ΑρχικήinetSocial media - Εγγραφή: 1 στα 3 παιδιά δηλώνει ψευδώς ότι είναι...

Social media – Εγγραφή: 1 στα 3 παιδιά δηλώνει ψευδώς ότι είναι άνω των 18 ετών

Το ένα τρίτο των παιδιών ηλικίας μεταξύ οκτώ και 17 ετών με προφίλ στα social media έχουν εγγραφεί με ψευδή ημερομηνία γέννησης, επομένως φαίνεται ότι είναι άνω των 18 ετών, σύμφωνα με έρευνα.

Δείτε επίσης: Η Amazon “σκοτώνει” τη συσκευή video calling για παιδιά Glow

Με ανάθεση της Ofcom, η μελέτη της Yonder Consulting διαπίστωσε ότι το 77% των παιδιών σε αυτό το ηλικιακό εύρος έχουν τουλάχιστον ένα προφίλ στα social media, με το 60% των κάτω των 12 ετών να έχουν το δικό τους προφίλ, παρόλο που οι περισσότεροι ιστότοποι έχουν ελάχιστη απαίτηση ηλικίας 13 ετών.

Πολλοί ακτιβιστές για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο έχουν ζητήσει τη δημιουργία περισσότερων εργαλείων επαλήθευσης ηλικίας σε πλατφόρμες διαδικτύου για την καλύτερη προστασία των παιδιών από δυνητικά επιβλαβές περιεχόμενο.

Δείτε επίσης: LEGO Group και Epic Games συνεργάζονται για ένα ασφαλές metaverse για παιδιά

Η Ofcom δήλωσε ότι ανησυχεί για τα ευρήματα, επειδή αυτό σημαίνει ότι πολλά παιδιά θα μπορούσαν να τεθούν σε μεγαλύτερο κίνδυνο να αντιμετωπίσουν περιεχόμενο ακατάλληλο για την ηλικία ή επιβλαβές στο διαδίκτυο και ενώ πολλές πλατφόρμες έχουν περιορισμούς στους λογαριασμούς για νεότερους χρήστες, αυτοί καταργούνται έαν ο κατόχος του λογαριασμού “φαίνεται” ως μεγαλύτερος.

Η μελέτη εκτιμά ότι περίπου το 47% των παιδιών ηλικίας οκτώ έως 15 ετών με προφίλ στα social media έχουν ορίσει την ηλικία τους στα 16 και άνω, ενώ το 32% των παιδιών ηλικίας μεταξύ οκτώ και 17 ετών έχουν ορίσει την ηλικία στα 18 και άνω.

Μέσα σε αυτά τα στοιχεία, εκτιμά επίσης ότι περίπου το 23% των νεότερων χρηστών των social media – ηλικίας μεταξύ οκτώ και 12 ετών – είχαν προφίλ με ηλικία 18 ετών και άνω, πράγμα που σημαίνει ότι αυτά τα παιδιά μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε υλικό που απευθύνεται σε ενήλικες.

Ορισμένες πλατφόρμες, όπως οι πορνογραφικοί ιστότοποι, ενδέχεται επίσης να απαιτείται να εφαρμόζουν μεθόδους επαλήθευσης ηλικίας για να εμποδίζουν τα παιδιά να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενό τους.

social media παιδιά

Ένα επιπλέον κομμάτι της έρευνας της Ofcom διαπίστωσε ότι οι γονείς και τα παιδιά υποστηρίζουν σε μεγάλο βαθμό την εισαγωγή μέτρων διασφάλισης ηλικίας.

Δείτε επίσης: Δώρα για παιδιά: Τα έξυπνα παιχνίδια μπορεί και να μην είναι καλή επιλογή

Ο Mark Bunting, διευθυντής διαδικτυακής πολιτικής στην Ofcom, δήλωσε: «Η προστασία των παιδιών βρίσκεται στον πυρήνα των νέων νόμων για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, οπότε καθώς προετοιμαζόμαστε για τις νέες μας ευθύνες, συνεχίζουμε να χτίζουμε τα στοιχεία μας για τις διαδικτυακές εμπειρίες που έζησαν τα παιδιά.»

Πηγή πληροφοριών: independent.co.uk

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS