ΑρχικήinetGoogle: Προσφέρει σε υπαλλήλους δωρεάν συνδρομή για ηλεκτρικά σκούτερ

Google: Προσφέρει σε υπαλλήλους δωρεάν συνδρομή για ηλεκτρικά σκούτερ

Η Google ετοιμάζεται να φέρει τους υπαλλήλους της, πίσω στο γραφείο, και ως πρόσθετο μπόνους, θα τους προσφέρει δωρεάν ηλεκτρικά σκούτερ. Με αυτόν τον τρόπο, η μεγάλη τεχνολογική εταιρεία θέλει να διευκολύνει τη μετάβαση.

Δείτε επίσης: Οι διευθυντές δεν μπορούν να διαχειριστούν πλέον τους υπαλλήλους!

Google ηλεκτρικά σκούτερ

Συγκεκριμένα, η Google συνεργάζεται με την Unagi που κατασκευάζει ηλεκτρικά σκούτερ, για να ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα που ονομάζεται "Ride Scoot". Χάρη σε αυτό το πρόγραμμα, οι περισσότεροι εργαζόμενοι της εταιρείας, με έδρα τις ΗΠΑ, μπορούν να λάβουν αποζημίωση για το πλήρες κόστος μιας μηνιαίας συνδρομής για το σκούτερ Unagi Model One. Το Model One πωλείται στα 990 δολάρια και είναι ένα ελαφρύ σκούτερ διπλού κινητήρα με τελική ταχύτητα 20 μίλια/ώρα και αυτονομία 15,5 μιλίων.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Unagi, David Hyman, η Google θέλει να βοηθήσει τους υπάλληλους της να φτάνουν πιο εύκολα στο γραφείο — ή έστω στην πλησιέστερη στάση λεωφορείου (η Google παρέχει δωρεάν μεταφορά με λεωφορείο στη Silicon Valley).

Δείτε επίσης: Η Lenovo σχεδιάζει να προσλάβει 12.000 “επαγγελματίες R&D”

«Ξέρουν ότι υπάρχει φόβος μεταξύ των εργαζομένων», είπε ο Hyman. «Οι άνθρωποι έχουν πραγματικά συνηθίσει να εργάζονται από το σπίτι. Και απλώς η εταιρεία προσπαθεί να κάνει ό,τι μπορεί για να βελτιώσει την εμπειρία της επιστροφής».

Πολλοί υπάλληλοι δεν είναι πρόθυμοι να επιστρέψουν στα γραφεία και η Google προσπαθεί να προσφέρει διάφορα κίνητρα για να τους αλλάξει γνώμη, όπως τα ηλεκτρικά σκούτερ.

Google: Ηλεκτρικά σκούτερ για υπαλλήλους

Η Google σκέφτηκε τα δωρεάν ηλεκτρικά σκούτερ και βρήκε στο πρόσωπο της Unagi έναν καλό συνεργάτη. Ωστόσο, ο κατασκευαστής των ηλεκτρικών σκούτερ δεν θα μοιράζει απλά δωρεάν σκούτερ σε κάθε υπάλληλο της Google. Η εταιρεία σχεδιάζει να δημιουργήσει περίπτερα σε διάφορα γραφεία της Google για να κάνουν οι υπάλληλοι εγγραφή για μηνιαία συνδρομή σκούτερ στη μειωμένη τιμή των 44,10 $ ανά μήνα, συν το τέλος εγγραφής 50 $. Το κόστος αυτό θα καλύπτεται από τη Google. Οι εργαζόμενοι της Google πρέπει να χρησιμοποιούν τα ηλεκτρικά σκούτερ για τουλάχιστον εννέα μετακινήσεις ανά μήνα για να λάβουν πλήρη αποζημίωση για τη μηνιαία συνδρομή τους.

Δείτε επίσης: COVID-19: Η Google χαλαρώνει τα μέτρα για τους υπαλλήλους

Η Google και η Unagi θα διοργανώσουν ημέρες επίδειξης για τους υπαλλήλους που θα δοκιμάσουν το Model One σε διάφορες τοποθεσίες των γραφείων.

Το αν τα δωρεάν σκούτερ θα ενθουσιάσουν τους υπαλλήλους της Google, θα φανεί το επόμενο διάστημα.

Ο Hyman είπε ότι η Unagi έχει συνάψει συμφωνίες και με άλλες μεγάλες εταιρείες, πέρα από τη Google, συμπεριλαμβανομένης της Salesforce, για να προσφέρει στους υπαλλήλους ηλεκτρικά σκούτερ για τις μετακινήσεις τους. Συνεργάζεται επίσης με μια σειρά από ξενοδοχεία.

"Αυτό που ελπίζουμε είναι ότι και άλλες εταιρείες θα ακολουθήσουν το παράδειγμά τους", είπε ο Hyman. "Πιστεύουμε ότι είναι ένα εξαιρετικό προνόμιο".

Πηγή: The Verge

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS