ΑρχικήsecurityΗ Google εξουδετερώνει 50.000 accounts της Κινεζικής οργάνωσης Dragonbridge

Η Google εξουδετερώνει 50.000 accounts της Κινεζικής οργάνωσης Dragonbridge

Η Ομάδα Ανάλυσης Απειλών της Google απέκοψε την πρόσβαση σε δεκάδες χιλιάδες λογαριασμούς που σχετίζονται με την οργάνωση “Dragonbridge” ή “Spamouflage Dragon”, η οποία έχει ως σκοπό το να διαδίδει ψευδείς πληροφορίες υπέρ της Κίνας σε πολλαπλές online πλατφόρμες.

Δείτε επίσης: Realtek SDK ευπάθεια χρησιμοποιήθηκε σε 134 εκατ. επιθέσεις

Dragonbridge

Δείτε επίσης: Lexmark: Διόρθωσε ευπάθεια που επηρεάζει πολλούς εκτυπωτές

Σύμφωνα με την Google, η Dragonbridge αποκτά νέους Λογαριασμούς Google από μαζικούς πωλητές λογαριασμών και, σε ορισμένες περιπτώσεις, έχουν αλλάξει ακόμη και λογαριασμούς που χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν από παράγοντες με οικονομικά κίνητρα που είχαν επαναχρησιμοποιηθεί για την δημοσίευση βίντεο παραπληροφόρησης και blog.

Πέρυσι, αφαιρέσαμε προληπτικά περισσότερους από 50.000 λογαριασμούς που σχετίζονταν με την Dragonbridge στις πλατφόρμες μας, όπως το YouTube, το Blogger και το AdSense. Συνολικά, 100.960 λογαριασμοί έχουν κλείσει από τότε που εντοπίστηκε για πρώτη φορά το δίκτυο επιρροής.

Αυτό ενισχύει την προσοχή της Google στην οργανωμένη εκστρατεία δεδομένων που σχετίζεται με την Κίνα.

Σχεδόν καθόλου engagement από πραγματικούς θεατές

Παρά το σημαντικό μέγεθος και την παραγωγική παραγωγή περιεχομένου της κινεζικής επιχείρησης επιρροής, δεν προκαλεί σχεδόν καθόλου engagement από τους πραγματικούς θεατές.

Ως απόδειξη, η πλειονότητα των καναλιών του YouTube που καταργήθηκαν πέρυσι είχαν μηδενικούς συνδρομητές, ενώ πάνω από το 80% των βίντεο είχαν λιγότερες από 100 προβολές.

Τα blogs Dragonbridge στο Blogger είχαν επίσης πολύ χαμηλό engagement – σχεδόν το 95% των αναρτήσεων είχαν λιγότερες από 10 προβολές όταν έληξαν τον Δεκέμβριο.

Δείτε επίσης: Google ads phishing επίθεση στοχεύει χρήστες Bitwarden

Σημάδια εξέλιξης τακτικής

Παρά την περιορισμένη εμπλοκή των πραγματικών θεατών, αυτή η φιλοκινεζική στρατηγική παραπληροφόρησης επιδεικνύει επιμονή και ευελιξία.

Η ομάδα, η οποία παρακολουθείται από αναλυτές της Google TAG από το 2019, αλλάζει συνεχώς τακτική και πειραματίζεται με νέες μορφές και περιεχόμενο υψηλότερης ποιότητας.

Αυτό δείχνει ότι οι δραστηριότητες της ομάδας θα μπορούσαν τελικά να τραβήξουν την προσοχή των τακτικών χρηστών, εντείνοντας την αντιαμερικανική και φιλοκινεζική προπαγάνδα τους. Αυτό θα αύξανε σίγουρα την ισχύ των μηνυμάτων της.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcompyter.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS