ΑρχικήinetAirbnb απομακρυσμένη εργασία: Γίνεται μόνιμη για όσους υπαλλήλους θέλουν

Airbnb απομακρυσμένη εργασία: Γίνεται μόνιμη για όσους υπαλλήλους θέλουν

Η Airbnb δεν θα απαιτήσει από τους υπαλλήλους της να επιστρέψουν υποχρεωτικά στα γραφεία, τώρα που χαλαρώνουν τα μέτρα για τον COVID-19 και είπε ότι η απομακρυσμένη εργασία μπορεί να γίνει μόνιμη.

Η εταιρεία είπε στους εργαζομένους την Πέμπτη ότι μπορούν να εργάζονται μόνιμα εξ αποστάσεως και μπορούν να μετεγκατασταθούν οπουδήποτε εντός της χώρας που εργάζονται αυτήν τη στιγμή. Κάτι τέτοιο δεν θα επηρεάσει τους μισθούς και τις αποζημιώσεις, είπε η εταιρεία. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία δεν θα μειώσει τους μισθούς εάν ένας εργαζόμενος επιλέξει να μετακομίσει σε μια πόλη όπου το κόστος ζωής είναι χαμηλότερο.

Δείτε επίσης: Tesla Σαγκάη: Αναγκάζει τους υπαλλήλους να κοιμούνται στη δουλειά λόγω covid

Airbnb απομακρυσμένη εργασία
Airbnb απομακρυσμένη εργασία: Γίνεται μόνιμη για όσους υπαλλήλους θέλουν

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Airbnb, Brian Chesky, ενημέρωσε τους υπαλλήλους για τα παραπάνω μέσω ενός email, στο οποίο περιέγραψε τις νέες πολιτικές και τις προσδοκίες του. Σημείωσε ότι η μόνιμη ευελιξία θα επιτρέψει στην εταιρεία να “προσλαμβάνει και να διατηρεί τους καλύτερους ανθρώπους στον κόσμο” και όχι απλώς αυτούς που βρίσκονται “γύρω από τα γραφεία μας“. Η Airbnb είπε ότι έχει 6.000 υπαλλήλους παγκοσμίως, με περισσότερους από 3.000 να βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Chesky είπε στους υπαλλήλους να μιλήσουν με τους διευθυντές πριν από τη μετεγκατάσταση, σχετικά με τις προσδοκίες που υπάρχουν. Σημείωσε επίσης ότι “ένας μικρός αριθμός υπαλλήλων θα χρειαστεί να βρίσκονται στο γραφείο ή σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία για να εκτελούν τις βασικές τους ευθύνες εργασίας“.

Δείτε επίσης: Google: Προσφέρει σε υπαλλήλους δωρεάν συνδρομή για ηλεκτρικά σκούτερ

Ο Chesky υποστηρίζει την απομακρυσμένη εργασία που επιτρέπει στους ανθρώπους να μετακινούνται συνεχώς και αυτό ισχύει και για τους υπαλλήλους της Airbnb. Τον Ιανουάριο, ανακοίνωσε ότι ο ίδιος θα ζούσε σε Airbnbs, μένοντας σε σπίτια άλλων ανθρώπων που υπάρχουν στην πλατφόρμα του, ώστε να μπορεί να μετακινείται από πόλη σε πόλη κάθε λίγες εβδομάδες. Ο Chesky είπε τότε ότι πίστευε ότι η μεγαλύτερη ταξιδιωτική τάση το 2022 θα είναι “οι άνθρωποι να εξαπλώνονται σε χιλιάδες πόλεις και να μένουν για εβδομάδες, μήνες ή ακόμα και ολόκληρες εποχές“.

Περισσότεροι άνθρωποι θα αρχίσουν να ζουν στο εξωτερικό, άλλοι θα ταξιδέψουν όλο το καλοκαίρι και κάποιοι θα εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και θα γίνουν ψηφιακοί νομάδες“, είχε πει.

Airbnb υπαλλήλους

Τώρα, ο Chesky επιτρέπει και στους υπαλλήλους της Airbnb να κάνουν το ίδιο, χάρη στη μόνιμη απομακρυσμένη εργασία (αν το θέλουν φυσικά). Ενθάρρυνε όσους θέλουν να μένουν και σε άλλες χώρες για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα (αν και αυτό θα είναι δυνατό από το Σεπτέμβριο). Ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρχει μια μόνιμη διεύθυνση για λόγους φορολογίας και μισθοδοσίας. “Οι περισσότερες εταιρείες δεν το κάνουν αυτό λόγω της πολυπλοκότητας με τους φόρους, τη μισθοδοσία και τη ζώνης ώρας“.

Δείτε επίσης: Οι διευθυντές δεν μπορούν να διαχειριστούν πλέον τους υπαλλήλους!

Η ευελιξία λειτουργεί μόνο όταν εμπιστεύεσαι τους ανθρώπους της ομάδας σου“, είπε ο Chesky. “Έχετε δείξει πόσα μπορείτε να πετύχετε εξ αποστάσεως. Τα τελευταία δύο χρόνια, αντιμετωπίσαμε την πανδημία, ξαναχτίσαμε την εταιρεία από την αρχή, βγήκαμε στο χρηματιστήριο, αναβαθμίσαμε ολόκληρη την υπηρεσία μας και αναφέραμε κέρδη ρεκόρ, και όλα αυτά ενώ εργαζόμασταν εξ αποστάσεως“, ανέφερε το email προς τους υπαλλήλους.

Πηγή: edition.cnn.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS