ΑρχικήinetTesla: 2 μοντέλα της στα 10 αυτοκίνητα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις

Tesla: 2 μοντέλα της στα 10 αυτοκίνητα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις

Η Tesla έχει καταπλήξει την αυτοκινητοβιομηχανία φέτος, καθώς δύο από τα μοντέλα της έχουν καταταχθεί στα 10 αυτοκίνητα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως. Η ανάδειξη της Tesla αποτελεί τρομακτικό μήνυμα για τους άλλους κατασκευαστές, οι οποίοι καλούνται πλέον να στραφούν προς τη δημιουργία ηλεκτρικών οχημάτων σε μεγαλύτερες ποσότητες ή να αντιμετωπίσουν την αναστάτωση από ισχυρούς ανταγωνιστές όπως η Tesla.

Tesla

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα ηλεκτρικά οχήματα γίνονται γρήγορα μια δημοφιλής επιλογή.

Δείτε επίσης: Tesla Cybertruck: Η παραγωγή δεν θα ξεκινήσει πριν το 2024

Τα μερίδια αγοράς τους αυξάνονται αργά αλλά σταθερά στις περισσότερες αγορές και ενώ αυτά τα οχήματα εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν ένα μικρό μέρος των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων, υπάρχουν μερικά στοιχεία που δείχνουν ξεκάθαρα ότι τα EVs καταλαμβάνουν τη βιομηχανία πιο γρήγορα από ό,τι πιστεύουν οι άνθρωποι.

Για παράδειγμα, η Νορβηγία θα μπορούσε να θεωρηθεί ένα παράθυρο στο μέλλον της ευρύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας, αφού πάνω από το 80% των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων είναι ηλεκτρικά και οι πωλήσεις των “συμβατικών” οχημάτων έχουν επιβραδυνθεί.

Επιπλέον, όλα τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα μοντέλα αυτοκινήτων είναι ηλεκτρικά και μάλιστα εντάσσονται στα 10 καλύτερα οχήματα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο.

Δείτε επίσης: Tesla: Νέα ενημέρωση λογισμικού φέρνει χρήσιμα χαρακτηριστικά

Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Focus to Move, τα ηλεκτρικά οχήματα, και πιο συγκεκριμένα τα Tesla Model Y και Model 3, έχουν μπει στα 10 κορυφαία ηλεκτρικά οχήματα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως:

  • Toyota Corolla: 1,12 εκατομμύρια
  • Toyota RAV4: 870.000
  • Ford F-Series: 787.000
  • Tesla Model Y: 759.000 (αύξηση 88% σε σχέση με πέρυσι)
  • Toyota Camry: 675.000
  • Honda CR-V: 601.000
  • Tesla Model 3: 596.000 (αύξηση 4% σε σχέση με πέρυσι)

Η Toyota παραμένει κυρίαρχη με τρία μοντέλα της μέσα στα πέντε κορυφαία επιβατικά οχήματα.

αυτοκίνητα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις
Tesla: 2 μοντέλα της στα 10 αυτοκίνητα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις

Ωστόσο, οι πωλήσεις όλων των μοντέλων στην πρώτη 10άδα μειώνονται από έτος σε έτος, εκτός από τα δύο οχήματα της Tesla.

Δείτε επίσης: Η Tesla πρόκειται να ανακοινώσει ένα νέο εργοστάσιο στη Νεβάδα

Η αυτοκινητοβιομηχανία πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη της την ένταξη δύο οχημάτων Tesla στην 10άδα με τις καλύτερες πωλήσεις. Μάλιστα, το Model Y θα μπορούσε ενδεχομένως να γίνει το νούμερο ένα σε πωλήσεις όχημα στον κόσμο φέτος.

Η Tesla έχει φέρει πραγματικά επανάσταση στην αυτοκινητοβιομηχανία με τα πρωτοποριακά σχέδια και τις καινοτόμες τεχνολογίες της. Από την ηλεκτρική ενέργεια έως τις λειτουργίες αυτο-οδήγησης, αυτές οι εξελίξεις έχουν θέσει νέα πρότυπα για το τι πρέπει να μπορούν να κάνουν τα σύγχρονα αυτοκίνητα!

Πηγή: electrek.co

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS