ΑρχικήsecurityΗνωμένο Βασίλειο: 15 φορές περισσότερες οι απάτες μέσα στην πανδημία!

Ηνωμένο Βασίλειο: 15 φορές περισσότερες οι απάτες μέσα στην πανδημία!

Οι κυβερνοεγκληματίες έχουν δημιουργήσει περισσότερα sites για να εξαπατήσουν τους χρήστες ώστε να παραχωρήσουν δεδομένα, να κατεβάσουν κακόβουλα προγράμματα και να τους στείλουν χρήματα κατά τη διάρκεια του 2020, εκμεταλλευόμενοι το lockdown που επέφερε η πανδημία του COVID-19. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο σημειώθηκαν 15 φορές περισσότερες απάτες αυτό το διάστημα, συγκριτικά με το 2019. Σε αυτά τα sites, οι κυβερνοεγκληματίες παρουσιάζονται ως διασημότητες, καταστήματα και κυβερνητικές υπηρεσίες, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοσφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου (NCSC).

Ειδικότερα, το NCSC κατέγραψε 700.595 κακόβουλες εκστρατείες πέρυσι – 15 φορές περισσότερες από το 2019 – όπως αναφέρει σε έκθεση που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Διαβάστε επίσης: E-commerce: Οι απώλειες από απάτες αναμένεται να υπερβούν τα $20 δισ. το 2021

Ηνωμένο Βασίλειο απάτες πανδημία
Ηνωμένο Βασίλειο: 15 φορές περισσότερες οι απάτες μέσα στην πανδημία!

Η πανδημία του COVID-19 οδήγησε σε αύξηση των προσπαθειών hacking και phishing σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς οι απατεώνες έχουν εκμεταλλευτεί περισσότερους ανθρώπους που εργάζονται από το σπίτι, γεγονός που οδήγησε σε αδυναμίες στην ασφάλεια των εταιρειών, καθώς και σε φόβους για τον ιό, καταστώντας πολλούς χρήστες πιο επιρρεπείς στο να κάνουν κλικ σε συνδέσμους που φέρονται να περιλαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με τον ιό.

Μια δημοφιλής τακτική για την εξαπάτηση ανθρώπων κατά τη διάρκεια του lockdown, ήταν η πλαστογράφηση της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, με sites να προσποιούνται ότι είναι αρχές ή υπηρεσίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της φορολογίας και της υγείας, για να εκμεταλλευτούν άτομα που αναζητούν πληροφορίες εν μέσω αναταραχών, όπως το Brexit και μέτρα έκτακτης ανάγκης για τον Κορονοϊό. Το domain host των ΗΠΑ “NameCheap” φιλοξένησε σχεδόν το 1/3 αυτής της κατηγορίας, σύμφωνα με το NCSC.

Δείτε ακόμη: FTC: Απάτες με «έρευνες εμβολίου» στοχεύουν ασθενείς

Ηνωμένο Βασίλειο απάτες πανδημία
Ηνωμένο Βασίλειο: 15 φορές περισσότερες οι απάτες μέσα στην πανδημία!

«Μέχρι τα μέσα του έτους, οι διάμεσοι χρόνοι λήψης ήταν σταθερά πάνω από 60 ώρες. Αυτό αναμφίβολα έκανε το NameCheap μια ελκυστική πρόταση για τη φιλοξενία phishing και μπορεί να εξηγήσει την αύξηση των μηνιαίων φιλοξενούμενων εκστρατειών που ακολούθησαν», σημείωσε το NCSC σχετικά με τις εκστρατείες.

Περίπου το 46,4% των απατών που πλαστογραφούσαν διασημότητες, προέρχονταν από servers που ανήκουν στην Amazon, η οποία είναι κυρίαρχος παίκτης στην αγορά hosting. Καταργήθηκαν κατά μέσο όρο 19 ωρών, ύστερα από αιτήματα της βρετανικής υπηρεσίας κυβερνοασφάλειας, δίνοντας στην Amazon έναν από τους ταχύτερους χρόνους απόκρισης σε αυτό το είδος απάτης.

Πρόταση: COVID-19 και WFH αύξησαν τις κυβερνοεπιθέσεις σε τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες

Μία απάτη πλαστογράφησε μια πλατφόρμα συναλλαγών Bitcoin, χρησιμοποιώντας το όνομα του Βρετανού χρηματοοικονομικού εμπειρογνώμονα Martin Lewis, με made-up quotes όπως «Οι Βρετανοί την χρησιμοποιούν για να κερδίσουν κατά μέσο όρο 450 λίρες την ημέρα και σταματούν να δουλεύουν!».

Πηγή πληροφοριών: bloomberg.com

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS