ΑρχικήinetΤο Instagram δοκιμάζει νέα εργαλεία επαλήθευσης ηλικίας

Το Instagram δοκιμάζει νέα εργαλεία επαλήθευσης ηλικίας

Το Instagram εισάγει στην πλατφόρμα νέους τρόπους επαλήθευσης ηλικίας των χρηστών, συμπεριλαμβανομένου ενός εργαλείου AI που κατασκευάστηκε από μια τρίτη εταιρεία, τη Yoti, που υπολογίζει πόσο χρονών είστε απλώς σαρώνοντας το πρόσωπό σας.

Δείτε επίσης: Το Instagram δοκιμάζει μια λειτουργία full-screen για το feed

Η εταιρεία που ανήκει στη Meta είπε, ξεκινώντας από τις ΗΠΑ, δοκίμαζε εργαλεία που θα επέτρεπαν στους χρήστες να ζητήσουν από άλλους να εγγυηθούν την ηλικία τους ή να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία για επιβεβαιώσουν την ηλικία – συγκεκριμένα με μια video selfie.

Δείτε επίσης: Instagram: Διόρθωσε το σφάλμα με τα επαναλαμβανόμενα Stories

Ως μέρος της δοκιμής, όταν κάποιος επιχειρήσει να επεξεργαστεί την ημερομηνία γέννησής του στον ιστότοπο, το Instagram θα του ζητήσει να επαληθεύσει την ηλικία του είτε ανεβάζοντας την ταυτότητά του είτε τραβώντας μια selfie βίντεο είτε ζητώντας από κοινούς φίλους να επαληθεύσουν την ηλικία τους.

Instagram επαλήθευσης ηλικίας

Το Instagram είπε ότι συνεργάζεται με τη βρετανική εταιρεία τεχνολογίας Yoti για το τεστ επαλήθευσης βίντεο selfie, με την τεχνολογία της εταιρείας να μπορεί να εκτιμήσει την ηλικία κάποιου με βάση τα χαρακτηριστικά του προσώπου και να τα μοιραστεί με τη Meta.

Τόσο η Meta όσο και η Yoti είπαν ότι αυτά τα δεδομένα στη συνέχεια θα διαγράφονται και η τεχνολογία δεν θα μπορεί να αναγνωρίσει την ταυτότητα κάποιου.

Η λειτουργία vouching θα βλέπει τους χρήστες να ζητούν να ορίσουν τρεις αμοιβαίους ακόλουθους για να επιβεβαιώσουν πόσο χρονών είναι ο εν λόγω χρήστης, με τους υποψήφιους να είναι 18 ετών και άνω, να μην εγγυώνται κανέναν άλλον και να έχουν εκπληρώσει «άλλες διασφαλίσεις που έχουμε σε ισχύ», είπε το Instagram.

Οι ακτιβιστές για την ασφάλεια στο διαδίκτυο έχουν ζητήσει την εισαγωγή εργαλείων επαλήθευσης ηλικίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε άλλες πλατφόρμες, προκειμένου να προστατεύονται καλύτερα οι νεότεροι χρήστες από ακατάλληλο περιεχόμενο.

Δείτε επίσης: Instagram: Οι χρήστες θα καρφιτσώνουν τις αγαπημένες τους αναρτήσεις

Το Instagram είπε ότι αυτή η δοκιμή θα βοηθήσει στη δοκιμή πιθανών λύσεων στο πρόβλημα.

Από το 2019 η εταιρεία χρησιμοποιεί αυτοματοποιημένα συστήματα για την αναζήτηση ανήλικων χρηστών. Αυτά τα εργαλεία σαρώνουν πληροφορίες όπως τις αναρτήσεις γενεθλίων των χρηστών. Έτσι, για παράδειγμα, εάν ένας χρήστης ισχυρίζεται ότι είναι 20 αλλά δημοσιεύει σχετικά με τον εορτασμό των 17ων γενεθλίων του, ο λογαριασμός του θα επισημανθεί και ίσως χρειαστεί να επαληθεύσει την ηλικία του.

Πηγή πληροφοριών: independent.co.uk

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS