ΑρχικήsecurityΔώρα για παιδιά: Τα έξυπνα παιχνίδια μπορεί και να μην είναι καλή...

Δώρα για παιδιά: Τα έξυπνα παιχνίδια μπορεί και να μην είναι καλή επιλογή

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και όλο και περισσότεροι γονείς σπεύδουν στα καταστήματα για να αγοράσουν δώρα για τα παιδιά τους. Ωστόσο, οι ειδικοί προειδοποιούν τους γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις επιλογές τους, ειδικά αν σκέφτονται να αγοράσουν τα λεγόμενα έξυπνα παιχνίδια. Τα έξυπνα παιχνίδια είναι παιχνίδια που διαθέτουν κάμερα ή μικρόφωνο και μπορούν να συνδεθούν στο διαδίκτυο. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να είναι επικίνδυνα, αφού θα μπορούσαν να κατασκοπεύσουν τα παιδιά και να κλέψουν στοιχεία της ταυτότητάς τους.

έξυπνα παιχνίδια παιδιά
Δώρα για παιδιά: Τα έξυπνα παιχνίδια μπορεί και να μην είναι καλή επιλογή

Όλα αυτά θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ανησυχίες για το απόρρητο του παιδιού σας και ενώ δεν είναι επικίνδυνα όλα τα έξυπνα παιχνίδια, είναι απίστευτα ανησυχητικό το ότι η ιδιωτική ζωή ενός παιδιού μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο“, είπε η Hannah Rhodes.

Δείτε επίσης: Smartwatches για παιδιά: Ένας εφιάλτης για την ασφάλεια και το απόρρητο

Η Rhodes, που συνεργάζεται με την US PIRG, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που ασχολείται με θέματα υγείας και ασφάλειας των καταναλωτών, έγραψε μια έκθεση με τίτλο “Trouble in Toyland“, στην οποία αναφέρει κινδύνους που προέρχονται από μερικά έξυπνα παιχνίδια.

Οι κίνδυνοι αφορούσαν τη συλλογή δεδομένων ενός παιδιού, την πρόσβαση hackers μέσω σύνδεσης Bluetooth ή την έκθεση παιδιών σε ακατάλληλο περιεχόμενο.

Φέτος στην έκθεσή μας, εξετάσαμε ένα μηχάνημα καραόκε για παιδιά, που είχε δυνατότητα σύνδεσης μέσω Bluetooth“. Η Rhodes είπε ότι η έρευνα έδειξε ότι ακόμα και όταν δεν είχε πατηθεί το κουμπί σύζευξης Bluetooth, ήταν δυνατή η σύνδεση με το παιχνίδι από 30 πόδια μακριά.

Επιπλέον, θα μπορούσαν να κλαπούν πληροφορίες των παιδιών, εάν ένα παιχνίδι ή μια εφαρμογή απαιτεί τη δημιουργία προφίλ. Τα στοιχεία σύνδεσης του παιδιού θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κλοπή στοιχείων ταυτότητας.

Δείτε επίσης: Kids Clips: Το νέο TikTok-like short video feature του Netflix για παιδιά

Οι εταιρείες παιχνιδιών, βάσει νόμου, υποχρεούνται να ενημερώνουν τους γονείς για τις πρακτικές απορρήτου τους, ειδικά εάν τα έξυπνα παιχνίδια συλλέγουν προσωπικές πληροφορίες για παιδιά κάτω των 13 ετών.

Οι ειδικοί λένε ότι οι εταιρείες πρέπει να ζητήσουν τη γονική συναίνεση και να δώσουν στους γονείς το δικαίωμα να διαγράψουν τα προσωπικά στοιχεία των παιδιών τους.

Από την άλλη μεριά, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου έχουν αρκετές γνώσεις και μέσα για να εκμεταλλευτούν τα έξυπνα παιχνίδια και να κλέψουν δεδομένα.

Δείτε επίσης: Elon Musk: Κάντε παιδιά για να μην “καταρρεύσει ο πολιτισμός”

Η Rhodes λέει ότι οι γονείς πρέπει να είναι παρόντες όταν γίνεται το setup ενός έξυπνου παιχνιδιού. Επίσης, εάν το παιδί χρειάζεται να δημιουργήσει έναν λογαριασμό, οι γονείς πρέπει να βεβαιωθούν ότι χρησιμοποιείται ένας ισχυρός κωδικός πρόσβασης, ενώ είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι δεν παρέχονται ευαίσθητες πληροφορίες.

Τα έξυπνα παιχνίδια γίνονται όλο και πιο δημοφιλή και γι’ αυτό είναι σημαντικό να συζητάμε ποια θέματα θα μπορούσαν να προκύψουν και να βεβαιωθούμε ότι μπορούμε να τα αποτρέψουμε πριν συμβούν“, είπε η Rhodes.

Πηγή: www.thesun.co.uk

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS