ΑρχικήinetSony και Honda ονομάζουν το νέο τους EV Car Brand Afeela

Sony και Honda ονομάζουν το νέο τους EV Car Brand Afeela

Με έδρα τους το Τόκυο, οι δύο Ιαπωνικές εταιρείες Sony και Honda ανακοίνωσαν πέρυσι την συνεργασία τους για την ανάπτυξη και κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων (EV) – σήμερα αποκαλύφθηκε το brand name αυτής της συνεργασίας και είναι Afeela.

Δείτε επίσης: Η Γαλλία επιβάλλει πρόστιμο 8 εκατ. ευρώ στην Apple για στοχευμένες διαφημίσεις στο App Store

Το νέο brand της συνεργασίας Sony Και Honda , Afeela.

Σε μια παρουσίαση κατά τη διάρκεια της έκθεσης CES(Consumer Electronics Show) ο CEO της Sony Honda Mobility, Yasuhide Mizuno αποκάλυψε ένα πρωτότυπο του πρώτου Afeela αυτοκινήτου της εταιρείας.
Πιο πολύ έμοιαζε με ένα μεσαίου μεγέθους σεντάν, αλλά δεν αποκαλύφθηκαν πολλές λεπτομέρειες για αυτό.
Στην ομιλία του είπε πως, το αυτοκίνητο θα είναι διαθέσιμο για προ-παραγγελίες ή ακόμα και για αγορά μέσα 2025, ενημέρωσε όμως ότι οι πρώτες παραδόσεις του αυτοκινήτου που θα γίνουν στην Βόρεια Αμερική δεν θα γίνουν πριν από το 2026.

Το αυτοκίνητο θα κατασκευαστεί σε ένα από τα εργοστάσια της Honda.
Ο Mizuno έλεγε συνεχώς πόσο τον εδιαφέρει η «αίσθηση» λέγοντας πως θα δοθεί έμφαση στην αλληλεπίδραση με τους ανθρώπους. Το αυτοκίνητο θα διαθέτει συστήματα ασφάλειας και assistance driver (βοηθητικό οδηγό) από τη Honda, συνδυάζοντας το με τα συστήματα διασκέδασης και διαδραστικά χαρακτηριστικά από τη Sony.
Αρκετή προσοχή δόθηκε κατά την ανάπτυξη του αυτοκινήτου, τόσο στο λογισμικό, όσο και στη τεχνολογία του user Interface.
Δεν παραλήφθηκε  όμως, ούτε η δυναμική οδήγησης ούτε οι επιδόσεις, όπως μας λέει ο Mizuno.

Δείτε επίσης: Το Spotify λάνσαρε την λειτουργία Playlist in a Bottle

Afeela Sony Honda

Μια στενή εξωτερική οθόνη που η εταιρεία ονομάζει media bar, θα βρίσκεται πάνω από τον μπροστινό προφυλακτήρα του αυτοκινήτου. Αυτή θα επιτρέπει στο όχημα να προβάλλει πληροφορίες και να αλληλεπιδρά με τους ανθρώπους έξω από το όχημα.
Στο εσωτερικό, η εταιρεία συνεργάζεται με την 3D εταιρεία γραφικών Unreal Engine της Epic Games, την εταιρεία που παράγει το Fortnite, για να σχεδιάσει τα interface του οχήματος.
Η τεχνολογία της Unreal Engine έχει χρησιμοποιηθεί και από άλλες μάρκες αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένης της General Motors, η οποία χρησιμοποίησε την τεχνολογία στο Hummer EV.

Επίσης, ο Mizuno ένιωθε μια υπερηφάνεια όταν μιλούσε για τις 45 κάμερες και τους αισθητήρες εντός και εκτός του οχήματος, ορισμένοι από τους οποίους χρησιμοποιούνται για να αναγνωρίσει το αυτοκίνητο την κατάσταση του οδηγού, ώστε να διασφαλιστεί η εγρήγορση και η ασφάλεια.

Περιμένουμε πως και πως η Sony Honda Mobility να κυκλοφορήσει και να οδηγήσουμε το νεο Afeela!

Πηγή πληροφοριών: edition.cnn.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS