ΑρχικήinetΗ Tesla παρέδωσε 1,31 εκατ. αυτοκίνητα το 2022

Η Tesla παρέδωσε 1,31 εκατ. αυτοκίνητα το 2022

Παρά τα χαοτικά καμώματα του CEO της Elon Musk, το 2022 ήταν μια χρονιά ρεκόρ για την Tesla, καθώς παρέδωσε 1,31 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα παγκοσμίως – μια εκπληκτική αύξηση 40% από το προηγούμενο έτος! Αυτό το αξιοσημείωτο επίτευγμα αποδεικνύει πόσο ανθεκτική και επιτυχημένη μπορεί να είναι η εταιρεία παρά τις αναταραχές και τις αντιξοότητες.

Δείτε επίσης: Tesla: Πάγωμα προσλήψεων και περικοπές από το 2023

Η Tesla έσπασε το ρεκόρ παραδόσεων, ωστόσο δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών της Wall Street. Παρά το γεγονός ότι οι παραδόσεις ανήλθαν συνολικά σε 405.000 κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου – 1,2 εκατομμύρια αυτοκίνητα Model 3 και Y το 2022 μαζί με 66.700 υψηλότερης ποιότητας Model S και X σε συνδυασμό – ο αριθμός αυτός ήταν σημαντικά χαμηλότερος από τα 431.000 που είχαν αρχικά προβλεφθεί.

Το τέταρτο τρίμηνο του 2022 η παραγωγή της Tesla έφτασε τα 439.000 οχήματα. Αυτό ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό, καθώς η εταιρεία συνήθως παράγει λιγότερα αυτοκίνητα από όσα παραδίδει, σύμφωνα με το Reuters. Επίσης, η παραγωγή εκτοξεύτηκε κατά 47% σε σύγκριση με πέρυσι, με 1,37 εκατομμύρια αυτοκίνητα να παράγονται συνολικά!

Μπορεί η Tesla να μην ανακοινώνει τα στοιχεία των πωλήσεων στο κοινό, ωστόσο οι αναλυτές έχουν επινοήσει ένα ακριβές μέσο μέτρησης της επιτυχίας τους κάθε τρίμηνο: την παρακολούθηση των αριθμών παραδόσεων.

Δείτε επίσης: Tesla: Προσφέρει πλέον προς πώληση οχήματα επίδειξης

Κλείνοντας, η Tesla εξέφρασε την ειλικρινή της ευγνωμοσύνη προς τους πελάτες, τα μέλη του προσωπικού, τους προμηθευτές και τους άλλους συντελεστές για την υπερπροσπάθεια που έκαναν κατά τη διάρκεια μιας δύσκολης χρονιάς με τις διαταραχές της πανδημίας του COVID-19. Μέσω των συνδυασμένων προσπαθειών όλων των εμπλεκόμενων φορέων, κατάφεραν να καταστήσουν την χρονιά 2022 μια αξιοσημείωτη επιτυχία παρά τα εμπόδια αυτά!

tesla

Η Tesla αντιμετωπίζει επί του παρόντος μια σειρά από προβλήματα, τα οποία προκαλούνται κυρίως από τον Elon Musk – τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla στον οποίο ανήκουν το Twitter και η SpaceX. Τον Απρίλιο, οι επενδυτές κλονίστηκαν όταν δήλωσε το σχέδιό του να αγοράσει το Twitter. Πέρασε το καλοκαίρι προσπαθώντας ανεπιτυχώς να υπαναχωρήσει από αυτή την απόφαση, προτού τελικά την υλοποιήσει προς μεγάλη τους απογοήτευση– ήθελαν να επικεντρωθεί στην Tesla αντί γι’ αυτό. Η είδηση αυτή συνοδεύτηκε από τη ραγδαία πτώση της μετοχής της εταιρείας – η οποία έγινε ακόμη χειρότερη όταν και οι πιο πρόσφατοι αριθμοί παραδόσεων δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες.

Δείτε επίσης: Tesla: Δωρεάν δοκιμή 30 ημερών του Enhanced Autopilot

Από τον Δεκέμβριο, οι αφοσιωμένοι θαυμαστές της Tesla έχουν γίνει ελαφρώς πιο επικριτικοί απέναντι στον CEO τον οποίο κάποτε λάτρευαν. Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Leo KoGuan ήταν ένα από τα άτομα που κριτίκαραν τον Musk για την επιλογή του να εγκαταλείψει την εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ο KoGuan έγραψε στο Twitter ότι η Tesla χρειάζεται και αξίζει να έχει έναν ενεργό CEO στην ομάδα της ο οποίος θα είναι διαθέσιμος ανά πάσα στιγμή.

Πηγή πληροφοριών: gizmodo.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS