ΑρχικήUpdatesΗ πλατφόρμα Samsung SmartThings αποκτά υποστήριξη Matter

Η πλατφόρμα Samsung SmartThings αποκτά υποστήριξη Matter

Με την προσθήκη της υποστήριξης Matter, η πλατφόρμα SmartThings της Samsung γίνεται ακόμη πιο ευέλικτη.

Η Samsung διευκολύνει τους χρήστες στο να ελέγχουν όλες τις έξυπνες συσκευές τους, ανεξαρτήτως μάρκας – αρκεί η συσκευή να είναι πιστοποιημένη με Matter. Η εταιρεία θα ενημερώσει τον κόμβο SmartThings και την εφαρμογή για κινητά ώστε οι χρήστες να μπορούν να διαχειρίζονται οποιαδήποτε έξυπνη συσκευή συμβατή με το Matter μέσω του Smartthings. Με αυτόν τον τρόπο, οποιοσδήποτε διαθέτει σύστημα SmartThings μπορεί να προσθέσει νέες συμβατές συσκευές χωρίς να ανησυχεί για προβλήματα συμβατότητας.

Δείτε επίσης: Η Samsung θα ανακοινώσει το One UI 5.0 στο SDC 2022

Samsung SmartThings matter

Η πλατφόρμα SmartThings της Samsung διαθέτει πλέον υποστήριξη για το Matter

Ο στόχος του νέου πρωτοκόλλου για το έξυπνο σπίτι Matter, είναι να λύσει το πρόβλημα της παρωχημένης διαλειτουργικότητας. Επί του παρόντος, έχουμε πολλές διαφορετικές πλατφόρμες για το έξυπνο σπίτι με πολύ λίγες συσκευές που μπορούν να λειτουργήσουν για περισσότερες από μία πλατφόρμες. Αυτό δυσκολεύει τους αγοραστές, επειδή πρέπει να επιλέξουν μια συσκευή με βάση τους περιορισμούς και όχι με βάση το τι θα ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες τους. Θα πρέπει να μπορείτε να αγοράσετε μια οποιαδήποτε συσκευή χωρίς να χρειάζεται να ελέγξετε πρώτα αν είναι συμβατή με όλα τα άλλα.

Δείτε επίσης: Κυκλοφόρησε το update Οκτωβρίου για το Samsung Galaxy S20 FE LTE

Με το Matter, δεν θα χρειάζεται πλέον να αγοράζετε πολλαπλές συσκευές που λειτουργούν μόνο με ένα οικοσύστημα έξυπνου σπιτιού. Μια συσκευή πιστοποιημένη από την Matter είναι εγγυημένα συμβατή με όλα τα μεγάλα οικοσυστήματα, όπως το SmartThings της Samsung, το Google Home, το Alexa της Amazon, το HomeKit της Apple και άλλα. Πολλές εταιρείες έξυπνου σπιτιού έχουν υποσχεθεί υποστήριξη για το νέο πρωτόκολλο Matter, αλλά δεν το έχουν υιοθετήσει ακόμη πολλές. Ωστόσο, ο βασικός συνεργάτης και προγραμματιστής Samsung ήδη συμμετάσχει.

Νωρίτερα φέτος, η κορεατική εταιρεία ανακοίνωσε την υποστήριξή της για το άνοιγμα ενός προγράμματος έγκαιρης πρόσβασης σε επιλεγμένους συνεργάτες. Το SmartThings Hub δεύτερης και τρίτης γενιάς και το Aeotec Smart Home Hub θα αποκτήσουν αρχικά υποστήριξη για συσκευές Wi-Fi, Ethernet και Thread-based Matter. Όλα τα προϊόντα θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν συσκευές Zigbee, Z-Wave, LAN (Local Area Network), συμπεριλαμβανομένων των Wi-Fi και Ethernet.

Δείτε επίσης: Η Samsung έως το 2027 θα τριπλασιάσει την παραγωγή των advanced chip

Για όσους δεν είναι γνώστες: Το Samsung SmartThings είναι μια εφαρμογή που σας επιτρέπει να ελέγχετε διάφορες συσκευές και συσκευές στο σπίτι σας από το smartphone σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή για να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε τα φώτα σας, να ρυθμίσετε τον θερμοστάτη, να δείτε live υλικό από τις κάμερες ασφαλείας σας και πολλά άλλα. Η εφαρμογή Samsung SmartThings είναι IoT – ένα δίκτυο συσκευών που συνδέονται μεταξύ τους και μπορούν να μοιράζονται δεδομένα και πληροφορίες. Συνδέοντας συσκευές μεταξύ τους, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα “έξυπνο σπίτι”.

Πηγή πληροφοριών: androidheadlines.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS