ΑρχικήinetTwitter: Από λάθος αναστείλαμε τα accounts που παρακολουθούν τα ρωσικά στρατεύματα

Twitter: Από λάθος αναστείλαμε τα accounts που παρακολουθούν τα ρωσικά στρατεύματα

Το Twitter ανέστειλε λογαριασμούς που παρακολουθούσαν τα ρωσικά στρατεύματα. Η εταιρεία λέει ότι η ενέργεια έγινε κατά λάθος.

Δείτε επίσης: Η τιμή του Bitcoin καταρρέει καθώς η Ρωσία κηρύσσει τον πόλεμο στην Ουκρανία

Twitter ρωσικά στρατεύματα

Περίπου δώδεκα λογαριασμοί, που μοιράζονταν πλάνα από ρωσικά στρατεύματα που κατευθύνονταν προς την Ουκρανία και άλλες σημαντικές πληροφορίες για τον πόλεμο, καταργήθηκαν από το Twitter.

Οι λογαριασμοί σε μεγάλο βαθμό ανήκαν σε ερευνητές, οι οποίοι τους χρησιμοποιούσαν για να μοιράζονται υλικό από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε μια προσπάθεια να παρακολουθήσουν την κρίση στην Ουκρανία.

Η εταιρεία είπε ότι οι λογαριασμοί είχαν κλειδωθεί επειδή παραβίασαν τους κανόνες του Twitter, αλλά όχι ποιος από τους κανόνες είχε παραβιαστεί.

Δείτε επίσης: Νέο data-wiping malware στοχεύει δίκτυα στην Ουκρανία

Το Twitter είπε ότι οι αναστολές έγιναν στην πραγματικότητα κατά λάθος και όχι εξαιτίας μιας καμπάνιας bot ή μαζικών αναφορών.

Twitter ρωσικά στρατεύματα

«Συνεχώς παρακολουθούμε προληπτικά λογαριασμούς για τυχόν παραβιάσεις των πολιτικών μας και, σε αυτήν την περίπτωση, λάβαμε μέτρα επιβολής σε έναν αριθμό λογαριασμών κατά λάθος», δήλωσε εκπρόσωπος του Twitter σε δήλωση. «Εξετάζουμε ταχέως αυτές τις ενέργειες και έχουμε ήδη αποκαταστήσει την πρόσβαση σε έναν αριθμό λογαριασμών που επηρεάζονται.»

Δείτε επίσης: Κρίση Ρωσίας-Ουκρανίας: Η Βρετανία προειδοποιεί για κυβερνοεπιθέσεις με διεθνείς συνέπειες

Ο εκπρόσωπος του Twitter είπε ότι η λανθασμένη ενέργεια βασίστηκε στους κανόνες του κατά των συνθετικών και χειραγωγούμενων μέσων.

Σήμερα το πρωί ξεκίνησε η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία αφού ο Πούτιν σε διάγγελμα του ανακοίνωσε την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης στο Ντονμπάς λέγοντας ότι η χώρα του δεν μπορούσε να ανεχθεί αυτές που αποκάλεσε απειλές από την Ουκρανία.

Πηγή πληροφοριών: independent.co.uk

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS