ΑρχικήinetTesla: "Ανακαλεί" οχήματα λόγω ανησυχιών για το FSD Beta software

Tesla: “Ανακαλεί” οχήματα λόγω ανησυχιών για το FSD Beta software

Την Πέμπτη, η Tesla ανακοίνωσε την ανάκληση 362.758 οχημάτων στις ΗΠΑ που είναι εξοπλισμένα με το πειραματικό λογισμικό υποβοήθησης οδηγού, που αναφέρεται ως Full Self-Driving Beta ή FSD Beta. Για να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα, όλα τα αυτοκίνητα θα λάβουν over the air ενημερώσεις λογισμικού.

Tesla οχήματα

Το σύστημα FSD Beta εγκυμονεί κινδύνους καθώς φαίνεται ότι μπορεί να προκαλέσει ατυχήματα. Μπορεί να επιτρέψει στα οχήματα να μη λειτουργούν σωστά σε διασταυρώσεις, να προχωρούν ευθεία σε στροφές, να μην σταματήσουν τελείως όταν χρειάζεται κ.ά.

Το σύστημα Tesla FSD Beta μπορεί επίσης να δυσκολεύεται να προσαρμοστεί σωστά όταν τροποποιούνται τα όρια ταχύτητας.

Δείτε επίσης: Tesla: Απολύει υπαλλήλους μετά τα σχέδια για δημιουργία σωματείου

Το ζήτημα ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της ανάλυσης και δοκιμής του συστήματος από τη NHTSA. Η NHTSA είπε ότι διαπίστωσε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, το χαρακτηριστικό Autosteer της Tesla στους δρόμους της πόλης οδήγησε σε έναν παράλογο κίνδυνο για την ασφάλεια των οχημάτων λόγω της ανεπαρκούς τήρησης των κανόνων για την ασφάλεια της κυκλοφορίας. Όπως απαιτεί ο νόμος και μετά από συζητήσεις με τη NHTSA, η Tesla ξεκίνησε μια ανάκληση για να επιδιορθώσει αυτά τα ελαττώματα.

Εάν είστε κάτοχος ενός οχήματος Model S ή/και X των ετών 2016-2023, Model 3 των ετών 2017-2023 ή Model Y των ετών 2020-2023 που είναι εξοπλισμένο με FSD Beta, τότε επηρεάζεστε από αυτά τα προβλήματα.

Ο Elon Musk και οι πιστοί της Tesla έχουν αντιταχθεί έντονα στη χρήση του όρου ανάκληση όταν συζητάμε για ελαττώματα ασφαλείας ή θέματα που μπορούν να διορθωθούν με τη λήψη μιας ενημέρωσης λογισμικού μέσω wireless internet. Την Πέμπτη, o CEO της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων έγραψε στο Twitter: “Η λέξη “ανάκληση” για μια over-the-air ενημέρωση λογισμικού είναι αναχρονιστική και απολύτως ανακριβής!“.

Δείτε επίσης: Tesla: 7500 σταθμοί φόρτισης για non-Tesla EV έως το 2024

Tesla FSD Beta Full Self-Driving Beta
Tesla: “Ανακαλεί” οχήματα λόγω ανησυχιών για το Full Self-Driving Beta ή FSD Beta

Μέσω του προγράμματος FSD Beta, η Tesla έχει επιτρέψει σε χιλιάδες οδηγούς να βιώσουν την τεχνολογία υποβοήθησης οδηγού στις Ηνωμένες Πολιτείες και να δοκιμάσουν χαρακτηριστικά που δεν είναι εντελώς έτοιμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύστημα υποβοήθησης δεν καθιστά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πλήρως αυτόνομα. Επίσης, δεν είναι ασφαλής η οδήγηση χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση κατά τη λειτουργία του. Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι πάντα σε επαγρύπνηση, ώστε να αντιδράσουν αν χρειαστεί.

Μόνο οι ιδιοκτήτες Tesla που έχουν εγκατεστημένο το premium σύστημα υποστήριξης οδηγού FSD της εταιρείας στα αυτοκίνητά τους μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα FSD Beta. Αυτή η επιλογή κοστίζει τώρα 15.000 $ εκ των προτέρων ή 199 $ το μήνα στις ΗΠΑ.

Το Tesla FSD Beta μπορεί καλύτερα να συνοψιστεί ως μια σειρά από νέες δυνατότητες που φέρνει η εταιρεία και οι οποίες δεν έχουν ολοκληρωθεί πλήρως. Αυτό που διαφημίζει κυρίως η Tesla είναι η δυνατότητα για “αυτοκαθοδήγηση στους δρόμους της πόλης“, η οποία επιτρέπει σε ένα Tesla να περιηγείται σε περίπλοκα αστικά περιβάλλοντα αυτόνομα, αλλά αυτό ακόμα δεν έχει γίνει τέλεια.

Η Tesla δεν αποκάλυψε ποτέ πόσοι άνθρωποι αγοράζουν ή εγγράφονται στην επιλογή premium FSD. Ο Elon Musk είχε αναφέρει απλά ότι το σύστημα χρησιμοποιείται από 400.000 πελάτες στη Βόρεια Αμερική. “Αυτό είναι ένα τεράστιο ορόσημο για την αυτονομία, καθώς το FSD Beta είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο οποιοσδήποτε πελάτης μπορεί πραγματικά να δοκιμάσει την πιο πρόσφατη αυτονομία που βασίζεται σε AI“, είπε.

Δείτε επίσης: Tesla: Μια εικόνα από το νέο ‘Godzilla’ robot και τη γραμμή παραγωγής οχημάτων

Σχετικά με τα οχήματα που ανακαλούνται, η Tesla σημείωσε ότι σε κάθε περίπτωση ο οδηγός είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία του οχήματος κάθε φορά που ενεργοποιείται το χαρακτηριστικό και πρέπει να επιβλέπει συνεχώς τη λειτουργία και να παρεμβαίνει όταν χρειάζεται.

Η Tesla έχει θέσει νέα πρότυπα καινοτομίας στην αυτοκινητοβιομηχανία με τα ηλεκτρικά της οχήματα και τις λειτουργίες αυτόματου πιλότου. Ωστόσο, η τεχνολογία πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή και οι οδηγοί να είναι πάντα έτοιμοι να αντιδράσουν για να παραμείνουν ασφαλείς τόσο οι ίδιοι όσο και άλλοι οδηγοί στο δρόμο.

Πηγή: www.cnbc.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS