ΑρχικήinetΗ Google λέει ότι το 2022 θα φέρει παιχνίδια Android στα Windows

Η Google λέει ότι το 2022 θα φέρει παιχνίδια Android στα Windows

Η αναπαραγωγή παιχνιδιών Android στα Windows ήταν δυνατή για όσο διάστημα υπήρχε το Android, χάρη σε projects όπως το Android x86 και το Bluestacks. Πρόσφατα, η Microsoft είχε δημιουργήσει ένα Android app layer απευθείας στα Windows, με software με δυνατότητα λήψης από το Amazon Appstore (ή μπορείτε να φορτώσετε εφαρμογές και παιχνίδια). Τώρα φαίνεται ότι η Google είναι επιτέλους έτοιμη να δημιουργήσει τον δικό της μηχανισμό για την αναπαραγωγή παιχνιδιών Android σε υπολογιστές.

Δείτε επίσης: Android scam κλέβει τα χρήματα σας αν απαντήσετε σε αυτή την κλήση

Android windows

Δείτε επίσης: Android Auto update: Η Google προσθέτει 4 νέες δυνατότητες

Το βράδυ της Πέμπτης ήταν τα The Game Awards, στα οποία συνήθως δεν ανακοινώνονται τα πιο σημαντικά Android νέα , αλλά αυτή τη φορά η Google έκανε μια ανακοίνωση έκπληξη. Η εταιρεία αποκάλυψε ότι θα φέρει μια εφαρμογή Google Play Games σε υπολογιστές με Windows κάποια στιγμή μέσα στο 2022. Ο Greg Hartrell, διευθυντής προϊόντων παιχνιδιών της Google στο Android και το Google Play, δήλωσε στο The Verge, «Αυτό το προϊόν που έχει δημιουργηθεί από την Google φέρνει τα καλύτερα παιχνίδια Google Play σε περισσότερα laptops και desktops και είμαστε ενθουσιασμένοι που επεκτείνουμε την πλατφόρμα μας ώστε οι παίκτες να απολαμβάνουν τα αγαπημένα τους Android παιχνίδια.»

Η Google δεν λέει πολλά αυτή τη στιγμή για το πώς λειτουργεί το προϊόν ή ποια παιχνίδια θα είναι διαθέσιμα. Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι η Google έχει κατασκευάσει την εφαρμογή μόνη της, χωρίς τη χρήση υπάρχουσας τεχνολογίας από τη Microsoft, το Bluestacks ή άλλες. Τα παιχνίδια θα εκτελούνται τοπικά στον υπολογιστή σας, δεν θα μεταδίδονται από cloud server και θα είναι συμβατά με Windows 10 και νεότερες εκδόσεις. Το virtualization layer της Microsoft για εφαρμογές Android υποστηρίζεται μόνο στα Windows 11.

Δείτε επίσης: Chrome: Λειτουργεί με το εργαλείο scrolling screenshots του Android 12

Τα Chromebook εκτελούν ήδη παιχνίδια και εφαρμογές Android, επομένως η μεταφορά τους σε άλλη πλατφόρμα desktop δεν είναι πολύ δύσκολη (εκτός από τις τεχνικές προκλήσεις). Η Google που δημιουργεί το δικό της software με (πιθανώς) πλήρη υποστήριξη των Play Services θα μπορούσε ενδεχομένως να παρακινήσει λιγότερους προγραμματιστές παιχνιδιών να μην υποστηρίζουν μια έκδοση Amazon Appstore, που θα απαιτείτο για το επίπεδο συμβατότητας Android της Microsoft χωρίς να αναγκάζει τους ανθρώπους να φορτώνουν εφαρμογές. Ωστόσο, η Google δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για την εκτέλεση τυπικών εφαρμογών Android στα Windows, ενώ η εφαρμογή της Microsoft υποστηρίζει εφαρμογές και παιχνίδια.

Πηγή πληροφοριών: xda-developers.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS