυχώς, οι πωλήσεις μειώνονται εδώ και δύο χρόνια, γεγονός που καθιστά επιτακτικότερη την ανάγκη να κυκλοφορήσει μια νέα έκδοση μάλλον νωρίτερα παρά αργότερα. Η εταιρεία αναμένει να κλείσει το έτος με 18 εκατομμύρια πωλήσεις κονσολών, σημαντικά λιγότερες από τον αρχικό στόχο των 19 εκατομμυρίων.

Δείτε επίσης: Η Nintendo «θα ενισχύσει» την παραγωγή του Switch;

Η Nintendo αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της κουλτούρας του gaming από την ίδρυσή της πριν από 130 χρόνια. Από τις απαρχές της ως κατασκευαστής παιχνιδιών με κάρτες μέχρι τη σημερινή της θέση ως ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες του gaming, είναι πραγματικά αξιοσημείωτο το πόσο μακριά έχει φτάσει αυτή η εμβληματική εταιρεία σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα! Αν και υπάρχουν πολλές άλλες σπουδαίες εταιρείες που παράγουν καταπληκτικά παιχνίδια, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι χωρίς τη Nintendo δεν θα ήμασταν εκεί που είμαστε σήμερα όσον αφορά την τεχνολογία των παιχνιδιών ή την αναγνώριση της βιομηχανίας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS