ΑρχικήinetAmazon: Μείωση του εργατικού δυναμικού κατά 18.000 άτομα

Amazon: Μείωση του εργατικού δυναμικού κατά 18.000 άτομα

Η Amazon.com Inc. λαμβάνει δραστικά μέτρα με την έναρξη ενός μεγάλου γύρου απολύσεων που θα επηρεάσει περισσότερους από 18.000 εργαζόμενους – ένα ιστορικό υψηλό για την εταιρεία από την ίδρυσή της.

Δείτε επίσης: Android TV box στο Amazon είχε προεγκατεστημένο malware

Amazon

Υπό το πρίσμα της μείωσης των διαδικτυακών πωλήσεων και μιας πιθανής οικονομικής ύφεσης που θα μπορούσε να επηρεάσει την αγοραστική δύναμη των πελατών, ο λιανοπωλητής προβαίνει σε περικοπές στις δραστηριότητές του.

Πέρυσι, η Amazon ξεκίνησε τη διαδικασία των απολύσεων. Αυτό επηρέασε κυρίως το Τμήμα Συσκευών και Υπηρεσιών που είναι υπεύθυνο για τη δημιουργία της ψηφιακής βοηθού Alexa και των έξυπνων ηχείων Echo. Ξεκινώντας από την Τετάρτη, ο επερχόμενος κύκλος περικοπών θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τον τομέα του λιανικού εμπορίου και το τμήμα προσωπικού.

Παρόλο που οι περικοπές αυτές αντιστοιχούν μόλις στο 1% του συνολικού εργατικού δυναμικού της Amazon, το οποίο περιλαμβάνει εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους σε αποθήκες και διανομές, εξακολουθούν να αποτελούν ένα σημαντικό 6% των 350.000 εταιρικών εργαζομένων της σε όλο τον κόσμο.

Σε ένα υπόμνημα για τους εργαζόμενους νωρίτερα αυτό το μήνα, ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon Andy Jassy δήλωσε με αυτοπεποίθηση: “Ακόμη και σε περιόδους οικονομικής αβεβαιότητας και δυσκολιών, η Amazon πάντα αντέχει την καταιγίδα. Δεν θα πτοηθούμε. Κάνοντας αυτές τις αλλαγές, είμαστε σε θέση να εκμεταλλευτούμε τις μακροπρόθεσμες προοπτικές μας με ισχυρότερη οικονομική βάση.

Δείτε ακόμα: Amazon: Κλείνει αποθήκες – Τι θα γίνει με τους υπαλλήλους;
απολύσεις

Πριν από το άνοιγμα του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, οι μετοχές της Amazon παρέμειναν αρκετά σταθερές, αφού έκλεισαν την Τρίτη στα 96,05 δολάρια – μια πτώση 2,1% από το προηγούμενο κλείσιμο.

Καθώς οι πελάτες επανήλθαν σιγά-σιγά στις προ-πανδημίας συνήθειές τους πέρυσι, ο μεγαλύτερος διαδικτυακός έμπορος στον κόσμο έπρεπε να προσαρμοστεί αμέσως σε μια σημαντική μείωση της ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου. Η Amazon ανέστειλε προσωρινά τα ανοίγματα αποθηκών και τις προσλήψεις για το τμήμα λιανικής μέχρι νεωτέρας. Η εταιρεία αρχικά διεύρυνε το πάγωμα στην εταιρική της ομάδα και στη συνέχεια προχώρησε σε απολύσεις.

Είναι σαφές ότι η Amazon έχει σημαντικό αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο ψωνίζουμε σήμερα – όχι μόνο στο διαδίκτυο αλλά και στα φυσικά καταστήματα. Ο συνδυασμός της ευκολίας, των χαμηλών τιμών και της εξατομίκευσης την καθιστούν μια από τις πιο ισχυρές δυνάμεις στο λιανικό εμπόριο σήμερα και η επιρροή της συνεχίζει να αυξάνεται καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται στις ηλεκτρονικές αγορές ως την κύρια πηγή αγοράς αγαθών και υπηρεσιών.

Δείτε επίσης: Amazon S3: Θα κρυπτογραφεί τα δεδομένα από προεπιλογή

Η Amazon είναι ένας από τους πολλούς τεχνολογικούς κολοσσούς που έχουν μειώσει το εργατικό τους δυναμικό τον τελευταίο καιρό, όπως η Cisco Systems Inc., η Intel Corp., η Meta Platforms Inc., η Qualcomm Inc. και η Salesforce Inc.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS