ΑρχικήReviewsΤα νέα εργαλεία της Google θα βοηθήσουν τις εταιρείες logistics

Τα νέα εργαλεία της Google θα βοηθήσουν τις εταιρείες logistics

Η Google παρουσίασε την Πέμπτη ένα ζευγάρι νέων εργαλείων για να βοηθήσει τις εταιρείες logistics και τους εμπόρους λιανικής να βελτιστοποιήσουν τις αποστολές τους, επιτρέποντάς τους να συμβαδίζουν με τις υψηλές προσδοκίες των πελατών που συνοδεύουν το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Δείτε επίσης: Το redesign του Google Home θα διευκολύνει τον έλεγχο του σπιτιού σας

Google logistics

Ο χώρος του logistics αντιπροσωπεύει μια τεράστια ευκαιρία για τις εταιρείες τεχνολογίας, και ειδικότερα για την Google. Πολλοί fleet operators έχουν workflows που χρειάζονται απεγνωσμένα ενημέρωση. Ακόμη και πριν από την πανδημία, οι λιανοπωλητές και οι αποστολείς δυσκολεύονταν να συμβαδίσουν με την αυξανόμενη ζήτηση για παραδόσεις την ίδια και την επόμενη ημέρα. Οι προμηθευτές τεχνολογίας έχουν προσφέρει λύσεις όπως πλατφόρμες για crowd-sourcing drivers, καθώς και την ανάπτυξη αυτόνομων παραδόσεων με ρομπότ και drones. Τώρα, οι διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας που προκαλούνται από την πανδημία έχουν καταστήσει τις λειτουργίες logistics ακόμη πιο απαιτητικές.

Η Google, εν τω μεταξύ, έχει σαφή πλεονεκτήματα σε αυτόν τον χώρο. Τα εξελιγμένα εργαλεία χαρτογράφησης του χρησιμοποιούνται ήδη ευρέως και τα εργαλεία cloud και τα αναλυτικά εργαλεία του μπορούν να κάνουν χρήση όλης της αλυσίδας εφοδιασμού και των υλικοτεχνικών δεδομένων που είναι διαθέσιμα από τις εργασίες παράδοσης.

Δείτε επίσης: H Google επιτρέπει σε άλλες εταιρείες να χρησιμοποιούν την τεχνολογία Stadia

Έχοντας αυτό υπόψη, η Google λανσάρει δύο συμπληρωματικά εργαλεία που παρέχουν μια ολοκληρωμένη σουίτα δυνατοτήτων χαρτογράφησης, δρομολόγησης και αναλυτικών στοιχείων. Πρώτον, η λύση Last Mile Fleet στην πλατφόρμα των Google Maps εστιάζει στην εκτέλεση παράδοσης. Παρέχει εργαλεία για drivers και εργαλεία βελτιστοποίησης για χειριστές fleet.

Google logistics

Εν τω μεταξύ, το Cloud Fleet Routing API από το Google Cloud εστιάζει στη φάση σχεδιασμού διαδρομής της παράδοσης. Επιτρέπει στους χειριστές να πραγματοποιούν προηγμένη βελτιστοποίηση σε όλο το fleet, ώστε να μπορούν να κατανέμουν τον σωστό αριθμό πακέτων στα σωστά φορτηγά παράδοσης. Είναι εγγενώς ενσωματωμένο με τα δεδομένα διαδρομών των Google Maps, επιτρέποντάς του να επιλύει απλά αιτήματα σχεδιασμού διαδρομής σε σχεδόν πραγματικό χρόνο.

Δείτε επίσης: Το Google Domains βγαίνει από την έκδοση beta μετά από επτά χρόνια

Με αυτό το ζεύγος εργαλείων, οι fleet operators μπορούν να διασφαλίσουν ότι έχουν ακριβείς διευθύνσεις, βελτιστοποιημένες διαδρομές που προσαρμόζονται σε συνθήκες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο και παράθυρα χρόνου παράδοσης, πλοήγηση που υποστηρίζεται από τους Google Maps, παρακολούθηση αποστολής και ορατότητα στην πρόοδο της διαδρομής σε πραγματικό χρόνο.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS