ΑρχικήUpdatesiOS 16.2: Έρχεται με το νέο Custom Accessibility Mode

iOS 16.2: Έρχεται με το νέο Custom Accessibility Mode

Η Apple προετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το iOS 16.2 τον Δεκέμβριο ενώ προσθέτει το νέο Custom Accessibility Mode.

Με την κωδική ονομασία “Clarity”,η νέα λειτουργία Custom Accessibility Mode αντικαθιστά βασικά το Springboard (που είναι η κύρια διεπαφή iOS) με μια πιο βελτιωμένη. Η δυνατότητα, η οποία εξακολουθεί να μην είναι διαθέσιμη στους χρήστες στην τρέχουσα beta, θα είναι διαθέσιμη ως επιλογή προσβασιμότητας, με στόχο να καταστήσει τη διεπαφή iPhone και iPad πιο φιλική για εκείνους τους χρήστες που μπορεί να τη θεωρήσουν πολύ περίπλοκη.

Δείτε επίσης: Όλες οι νέες λειτουργίες του iOS 16 που θα έχετε αργότερα φέτος

Η Apple περιγράφει τη λειτουργία Custom Accessibility Mode ως «προσαρμόσιμο, βελτιωμένο τρόπο χρήσης του iPhone και του iPad σας». Κατά κάποιο τρόπο, η νέα λειτουργία θα πρέπει να δυνατότητα παρόμοια με την τρέχουσα λειτουργία Guided Access mode, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να κλειδώνουν τη συσκευή τους σε μία μόνο εφαρμογή. Ωστόσο, η λειτουργία Custom Accessibility Mode θα επιτρέπει στους χρήστες να πλοηγούνται στο σύστημα με ορισμένους περιορισμούς.

iOS 16.2: Έρχεται με το νέο Custom Accessibility Mode
iOS 16.2: Έρχεται με το νέο Custom Accessibility Mode

Για παράδειγμα, οι χρήστες θα μπορούν να ρυθμίζουν πράγματα όπως η διεπαφή χρήστη και μέγεθος κειμένου, εφαρμογές διαθέσιμες στο Home Screen, επιτρεπόμενες επαφές και πρόσβαση σε κουμπιά όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία Custom Accessibility Mode. Ένας κωδικός πρόσβασης μπορεί να οριστεί για να αποτρέψει άλλους από το να αλλάξουν αυτές τις ρυθμίσεις. Ένα τριπλό κλικ στο πλευρικό κουμπί (ή στο κουμπί Home Screen) ενεργοποιεί και απενεργοποιεί γρήγορα τη λειτουργία Custom Accessibility Mode.

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 16 τον Σεπτέμβριο, ακολουθούμενο από το iPadOS 16 τον Οκτώβριο. Ωστόσο, παρά την επισήμανση εκατοντάδων νέων λειτουργιών, πολλές από τις οποίες έχουν ήδη κυκλοφορήσει, η λειτουργία Custom Accessibility Mode δεν εμφανίζεται επί του παρόντος στον ιστότοπο της Apple.

Δείτε επίσης: iOS 16.2 και iPadOS 16.2 beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Παρόλο που η Apple εργάζεται σε αυτήν τη λειτουργία Custom Accessibility Mode με το iOS 16.2, δεν είναι σαφές εάν θα είναι διαθέσιμη στους χρήστες με την επίσημη κυκλοφορία της ενημέρωσης ή με μια μελλοντική έκδοση του iOS.

iOS 16.2: Έρχεται με το νέο Custom Accessibility Mode
iOS 16.2: Έρχεται με το νέο Custom Accessibility Mode

Εκτός από τη λειτουργία Custom Accessibility Mode, το iOS 16.2 και το iPadOS 16.2 περιλαμβάνουν μερικές αξιοσημείωτες αλλαγές. Η εφαρμογή συνεργασίας Freeform είναι πλέον διαθέσιμη σε χρήστες iPad, iPhone και Mac. Υπάρχουν επίσης αλλαγές στην εφαρμογή Home, ενημερώσεις στην εφαρμογή Weather και πολλά άλλα.

Πηγή: 9to5mac.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS