ΑρχικήinetΟυκρανία: Άνθρωποι νοικιάζουν Airbnb χωρίς φυσικά να πάνε για να βοηθήσουν τους...

Ουκρανία: Άνθρωποι νοικιάζουν Airbnb χωρίς φυσικά να πάνε για να βοηθήσουν τους ντόπιους

Δεκάδες άνθρωποι στο Twitter και το Facebook λένε ότι χρησιμοποιούν μια μοναδική μέθοδο για να υποστηρίξουν οικονομικά τους Ουκρανούς που έχουν ανάγκη: να κάνουν κράτηση, αλλά όχι φυσικά να μείνουν σε σπίτια Airbnb στην Ουκρανία. Η ιδέα ξεκίνησε νωρίς την Πέμπτη, καθώς συνεχιζόταν η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με πολλούς ανθρώπους να κοινοποιούν αυτό που λένε ότι είναι screenshots της επικοινωνίας τους με οικοδεσπότες της Ουκρανίας Airbnb στο διαδίκτυο.

Δείτε επίσης: Η Apple σταματά την πώληση προϊόντων της στη Ρωσία

Airbnb

«ΠΩΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ – μόλις έκλεισα ένα Airbnb στο Κίεβο για 1 εβδομάδα, απλώς ως μέσο για να φέρω χρήματα απευθείας στα χέρια των κατοίκων του Κιέβου», έγραφε ένα τέτοιο tweet. «Είναι πραγματικά φθηνό και μπορεί να κάνει μια μικρή διαφορά αυτή τη στιγμή».

Απευθυνθήκαμε στην Airbnb σε μια προσπάθεια να προσδιορίσουμε εάν παρατηρεί άνοδο σε αυτόν τον τύπο δραστηριότητας.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε μέσω email ότι όντως παραιτείται από τις χρεώσεις επισκεπτών και φιλοξενουμένων για κρατήσεις που γίνονται τώρα στην Ουκρανία. Ένας εκπρόσωπος υπέδειξε και μια ανάρτηση ιστολογίου της 28ης Φεβρουαρίου, όπου η Αirbnb είπε ότι θα προσφέρει δωρεάν στέγαση σε «έως» 100.000 πρόσφυγες που εγκαταλείπουν τη χώρα.

Δείτε επίσης: Ουκρανία: Χρειαζόμαστε εθελοντές χάκερ για την προστασία κρίσιμων υποδομών

Αρκετοί χρήστες του Twitter που ισχυρίζονται ότι έχουν κάνει κράτηση στα Αirbnb της Ουκρανίας τόνισαν την έλλειψη τελών.

Η ιδέα των μέσων ανθρώπων να στέλνουν άμεση οικονομική βοήθεια στους Ουκρανούς δεν είναι καινούργια και τις τελευταίες μέρες έχουν εισέλθει στη χώρα δωρεές κρυπτονομισμάτων. Αυτή η τελευταία προσέγγιση, η οποία χρησιμοποιεί την Αirbnb, δείχνει πώς η υπάρχουσα τεχνολογία μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί σε περιόδους ανάγκης.

Υπάρχουν, φυσικά, και πιο παραδοσιακοί τρόποι για να βοηθήσετε τους Ουκρανούς που έχουν ανάγκη.

Επίσης, τουλάχιστον θεωρητικά, βοηθά τους δωρητές να αποφύγουν τα πλήθη των απατεώνων που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη γενναιοδωρία των ανθρώπων. Ωστόσο, η ίδια η πλατφόρμα Airbnb είναι πρακτικά συνώνυμη με απάτες και ψεύτικες καταχωρίσεις (αν και η εταιρεία εργάζεται πάνω σε αυτό) — επομένως αυτή η προσέγγιση ενέχει και κινδύνους.

Δείτε επίσης: Twitter: Από λάθος αναστείλαμε τα accounts που παρακολουθούν τα ρωσικά στρατεύματα

Ακόμα κι έτσι, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν δείχνει σημάδια ύφεσης, οπότε οι άνθρωποι έχουν ξεκαθαρίσει ότι είναι πρόθυμοι να αναλάβουν οποιονδήποτε οικονομικό κίνδυνο που σχετίζεται με αυτές τις κρατήσεις.

Πηγή πληροφοριών: mashable.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS