ΑρχικήinetΕξ αποστάσεως εργασία: Οι εργαζόμενοι δεν εμπιστεύονται τους συναδέλφους τους στο να...

Εξ αποστάσεως εργασία: Οι εργαζόμενοι δεν εμπιστεύονται τους συναδέλφους τους στο να είναι παραγωγικοί

Όσον αφορά την εξ αποστάσεως εργασία, οι εργαζόμενοι λένε ότι μπορούν να ολοκληρώσουν τη δουλειά τους από το σπίτι – αλλά δεν λένε απαραίτητα το ίδιο για τους συναδέλφους τους.

Δείτε επίσης: Amazon: Ομαδική προσέγγιση σχετικά με την εξ αποστάσεως εργασία

Μια έκθεση της Cisco σχετικά με τον αντίκτυπο της υβριδικής εργασίας διαπίστωσε ότι οι εργαζόμενοι θεωρούν τους εαυτούς τους πιο αξιόπιστους από τους συναδέλφους τους στο να είναι παραγωγικοί ενώ εργάζονται από το σπίτι.

Σε μια έρευνα με 1.050 υπαλλήλους στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 75% των ερωτηθέντων είπε ότι ο διευθυντής τους εμπιστευόταν ότι ήταν παραγωγικοί όταν εργάζονταν εξ αποστάσεως, ωστόσο ένα μικρότερο ποσοστό (61%) θεώρησε ότι θα μπορούσε να εμπιστευτεί τους συναδέλφους τους να κάνουν το ίδιο.

Οι εργαζόμενοι θεώρησαν επίσης ότι τα αφεντικά ήταν πιο πιθανό να κάνουν micromanage όταν εργάζονταν εξ αποστάσεως ή σε hybrid arrangements, με το 43% των ερωτηθέντων να αναφέρουν ότι αυτές οι συμπεριφορές micromanaging είχαν αυξηθεί.

Το εύρημα υποδηλώνει ότι η οικοδόμηση και η διατήρηση της εμπιστοσύνης θα μπορούσε να είναι πιο δύσκολη για τους οργανισμούς που σκέφτονται να προχωρήσουν στην υβριδική εργασία – παρά το γεγονός ότι η έκθεση υπογραμμίζει πολλά αντιληπτά οφέλη από αυτό.

Αυτό περιλαμβάνει δραστικά αυξημένα αισθήματα ευεξίας, με το 79% των ερωτηθέντων να λένε ότι η ικανότητα να εργάζονται από οπουδήποτε τους έκανε πιο ευτυχισμένους και το 57% να ισχυρίζεται ότι η παραγωγικότητά τους και η ποιότητα της εργασίας τους έχουν βελτιωθεί.

Δείτε επίσης: Οι υπάλληλοι της Apple επικρίνουν την νέα πολιτική εργασίας από το σπίτι

Ωστόσο, η Jen Scherler-Gormley, επικεφαλής του ανθρώπινου δυναμικού της Cisco UK & Ireland είπε ότι τα διαφορετικά στυλ εργασίας και οι προτιμήσεις παρουσιάζουν προκλήσεις για τους ηγέτες των επιχειρήσεων, οι οποίοι πρέπει να καταλάβουν πώς να καλλιεργήσουν ένα περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς ανεξάρτητα από το πού εργάζονται οι άνθρωποι.

Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες είπαν ότι οι εργαζόμενοι που επιλέγουν να εργάζονται εξ αποστάσεως όλη την ώρα θα αντιμετωπίσουν προκλήσεις όσον αφορά τη συνεργασία με τους συναδέλφους τους (58%) και την εταιρεία (56%), σε σύγκριση με τους υβριδικούς εργαζόμενους που εναλλάσσονται μεταξύ εξ αποστάσεως και εργασίας εντός γραφείου.

Κατά τα άλλα, η έκθεση της Cisco παρουσίασε μια θετική εικόνα της υβριδικής εργασίας, η οποία έχει συγκεντρώσει θετικό feedback από εργοδότες και εργαζόμενους τα τελευταία χρόνια.

Εξ αποστάσεως εργασία

Σχεδόν τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων (72%) δήλωσαν ότι η υβριδική και η εξ αποστάσεως εργασία βελτίωσαν διάφορες πτυχές της συναισθηματικής, οικονομικής, ψυχικής, σωματικής και κοινωνικής ευημερίας τους. Ο χρόνος μακριά από το γραφείο έχει βελτιώσει την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής για το 78% των εργαζομένων, διαπίστωσε η Cisco, με πιο ευέλικτα προγράμματα εργασίας (57%) και τη μείωση ή την κατάργηση των δεσμών μετακίνησης (63%) που αναφέρονται ως κύριοι συνεισφέροντες σε αυτές τις βελτιώσεις.

Περίπου οι μισοί (45%) των εργαζομένων που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι η υβριδική εργασία είχε βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων άγχους τους, το 65% είπε ότι είχε βελτιώσει τις οικογενειακές σχέσεις και το 64% των ερωτηθέντων είπε ότι η εξ αποστάσεως εργασία τους βοήθησε να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση, είτε μέσω περισσότερης άσκησης είτε με καλύτερες διατροφικές συνήθειες.

Δείτε επίσης: Airbnb απομακρυσμένη εργασία: Γίνεται μόνιμη για όσους υπαλλήλους θέλουν

Επίσης υπάρχει και ένα οικονομικό κίνητρο πίσω από την υβριδική εργασία: το 78% των ερωτηθέντων θεώρησε ότι η οικονομική του ευημερία είχε βελτιωθεί όταν εργάζονταν εξ αποστάσεως, είτε μέσω της εξοικονόμησης καυσίμων ή των εξόδων μετακίνησης (89%) και ξοδεύοντας λιγότερα για φαγητό και ψυχαγωγία (72%).

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS