ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαMusicLM: Google AI μετατρέπει Text Prompts σε όμορφη μουσική

MusicLM: Google AI μετατρέπει Text Prompts σε όμορφη μουσική

Η Google δημιούργησε μια απίστευτη τεχνολογία AI που μετατρέπει text prompts σε όμορφες μελωδίες μουσικής που διαρκούν αρκετά λεπτά. Η Google δημοσίευσε πρόσφατα ένα ερευνητικό έγγραφο που περιέχει τη δουλειά 13 ερευνητών, παρουσιάζοντας το MusicLM – ένα μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης ανάλογο με τη γεννήτρια εικόνων DALL-E του OpenAI.

Δείτε επίσης: Η Google συμμορφώνεται με τους κανόνες της ΕΕ

MusicLM

Το έγγραφο παρέχει μια άφθονη ποσότητα δειγμάτων που δημιουργήθηκαν από το MusicLM, από πεντάλεπτα αποσπάσματα μελωδικής techno, jazz και swing μέχρι διαλογιστικούς ήχους, ηλεκτρονική μουσική και ακόμη και rap/death metal.

Η τεχνητή νοημοσύνη όχι μόνο μπορεί να παράγει μουσική μέσω μελωδίας και text prompts, αλλά είναι σε θέση να το κάνει αυτό με αξιοσημείωτη δημιουργικότητα. Για παράδειγμα, ένα από τα αποτελέσματά της ήταν μια εκπληκτική οπερατική φωνητική απόδοση της εμβληματικής μελωδίας του “Bella Ciao”. Ως εκπληκτική επίδειξη των δυνατοτήτων του, το MusicLM παρήγαγε ένα τραγούδι εμπνευσμένο από την αραβική ποπ με ακατάληπτους στίχους ως απάντηση στο prompt “γυμναστήριο”. Η μελωδία και τα φωνητικά ήταν εξαιρετικά σαγηνευτικά!

Αυτό το εργαλείο μπορεί επίσης να δημιουργήσει έναν μοναδικό συνδυασμό reggaeton και ηλεκτρονικής μουσικής με έναν αιθέριο, εξωπραγματικό ήχο που θα σας δώσει την αίσθηση ότι παρασύρεστε στο σύμπαν.

Δείτε ακόμα: Google Play: Κακόβουλες εφαρμογές ανταμοιβής έχουν 20 εκατομμύρια λήψεις

Google AI

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα πειράματά τους με την τεχνητή νοημοσύνη αποκάλυψαν ότι το MusicLM όχι μόνο ξεπερνά τα προηγούμενα συστήματα σε ποιότητα ήχου, αλλά είναι επίσης πιο αφοσιωμένο στο να ακολουθεί με ακρίβεια την περιγραφή του κειμένου του. Επιπλέον, το MusicLM έχει τη δυνατότητα να εξαρτάται τόσο από ένα κείμενο όσο και από μια μελωδία, δηλαδή είναι σε θέση να τροποποιεί τις διάφορες μελωδίες σύμφωνα με το στυλ που αναφέρεται στην αντίστοιχη λεζάντα του κειμένου.

Δυστυχώς, όσοι ανυπομονούν να αποκτήσουν το εργαλείο AI που παράγει μουσική θα πρέπει να περιμένουν, καθώς η Google δεν έχει “σχέδια” να κυκλοφορήσει τα μοντέλα της αυτή τη στιγμή. Οι ερευνητές προειδοποιούν για την πιθανότητα κατάχρησης του δημιουργικού περιεχομένου, πολιτιστικής οικειοποίησης και παραποίησης.

Όπως αναφέρεται στο ερευνητικό έγγραφο του MusicLM, ένα δημόσιο σύνολο δεδομένων που περιέχει περίπου 5.500 ζεύγη μουσικής-κειμένου δημοσιεύεται και σύμφωνα με την Google αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο για την περαιτέρω εκπαίδευση και αξιολόγηση άλλων συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης που σχετίζονται με τη μουσική.

Δείτε επίσης: Η Google εξουδετερώνει 50.000 accounts της Κινεζικής οργάνωσης Dragonbridge

Τα τελευταία χρόνια η τεχνητή νοημοσύνη (AI) κερδίζει έδαφος και οι εφαρμογές της γίνονται όλο και πιο συνηθισμένες. Η Google βρίσκεται στην πρωτοπορία αυτής της τεχνολογίας, χρησιμοποιώντας την Τεχνητή Νοημοσύνη για τη βελτίωση των προϊόντων και των υπηρεσιών της. Από τη βελτιστοποίηση των μηχανών αναζήτησης έως την υγειονομική περίθαλψη, η Τεχνητή Νοημοσύνη της Google έχει τεράστιο αντίκτυπο στην καθημερινή μας ζωή.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS