ΑρχικήinetM2 Pro και M2 Max: Σύγκριση με τα άλλα τσιπ Apple Silicon...

M2 Pro και M2 Max: Σύγκριση με τα άλλα τσιπ Apple Silicon της αγοράς

Τα M2 Pro και M2 Max είναι τόσο απίστευτα ισχυρά που οι περισσότεροι κριτικοί υποστηρίζουν ότι είναι υπερβολικά ακραία για σχεδόν όλους τους κατόχους Mac, ακόμη και για όσους δημιουργούν βίντεο.

Δείτε επίσης: Apple Mac Mini M2 Pro review: Έφτασε το νέο μοντέλο!

M2

Ένα νέο σύστημα αξιολόγησης έχει κυκλοφορήσει, το οποίο χρησιμεύει για την αξιολόγηση κάθε ενημερωμένου τσιπ της Apple, από το A14 Bionic έως το M1 Ultra. Παραδόξως, ακόμη και σε σύγκριση με το τελευταίο δημιούργημά της -το Μ2 Pro-, το πανίσχυρο M1 Ultra κυριαρχεί! Την περασμένη εβδομάδα, η Apple καθήλωσε τον κόσμο της τεχνολογίας όταν παρουσίασε τα νέα της τσιπ κατά τη διάρκεια της παρουσίασης τόσο του Mac mini όσο και του MacBook Pro.

Παρόλο που τα τσιπ εξακολουθούν να βασίζονται σε αρχιτεκτονική 5nm, το M2 Pro της Apple περιέχει 40 δισεκατομμύρια τρανζίστορ – σχεδόν 20% περισσότερα από τον προκάτοχό του, το M1 Pro και διπλάσια από το βασικό τσιπ M2. Το Μ2 Max διαθέτει 67 δισεκατομμύρια τρανζίστορ.

Η Apple δήλωσε ότι ο M2 Pro είναι εντυπωσιακά ταχύτερος κατά 40% από τον προκάτοχό του, τον M1 Pro και εντυπωσιακά 80% ταχύτερος από τον κορυφαίο επεξεργαστή Core i9 της Intel στον τελευταίο 16ιντσο MacBook Pro.

Δείτε ακόμα: Microsoft Teams: Πλήρως βελτιστοποιημένο για Mac με τσιπ M1 ή M2

Apple Silicon

Το Macworld εξέτασε πώς συγκρίνονται τα νέα τσιπ όχι μόνο με τους προκατόχους τους, αλλά και με κάθε άλλο επεξεργαστή της Apple στην αγορά.

Οι κάτοχοι Mac Studio μπορεί να ήταν επιφυλακτικοί όταν ανακοινώθηκε το Mac mini, αλλά ευτυχώς οι ανησυχίες τους ήταν αβάσιμες. Η ενημέρωση θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερη!

Ακόμα και αν έχετε στην κατοχή σας ένα Mac Studio M1 Ultra, τα τελευταία chip της Apple δεν έχουν ακόμα ξεπεράσει την ταχύτητα απόδοσης. Όταν πρόκειται για συγκριτική αξιολόγηση, οι παραλλαγές με 48 και 64 πυρήνες αφήνουν το M2 Max πολύ πίσω. Η βαθμολογία Geekbench 5 Multi-Core για αυτούς τους δύο πυρήνες είναι 23.369 σε σύγκριση με 15.242 από τα δύο τσιπ M2 Max, ένα επιβλητικό 15.079 από το ισχυρότερο τσιπ M2 Pro και 11.851 από μια μέτριας απόδοσης CPU 10 πυρήνων με 16 πυρήνες GPU σε μια άλλη παραλλαγή του ίδιου μοντέλου -το M2 Pro.

Δείτε επίσης: Τα M2 MacBook Air της Apple δεν έχουν πλέον κανένα ίχνος της Intel μέσα

Το M1 Max καταλαμβάνει εντυπωσιακά μια θέση μεταξύ των δύο παραλλαγών του M2 Pro, συγκεντρώνοντας με ακρίβεια 12.590 πόντους στην κατάταξή του.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS