ΑρχικήBusinessAlphabet: Η μητρική της Google ανακοίνωσε 12.000 απολύσεις

Alphabet: Η μητρική της Google ανακοίνωσε 12.000 απολύσεις

Η μητρική εταιρεία της Google, Alphabet, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε απολύσεις, από τις οποίες θα επηρεαστούν τουλάχιστον 12.000 άτομα.

Alphabet απολύσεις

Ο Sundar Pichai, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, ανακοίνωσε σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς τους υπαλλήλους ότι οι περικοπές αυτές θα επηρεάσουν τις ομάδες σε ολόκληρη την εταιρεία, συμπεριλαμβανομένων των προσλήψεων και ορισμένων εταιρικών λειτουργιών, καθώς και ορισμένες ομάδες μηχανικών και τομείς προϊόντων.

Οι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ που επηρεάζονται από αυτή την κατάσταση θα παραμείνουν στη μισθοδοσία της εταιρείας για 60 ημέρες, ενώ θα λάβουν μισθό αξίας τουλάχιστον 16 εβδομάδων ως αποζημίωση. Επίσης, θα δοθούν και κάποια άλλα προνόμια.

Δείτε επίσης: Το app Google Find My Device λαμβάνει ανανέωση Material You

Με την πανδημία να προκαλεί αύξηση της ζήτησης για τις υπηρεσίες της, η Alphabet αύξησε το εργατικό δυναμικό σημαντικά τα τελευταία δύο χρόνια και σημείωσε τεράστια κέρδη. Ωστόσο, με τους φόβους της ύφεσης να ελλοχεύουν και τους διαφημιστές να μειώνουν τις δαπάνες τους, ο βασικός τομέας ψηφιακών διαφημίσεων της Alphabet έχει αρχίσει να παραμένει στάσιμος τα τελευταία τρίμηνα.

Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε δει περιόδους δραματικής ανάπτυξης“, είπε ο Pichai στο email. “Για να ταιριάξουμε και να τροφοδοτήσουμε αυτή την ανάπτυξη, προσλάβαμε άτομα κατά τη διάρκεια μιας διαφορετικής οικονομικής πραγματικότητας από αυτή που αντιμετωπίζουμε σήμερα“.

Ο Pichai είπε ότι οι απολύσεις στην Alphabet είναι μέρος μιας προσπάθειας να επικεντρωθεί η εταιρεία εκ νέου στις βασικές δραστηριότητές της, καθώς και στις επενδύσεις της στην τεχνητή νοημοσύνη. “Αυτές είναι σημαντικές στιγμές για να αλλάξουμε την εστίασή μας, να ανασχεδιάσουμε τη βάση κόστους μας και να κατευθύνουμε το ταλέντο και τα κεφάλαιά μας στις υψηλότερες προτεραιότητές μας“, είπε.

Δείτε επίσης: Google Podcasts: Εξαφανίζονται από τα αποτελέσματα αναζήτησης

Οι περισσότερες τεχνολογικές εταιρείες αντιμετωπίζουν προβλήματα αυτή τη στιγμή λόγω της γενικότερης οικονομικής αβεβαιότητας. Η Alphabet πρόκειται να αναφέρει σύντομα τα κέρδη για το τελευταίο τρίμηνο του 2022 και οι αναλυτές της Wall Street αναμένουν ότι τα έσοδα της εταιρείας θα αυξηθούν μόλις 1,7% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Αυτό θα σήμαινε μια απότομη επιβράδυνση από την ανάπτυξη 32% που ανέφερε την ίδια περίοδο πέρυσι. Οι αναλυτές προβλέπουν επίσης ότι τα καθαρά έσοδα θα μειωθούν σχεδόν 25% σε ετήσια βάση.

Οι περικοπές προσωπικού της μητρικής της Google, Alphabet, είναι οι τελευταίες σε ένα κύμα απολύσεων στον κλάδο της τεχνολογίας.

Η Microsoft ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα απολύσει 10.000 υπαλλήλους, ενώ η Amazon ανακοίνωσε επίσης πρόσφατα ότι θα απολύσει 18.000 άτομα. Η Salesforce περικόπτει το 10% του προσωπικού της και η μητρική του Facebook, Meta, ανέφερε 11.000 περικοπές θέσεων εργασίας.

Alphabet Google
Alphabet: Η μητρική της Google ανακοίνωσε 12.000 απολύσεις

Τον προηγούμενο χρόνο, πολλές ακόμα τεχνολογικές εταιρείες ανακοίνωσαν απολύσεις, πάγωμα προσλήψεων, διακοπές projects κλπ, για να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα.

Δείτε επίσης: Ανακαλύψτε κρυμμένα παιχνίδια του Google για ατελείωτη διασκέδαση

Ο Pichai ανέλαβε την ευθύνη για τις απολύσεις στην Alphabet, λέγοντας:

Το γεγονός ότι αυτές οι αλλαγές θα επηρεάσουν τις ζωές των υπαλλήλων της Google με βαραίνει πολύ και αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη για τις αποφάσεις που μας οδήγησαν εδώ“. Ωστόσο, πρόσθεσε: “Είμαι σίγουρος για την τεράστια ευκαιρία που έχουμε μπροστά μας“.

Η απόλυση εργαζομένων δεν είναι ποτέ μια εύκολη απόφαση, αλλά μερικές φορές είναι απαραίτητη προκειμένου μια επιχείρηση να επιβιώσει σε δύσκολους καιρούς.

Πηγή: edition.cnn.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS