ΑρχικήinetΗ Google συμμορφώνεται με τους κανόνες της ΕΕ

Η Google συμμορφώνεται με τους κανόνες της ΕΕ

Η Google συνθηκολόγησε με τα αιτήματα της ΕΕ για διευκρινίσεις σχετικά με τις πλατφόρμες της, δεσμευόμενη να παρέχει πληρέστερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες της για τους χρήστες της ΕΕ.

Δείτε επίσης: Πρώην μηχανικοί της Apple: Apple και Google βρίσκονται σε ένα “σιωπηλό πόλεμο”

google εε

Σε απάντηση σε διάλογο που πραγματοποιήθηκε το 2021 μεταξύ της Google και του Δικτύου Συνεργασίας για την Προστασία των Καταναλωτών (CPC), η Google έλαβε μέτρα για να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς της ΕΕ παρέχοντας πιο διαφανείς πληροφορίες σε όλες τις ευρωπαϊκές ψηφιακές πλατφόρμες της, συμπεριλαμβανομένων των Google Store, Play Store, Hotels και Flights. Οι καταναλωτές θα ενημερώνονται σύντομα καλύτερα για τις παραδόσεις, τις πολιτικές επιστροφών, τις επισκευές και πολλά άλλα καθώς πλοηγούνται σε αυτούς τους ιστότοπους. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για τους Ευρωπαίους καταναλωτές στην προστασία των δικαιωμάτων τους!

Ο επίτροπος Δικαιοσύνης Didier Reynders σημείωσε ότι οι καταναλωτές της ΕΕ θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε ολοκληρωμένες πληροφορίες, προκειμένου να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις. Στη δήλωσή του, επαίνεσε τη δέσμευση της Google ως ένα βήμα προς τα εμπρός για να βοηθηθούν οι πελάτες να γνωρίζουν τις επιλογές τους.

Δείτε επίσης: Google ads phishing επίθεση στοχεύει χρήστες Bitwarden

Οι εταιρείες Google Flights και Hotels θα καταστήσουν σύντομα σαφές στους καταναλωτές εάν πωλούν απευθείας ή απλώς ενεργούν ως μεσάζοντες για άλλες εταιρείες. Πρέπει επίσης να δηλώσουν τι χρησιμοποιήθηκε ως τιμή αναφοράς για τις εκπτώσεις και να διευκρινίσουν ότι οι κριτικές των ξενοδοχείων Google δεν επαληθεύονται. Τέλος, πρέπει να συμμορφώνονται με τους ίδιους κανόνες διαφάνειας που ακολουθούνται από άλλες πλατφόρμες όπως η Expedia.com.

Δείτε επίσης: Η Google εξουδετερώνει 50.000 accounts της Κινεζικής οργάνωσης Dragonbridge

Το Google Store και το Google Play Store πρέπει να φροντίζουν να παρέχουν σαφείς προσυμβατικές πληροφορίες σχετικά με τα τέλη παράδοσης, το δικαίωμα υπαναχώρησης και τις πολιτικές επισκευής ή αντικατάστασης.

Η αλλαγή έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στους καταναλωτές «να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα και να έχουν πρόσβαση στο ίδιο περιεχόμενο, όπου κι αν βρίσκονται στην ΕΕ». Ούτε η Google ούτε η Επιτροπή της ΕΕ έχουν ακόμη να πουν πότε θα τεθούν σε ισχύ οι αλλαγές.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS