ΑρχικήUpdatesiOS 16.2 και iPadOS 16.2 beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

iOS 16.2 και iPadOS 16.2 beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple μόλις κυκλοφόρησε την πρώτη beta του iOS 16.2 και του iPadOS 16.2 στους προγραμματιστές, φέρνοντας νέα χαρακτηριστικά που είχε ήδη υποσχεθεί όταν κυκλοφόρησε το iOS 16.

iOS 16.2 beta

Σε αυτόν τον οδηγό, θα εξετάσουμε όλες τις αλλαγές που έχουν βρεθεί στις beta του iOS 16.2 και του iPadOS 16.2 μέχρι στιγμής.

Δείτε επίσης: Η Apple κυκλοφορεί το watchOS 9.1 στους χρήστες Apple Watch

Freeform App

Με την κυκλοφορία του iOS 16.2, του iPadOS 16.2 και του macOS Ventura 13.1, η Apple παρουσίασε τη νέα cross-platform εφαρμογή Freeform. Το Freeform έχει σχεδιαστεί για συνεργασία και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κρατάτε σημειώσεις, να σχεδιάζετε, να αποθηκεύετε συνδέσμους και πολλά άλλα.

Το Freeform είναι μια ευέλικτη εφαρμογή που επιτρέπει σε πολλούς χρήστες να επεξεργάζονται ταυτόχρονα το ίδιο έγγραφο, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι όλες οι αλλαγές αντικατοπτρίζονται σε πραγματικό χρόνο για κάθε συμμετέχοντα. Σύμφωνα με την Apple, το Freeform μπορεί να χρησιμοποιηθεί για sketching projects, σχεδιασμό mood boards κλπ.

Stage Manager External Display Support

Η Apple ενεργοποίησε τη δυνατότητα εξωτερικής οθόνης για το Stage Manager στα iPad M1 και M2 με την κυκλοφορία του iPadOS 16.2. Πρόκειται για μια λειτουργία που αφαίρεσε στην πρώτη έκδοση του iPadOS 16 για να επεκτείνει τη χρήση του Stage Manager στα μοντέλα iPad Pro A12X και A12Z.

Με την υποστήριξη external display, το Stage Manager επιτρέπει την ταυτόχρονη εκτέλεση έως και οκτώ εφαρμογών στα iPads M1 και M2, σε αντίθεση με τις συνήθεις τέσσερις.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Αυξάνονται οι τιμές σε Apple Music, Apple TV+ και Apple One

iPadOS 16.2 beta

Home App: Νέα αρχιτεκτονική

Σε συνδυασμό με το HomePod 16.2 software, τα iOS 16.2, iPadOS 16.2 και macOS Ventura‌ 13.1 προσθέτουν υποστήριξη για ένα ανανεωμένο Home app architecture, το οποίο ακολουθεί την προσθήκη του Matter smart home standard.

Η Apple ισχυρίζεται ότι η νέα αρχιτεκτονική της εφαρμογής Home θα επιφέρει ταχύτερες και πιο αξιόπιστες επιδόσεις σε σπίτια που περιέχουν διάφορα έξυπνα αξεσουάρ. Αυτό, όμως, προϋποθέτει ότι κάθε συσκευή που χρησιμοποιείται τρέχει είτε σε iOS 16.2, iPadOS 16.2, macOS Ventura 13.1, tvOS 16.2 ή watchOS 9.2 betas. Επιπλέον, όλες αυτές οι συσκευές πρέπει να έχουν χρησιμοποιήσει την έκδοση λογισμικού HomePod 16.2 beta.

Γενικά, με το Home app, η Apple στοχεύει να κάνει το σπίτι σας πιο έξυπνο και πιο συνδεδεμένο. Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή, μπορείτε να ελέγχετε όλες τις έξυπνες συσκευές του σπιτιού σας από μία κεντρική τοποθεσία. Όπως φαίνεται, η Apple δουλεύει συνεχώς πάνω στην εφαρμογή και προσπαθεί να τη βελτιώνει και να προσφέρει νέες δυνατότητες.

Δείτε επίσης: Η Apple διορθώνει νέα zero-day ευπάθεια σε iPhones και iPad

Expanded 120Hz ProMotion Support

Η Apple αναφέρει ότι, σε συσκευές με υποστήριξη ProMotion, οι αλλαγές animated layout του SwiftUI θα περιλαμβάνουν τώρα ρυθμό ανανέωσης 120Hz – ένα χαρακτηριστικό που έλειπε από τις προηγούμενες εκδόσεις.

Software Updates

Η Apple έχει κάνει και κάποιες αλλαγές στην ενότητα Software Updates, η οποία βρίσκεται στην ενότητα General στην εφαρμογή Ρυθμίσεις. Το κείμενο για την έκδοση λογισμικού που έχει εγκατασταθεί, είναι πλέον πιο ευδιάκριτο λόγω του ότι είναι με έντονη γραμματοσειρά.

Πηγή: www.macrumors.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS