ΑρχικήbusinessSusan Wojcicki: Αποχωρεί από τη θέση του CEO του YouTube

Susan Wojcicki: Αποχωρεί από τη θέση του CEO του YouTube

Την Πέμπτη, η Susan Wojcicki ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου (CEO) του YouTube. Ο Neal Mohan, ο σημερινός επικεφαλής προϊόντων, αναλαμβάνει ως ανώτερος αντιπρόεδρος και επικεφαλής της εταιρείας.

Susan Wojcicki YouTube CEO

Σήμερα, μετά από σχεδόν 25 χρόνια εδώ (Google), αποφάσισα να αποχωρήσω από τον ρόλο μου ως επικεφαλής του YouTube και να ξεκινήσω ένα νέο κεφάλαιο που επικεντρώνεται στην οικογένειά μου, την υγεία και τα προσωπικά μου progects με τα οποία είμαι παθιασμένη“, είπε σε μια ανάρτηση.

Η Susan Wojcicki διορίστηκε διευθύνουσα σύμβουλος του YouTube το 2014.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, θα συνεχίσει να εργάζεται με ομάδες του YouTube, να λειτουργεί ως coach για τα μέλη και να συναντά creators.

Δείτε επίσης: YouTuber πρόσθεσε θύρα USB-C στη θήκη των AirPods Pro

Η Susan Wojcicki δήλωσε ότι συναίνεσε στο αίτημα του διευθύνοντος συμβούλου της Alphabet, Sundar Pichai, να αναλάβει συμβουλευτικό ρόλο στη Google και την Alphabet στο άμεσο μέλλον. “Αυτό θα μου επιτρέψει να χρησιμοποιήσω τις άφθονες εμπειρίες μου από όλα αυτά τα χρόνια, παρέχοντας συμβουλές και κατευθύνσεις τόσο στη Google όσο και σε όλες τις εταιρείες που συνδέονται με την Alphabet“, δήλωσε.

Είναι η κατάλληλη στιγμή για μένα και νιώθω ότι μπορώ να το κάνω αυτό γιατί έχουμε μια απίστευτη ηγετική ομάδα στο YouTube“, σημείωσε. “Όταν μπήκα στο YouTube πριν από εννέα χρόνια, μια από τις πρώτες μου προτεραιότητες ήταν να φέρω μια απίστευτη ηγετική ομάδα“.

Neal Mohan
Susan Wojcicki: Αποχωρεί από τη θέση του CEO του YouTube – Αντικαταστάτης ο Neal Mohan

Η Wojcicki έχει μακροχρόνιους δεσμούς με τους ιδρυτές της Google, Larry Page και Sergey Brin. Πριν εργαστεί για την εταιρεία, τους άφησε να εργαστούν από το σπίτι της στο Menlo Park, Καλιφόρνια, όταν ίδρυσαν τη Google. Οι Page και Brin είχαν νοικιάσει τον χώρο του γκαράζ για 1.700 δολάρια το μήνα. Η Wojcicki εργαζόταν στο τμήμα μάρκετινγκ της Intel εκείνη την εποχή.

Δείτε επίσης: Τα co-hosted livestreams του YouTube φτάνουν σε Android και iOS

Η Susan έχει μια μοναδική θέση στην ιστορία της Google και έχει κάνει την πιο απίστευτη συνεισφορά σε προϊόντα που χρησιμοποιούνται από τους ανθρώπους παντού“, ανέφεραν οι Page και Brin σε δήλωση που έλαβε το Recode. “Είμαστε τόσο ευγνώμονες για όλα όσα έχει κάνει τα τελευταία 25 χρόνια“.

Η Susan Wojcicki εντάχθηκε στην Google το 1999 και ήταν υπεύθυνη για το σχεδιασμό και την κατασκευή των προϊόντων διαφήμισης της Google για 14 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια, δούλεψε για το YouTube, το οποίο έχει επεκτείνει τη φυσική του παρουσία σε περιοχές όπως η Νέα Υόρκη και κοντά στα κεντρικά γραφεία του στο San Bruno της Καλιφόρνια.

Κατά τη διάρκεια της θητείας της, είδε την εταιρεία να μετατρέπεται στη μεγαλύτερη πλατφόρμα βίντεο στον κόσμο. Το YouTube έχει πλέον περισσότερους από 2,5 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως.

Δείτε επίσης: YouTube Shorts: Έφτασαν τις 50 δισεκατομμύρια ημερήσιες προβολές

Η ταχεία ανάπτυξη του YouTube έφερε και μερικές προκλήσεις στην εταιρεία. Η Google και το YouTube αναγκάστηκαν να πληρώσουν 170 εκατομμύρια δολάρια το 2019 για να διευθετήσουν μια υπόθεση κατά την οποία η πλατφόρμα κατηγορήθηκε για παραβίαση των νόμων περί απορρήτου των παιδιών. Η Wojcicki δέχθηκε επίσης πυρά κατά τη διάρκεια των εκλογών του 2020 και της πανδημίας Covid-19, καθώς το YouTube χρησιμοποιούνταν από κάποιους για τη διάδοση παραπληροφόρησης.

Όσον αφορά στην αποχώρησή της από τη θέση του CEO του YouTube και τον αντικαταστάτη της, Neal Mohan, η Susan Wojcicki είπε ότι πέρασε σχεδόν 15 χρόνια της καριέρας της δουλεύοντας μαζί του. Τόνισε ότι είναι ένα από τα άτομα που ανήκουν στη φοβερή ηγετική ομάδα του YouTube που έχει δημιουργηθεί.

Πηγή: www.cnbc.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS