ΑρχικήsecurityE-commerce: Οι απώλειες από απάτες αναμένεται να υπερβούν τα $20 δισ. το...

E-commerce: Οι απώλειες από απάτες αναμένεται να υπερβούν τα $20 δισ. το 2021

Οι απάτες στο e-commerce αναμένεται να αυξηθούν το 2021 κατά 18% σε σχέση με το 2020, ενώ οι οικονομικές απώλειες πιθανώς να υπερβούν τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Juniper Research.

Οι online απώλειες θα αυξηθούν κατά περίπου 17,5 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2020, καθώς οι απατεώνες συνεχίζουν να στοχεύουν τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων που πραγματοποιούν αναγκαστικά τις αγορές τους online λόγω της πανδημίας του COVID-19.

Διαβάστε επίσης: Πώς να προστατεύσετε e-commerce sites από client-side επιθέσεις;

E-commerce  απώλειες απάτες 2021
E-commerce: Οι απώλειες από απάτες αναμένεται να υπερβούν τα $20 δισ. το 2021

Σύμφωνα με τη νέα έκθεση “Online Payment Fraud: Emerging Threats, Segment Analysis & Market Forecasts 2021-2025 Market Research”, οι έμποροι απειλούνται ολοένα και περισσότερο από τις αυξανόμενες διαδικτυακές απάτες. Η έκθεση επισημαίνει ακόμη την AI-powered βιομετρική επαλήθευση συμπεριφοράς ως σημαντικό βήμα προόδου στην τεχνολογική καινοτομία, που θα μπορούσε να βοηθήσει αυτές τις επιχειρήσεις να αντισταθούν χωρίς να προσθέσουν επιπλέον τριβή στους πελάτες στο «ταξίδι» αγοράς.

Δείτε ακόμη: COVID-19: Τετραπλασιάστηκαν οι DDoS επιθέσεις με στόχο το e-commerce

Τέτοια εργαλεία μπορούν να αναγνωρίσουν κάθε χρήστη με τον μοναδικό τρόπο που πληκτρολογεί, χρησιμοποιεί το ποντίκι του, συμπληρώνει διαδικτυακές φόρμες ή εκτελεί άλλες εργασίες. Αυτό θα περιόριζε τον αριθμό των συναλλαγών που πρέπει να επισημανθούν για μη αυτόματο έλεγχο ή επιπλέον ελέγχους ταυτότητας. Το clear messaging είναι επίσης σημαντικό για τη διαχείριση των προσδοκιών των καταναλωτών κατά το online check out, ανέφερε η Juniper Research.

E-commerce  απώλειες απάτες 2021
E-commerce: Οι απώλειες από απάτες αναμένεται να υπερβούν τα $20 δισ. το 2021

Πρόταση: Το Google Alerts παραμένει «εστία» για απάτες και διανομή malware!

Η Susan Morrow, συγγραφέας της έκθεσης, δήλωσε τα ακόλουθα: «Ενώ η ανάγκη για ασφάλεια είναι μεγαλύτερη από ποτέ, το ανταγωνιστικό e-commerce περιβάλλον σημαίνει πως οι έμποροι θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι οι επιπλέον έλεγχοι ασφαλείας αιτιολογούνται στον χρήστη, ή να ρισκάρουν να αυξήσουν τα ποσοστά εγκατάλειψης του καλαθιού αγορών.»

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Juniper Research ισχυρίστηκε πως η Κίνα ενδέχεται να αποτελέσει τη μεγαλύτερη αγορά για e-commerce απάτες στον κόσμο, αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 40% των παγκόσμιων απωλειών το 2025, που ανέρχονται σε πάνω από 12 δισεκατομμύρια δολάρια. Επομένως, η εταιρεία προειδοποίησε τους εμπόρους που δραστηριοποιούνται εκεί, να επενδύσουν σε προηγμένες λύσεις για να προστατευτούν από την συγκεκριμένη κακόβουλη δραστηριότητα.

Πηγή πληροφοριών: info-securitymagazine.com

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS