ΑρχικήUpdatesΌλες οι νέες λειτουργίες του iOS 16 που θα έχετε αργότερα φέτος

Όλες οι νέες λειτουργίες του iOS 16 που θα έχετε αργότερα φέτος

Παρόλο που το iOS 16 θα κυκλοφορήσει την Δευτέρα, θα αποκτήσει όλα τα χαρακτηριστικά που υποσχέθηκε η Apple σε μελλοντικές ενημερώσεις.

Ενώ το iOS 16 είναι γεμάτο από υπέροχα νέα χαρακτηριστικά, δεν πρόκειται να γίνουν πραγματικότητα όλα όσα ανακοινώθηκαν από την Apple στο WWDC για το iPhone σας, όταν το iOS 16.0 φτάσει τη Δευτέρα. Μερικά, φυσικά, απλά δεν λειτουργούν σε παλαιότερα iPhone. Ενώ άλλα απλά δεν προορίζονται να συμμετάσχουν στην αρχική κυκλοφορία που θα έρθει τη Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου. Αντίθετα, θα τα δείτε αργότερα φέτος στο iOS 16.1, 16.2 ή ίσως ακόμη και σε μεταγενέστερη ενημέρωση. Ακολουθούν οι λειτουργίες του iOS 16 που γνωρίζουμε για τις οποίες απλά θα χρειαστεί να περιμένετε λίγο ακόμα για να αποκτήσετε.

Όλες οι νέες λειτουργίες του iOS 16 που θα έχετε αργότερα φέτος
Όλες οι νέες λειτουργίες του iOS 16 που θα έχετε αργότερα φέτος

iCloud Shared Photo Library

Ένα από τα πιο αναμενόμενα χαρακτηριστικά του iOS 16 είναι η δυνατότητα να έχετε ένα ενιαίο κοινόχρηστο photo library στο iCloud. Μπορούσατε να δημιουργήσετε κοινόχρηστα albums για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά η κοινή χρήση ενός library μεταξύ των μελών της οικογένειας στην οποία πηγαίνουν αυτόματα οι φωτογραφίες και τα βίντεο – αυτό είναι κάτι που πολλοί ήθελαν εδώ και πολύ καιρό.

Δείτε επίσης: Η Apple παρουσίασε τα iPhone 14, νέα μοντέλα Apple Watch & AirPods Pro 2

Νομίζαμε ότι ήταν κάτι που θα περιλαμβανόταν σίγουρα στην αρχική έκδοση του iOS 16, αλλά ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή, εξαφανίστηκε από την υποψήφια έκδοση αφού συμπεριλήφθηκε σε προηγούμενες εκδόσεις beta. Η Apple δεν ανέφερε πότε θα επιστρέψει η δυνατότητα, αλλά ο ιστότοπος για το iOS 16 λέει τώρα «Έρχεται αργότερα φέτος», οπότε θα υποθέσουμε ότι το iOS 16.1 τον Οκτώβριο είναι επιβεβαιωμένο.

Όλες οι νέες λειτουργίες του iOS 16 που θα έχετε αργότερα φέτος
Όλες οι νέες λειτουργίες του iOS 16 που θα έχετε αργότερα φέτος

Live Activities

Όταν το iOS 16 παρουσιάστηκε στο WWDC τον Ιούνιο, τα Live Activities ήταν ένα πραγματικό αποκορύφωμα. Μπορείτε να τα θεωρήσετε ως ειδοποιήσεις που παραμένουν στην οθόνη και ενημερώνονται δυναμικά από τις συσχετισμένες εφαρμογές τους. Ακολουθείτε έναν αθλητικό αγώνα; Γιατί να λαμβάνετε μια ολόκληρη στοίβα ειδοποιήσεων κάθε φορά που αλλάζει η βαθμολογία, όταν θα μπορούσατε να έχετε μια ειδοποίηση που εμφανίζει μια ζωντανή, συνεχή ενημέρωση βαθμολογίας; Το ίδιο ισχύει για τις παραδόσεις τροφίμων ή δεμάτων, τις εφαρμογές μεταφοράς, τις δραστηριότητες γυμναστικής και άλλα.

Το Live Activities API κανονικά θα ήταν στην αρχική έκδοση του iOS 16, αλλά μια ανάρτηση στον ιστότοπο προγραμματιστών που ανακοινώνει το API, επιβεβαίωσε ότι, «Το Live Activities και το ActivityKit δεν θα συμπεριληφθούν στην αρχική δημόσια κυκλοφορία του iOS 16.»  Αντίθετα, η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη «αργότερα φέτος», κάτι που μας ακούγεται σαν iOS 16.1. Σε κάθε περίπτωση, δίνει στους προγραμματιστές περισσότερο χρόνο να υποβάλουν τις εφαρμογές τους με Live Activities στο App Store.

Όλες οι νέες λειτουργίες του iOS 16 που θα έχετε αργότερα φέτος
Όλες οι νέες λειτουργίες του iOS 16 που θα έχετε αργότερα φέτος

Υποστήριξη Matter στο iOS 16

Το Matter είναι ένα νέο πρότυπο smart home cross-compatibility που έχει καθυστερήσει πολύ. Με απλά λόγια, μια συσκευή που έχει πιστοποίηση Matter θα λειτουργεί με τα Apple Home, Alexa και Google Home (μεταξύ άλλων). Η εφαρμογή Home στο iOS 16 λαμβάνει μια μεγάλη ενημέρωση, συμπεριλαμβανομένου ενός ευπρόσδεκτου νέου interface, πολλές ενημερώσεις απόδοσης και υποστήριξη για το Matter.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν iPhone αντί για Android

Η νέα εφαρμογή είναι καθ’οδόν ακόμα, αλλά η υποστήριξη του Matter θα φτάσει αργότερα μέσα στο έτος. Ωστόσο, η Apple είναι ένας από τους πρώτους που υιοθέτησαν αυτήν την εφαρμογή: οι πρώτες συσκευές που θα κυκλοφορήσουν με υποστήριξη Matter και οι πρώτες ενημερώσεις λογισμικού για να κάνουν παλαιότερες συσκευές συμβατές με το Matter θα έρθουν επίσης αργότερα αυτό το φθινόπωρο.

SOS έκτακτης ανάγκης μέσω δορυφόρου

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά νέα χαρακτηριστικά του iPhone 14 (κανονικό και Pro) είναι η ικανότητά του να στέλνει σύντομα μηνύματα έκτακτης ανάγκης μέσω δορυφόρων εάν βρίσκεστε εκτός εμβέλειας Wi-Fi ή πύργων κινητής τηλεφωνίας. Είναι αργό (ακόμα και τα σύντομα μηνύματα μπορεί να χρειαστούν από 20 δευτερόλεπτα έως πάνω από ένα λεπτό για να σταλούν), αλλά μπορεί κυριολεκτικά να σώσει τη ζωή σας σε μια τρομερή κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε εξωτερικούς χώρους.

Ωστόσο, δεν θα είναι έτοιμο αυτό το χαρακτηριστικό μόλις κυκλοφορήσει η σειρά iPhone 14. Το έγγραφο υποστήριξης της Apple εξηγεί ότι η δυνατότητα «θα είναι διαθέσιμη με μια ενημέρωση λογισμικού iOS 16 που έρχεται τον Νοέμβριο του 2022».

Όλες οι νέες λειτουργίες του iOS 16 που θα έχετε αργότερα φέτος
Όλες οι νέες λειτουργίες του iOS 16 που θα έχετε αργότερα φέτος

Χαρακτηριστικά του Game Center

Το Game Center λαμβάνει υποστήριξη για το SharePlay, το οποίο θα σας επιτρέψει να ξεκινήσετε να παίζετε ένα παιχνίδι αμέσως ενώ βρίσκεστε σε μια κλήση FaceTime και θα ενσωματωθεί με τα Contacts, ώστε να μπορείτε να βλέπετε όλα τα προφίλ των επαφών σας στο Game Center (αν το επιτρέπουν) γρήγορα και εύκολα στην εφαρμογή Contacts. Δεν είναι ξεκάθαρο ποια είναι η αναμονή για αυτές τις λειτουργίες, αλλά έρχονται σε μια ενημέρωση στο iOS 16 αργότερα αυτό το φθινόπωρο.

Εφαρμογή Freeform στο iOS 16

Η Apple ανακοίνωσε μια νέα εφαρμογή «whiteboard and collaboration» που ονομάζεται Freeform ως μέρος της επίδειξης του iPadOS 16 στο WWDC, αλλά η εφαρμογή είναι πραγματικά cross-platform. Θα μπορείτε να το κατεβάσετε για iPad, Mac ή iPhone και να συνεργαστείτε ελεύθερα με τους συναδέλφους σας μέσω του cloud όπου κι αν βρίσκεστε. Ουσιαστικά είναι ένας μεγάλος ευέλικτος καμβάς που σας επιτρέπει να βάλετε σχεδόν τα πάντα πάνω του—PDF, Σημειώσεις, εικόνες, ήχο, links και πολλά άλλα—βλέποντάς τα όλα σε preview. Στη συνέχεια, μπορείτε να προσθέσετε σημειώσεις ή να σχεδιάσετε οπουδήποτε με την υποστήριξη του Apple Pencil και να δείτε πού εργάζονται άλλοι με live cursors.

Το Freeform ήταν από την αρχή σχεδιασμένο για «αργότερα φέτος», αλλά όταν η Apple αποφάσισε να παραλείψει την κυκλοφορία του iPadOS 16, κάνοντας την πρώτη έκδοση το iPadOS 16.1, πραγματικά έβαλε το Freeform σε αναστολή. Σε αυτό το σημείο, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι πότε ακριβώς θα κυκλοφορήσει το Freeform, αλλά σίγουρα θα περάσει λίγος χρόνος μετά το iPadOS 16.1 και το macOS Ventura, και πιθανώς ακόμη και το 2023.

Πηγή: macworld.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS