ΑρχικήinetΟι εργαζόμενοι είναι απογοητευμένοι με την ανεπαρκή τεχνολογία στο χώρο εργασίας

Οι εργαζόμενοι είναι απογοητευμένοι με την ανεπαρκή τεχνολογία στο χώρο εργασίας

Οι εργαζόμενοι είναι απογοητευμένοι με την ανεπαρκή τεχνολογία που χρησιμοποιούν στο χώρο εργασίας!

Δείτε επίσης: Εξ αποστάσεως εργασία: Οι εργαζόμενοι δεν εμπιστεύονται τους συναδέλφους τους στο να είναι παραγωγικοί

Νέα έρευνα από την Freshworks δείχνει ότι οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν πιθανή κρίση λόγω ανεπαρκούς τεχνολογίας στο χώρο εργασίας – και το εύκολο software είναι η λύση.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι εννέα στους 10 (91%) υπαλλήλους ανέφεραν ότι είναι απογοητευμένοι με το λογισμικό εργασίας τους και ένα 71% των ηγετών αναγνωρίζει ότι οι εργαζόμενοι θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να αναζητήσουν νέα δουλειά εάν ο τρέχων εργοδότης τους δεν παρέχει πρόσβαση στα εργαλεία, τεχνολογία ή πληροφορίες που χρειάζονται για να κάνουν καλά τη δουλειά τους. Σχεδόν οι μισοί εργαζόμενοι παγκοσμίως εξακολουθούν να σκέφτονται να αλλάξουν θέσεις εργασίας και η εύχρηστη τεχνολογία συμβάλλει ουσιαστικά στην ικανοποίηση των εργαζομένων.

Η τεχνολογία στο χώρο εργασίας δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των χρηστών της. Η έκθεση διαπίστωσε ότι οι εργαζόμενοι ανέφεραν εκτεταμένες αποτυχίες από την τεχνολογία του χώρου εργασίας που χρησιμοποιούν καθημερινά. Τα κορυφαία παράπονα περιελάμβαναν αργές ταχύτητες (51%), εκτεταμένους χρόνους απόκρισης πληροφορικής (34%), έλλειψη συνεργασίας μεταξύ των τμημάτων (30%), έλλειψη σημαντικών χαρακτηριστικών/δυνατοτήτων (28%) και έλλειψη αυτοματισμού (25%).

Δείτε επίσης: Εργαζόμενοι σε εργοδότες: Θέλετε να επιστρέψουμε στο γραφείο; Πληρώστε μας περισσότερα

Η ανεπαρκής τεχνολογία δεν βλάπτει απλώς την εμπειρία των εργαζομένων – βλάπτει και την ευρύτερη επιχείρηση. Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, οι επιχειρήσεις ξόδευαν περίπου 15 δισεκατομμύρια δολάρια επιπλέον την εβδομάδα στην τεχνολογία για να καταστεί δυνατή η εξ αποστάσεως εργασία, σύμφωνα με την KPMG. Η έρευνα της Freshworks αποκαλύπτει ότι η παλιά τεχνολογία περιορίζει την παραγωγικότητα των επιχειρήσεων, καθώς οι απογοητευμένοι υπάλληλοι αντιμετωπίζουν καθημερινές προκλήσεις. Περισσότεροι από τους μισούς (57%) των δυσαρεστημένων εργαζομένων λένε ότι το τρέχον λογισμικό τους καθιστά λιγότερο παραγωγικούς. Σχεδόν οι μισοί (44%) των εργαζομένων που ερωτήθηκαν λένε ότι ο χρόνος που αφιερώνεται στην αντιμετώπιση τεχνολογικών ζητημάτων έχει αυξηθεί από την αρχή της πανδημίας.

εργαζόμενοι τεχνολογία

Και τα επίπεδα άγχους των εργαζομένων εκτοξεύονται λόγω της παλαιάς τεχνολογίας – σχεδόν οι μισοί (49%) των εργαζομένων που συμμετείχαν στην έρευνα αναφέρουν ότι η ανεπαρκής τεχνολογία στο χώρο εργασίας τους προκαλεί άγχος και το 48% ισχυρίζεται ότι έχει επηρεάσει αρνητικά την ψυχική τους υγεία. Οι ηγέτες των επιχειρήσεων συμφωνούν, με το 38% να αναφέρει ότι η αποτυχία τους να παραδώσουν επαρκή τεχνολογία στο χώρο εργασίας στα ενδιαφερόμενα μέρη τους προκαλεί άγχος.

Δείτε επίσης: Οι εργαζόμενοι στον τομέα της τεχνολογίας έχουν βαρεθεί και θέλουν να παραιτηθούν

Ωστόσο, υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ, με το 44% των εργαζομένων να λέει ότι το πιο εύκολο στη χρήση λογισμικό θα βοηθούσε στη μείωση της εξουθένωσής τους.

Πηγή πληροφοριών: venturebeat.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS