ΑρχικήinetAmazon: Κλείνει αποθήκες - Τι θα γίνει με τους υπαλλήλους;

Amazon: Κλείνει αποθήκες – Τι θα γίνει με τους υπαλλήλους;

Η Amazon φέρεται να ανακοίνωσε τα σχέδιά της να διακόψει τη λειτουργία τριών από τις αποθήκες της εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο (συνολικά έχει πάνω από 30 στη χώρα), κάτι που θα επηρεάσει πολλούς υπαλλήλους (τουλάχιστον 1.200 θέσεις εργασίας).

Amazon υπάλληλοι

Οι εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις της Amazon στο Doncaster, στο Hemel Hempstead στο Hertfordshire και στο Gourock στη δυτική Σκωτία θα μεταφερθούν σε άλλες εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Δείτε επίσης: Amazon: Οργή μετά τον θάνατο εργαζόμενου σε αποθήκη εν ώρα εργασίας

Σίγουρα, οι περισσότεροι από τους 300 εργαζόμενους στην τοποθεσία Gourock δεν θα ενθουσιαστούν με αυτή την αλλαγή, καθώς δεν υπάρχει άλλη εγκατάσταση της Amazon κοντά, όπως συμβαίνει με τα εργοστάσια στο Doncaster και στο Hertfordshire.

Η Amazon αποφάσισε να κλείσει τις παλιές αποθήκες, καθώς ετοιμάζεται να ανοίξει νέες αποθήκες παράδοσης στο Peddimore στη West Midlands και στο Stockton-on-Tees, στην County Durham. Οι νέες αυτές αποθήκες θα απασχολούν 2.500 άτομα.

Ο συνδικαλιστής του GMB Union, Steve Garelick, εξέφρασε την απογοήτευσή του για την ανακοίνωση, δηλώνοντας ότι αποτελεί “χαστούκι” για τους εργαζόμενους της Amazon που εργάστηκαν εξαιρετικά σκληρά κατά τη διάρκεια της δύσκολης εορταστικής περιόδου.

Είπε: “Δεν μπορεί να αναμένεται ξαφνικά από τους εργάτες της Amazon να σηκωθούν και να μετακομίσουν σε ένα διαφορετικό fulfilment centre που μπορεί να είναι πολλά μίλια μακριά. Οι ντόπιοι εργαζόμενοι μπορεί να μην είναι σε θέση να αναλάβουν ρόλους τόσο μακριά από το μέρος που ζουν“.

Δείτε επίσης: Η Amazon θα κλείσει το κρυπτογραφημένο app ανταλλαγής μηνυμάτων Wickr Me

Η Amazon, από την άλλη, υποστηρίζει ότι η απόφαση της εταιρείας γίνεται με βάση “τη δέσμευσή μας στους πελάτες, τους υπαλλήλους και τις κοινότητές μας σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο“.

Amazon αποθήκες

Ένας εκπρόσωπος είπε: “Πάντα αξιολογούμε το δίκτυό μας για να βεβαιωθούμε ότι ταιριάζει στις επιχειρηματικές μας ανάγκες και για να βελτιώσουμε την εμπειρία για τους υπαλλήλους και τους πελάτες μας. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, ενδέχεται να κλείσουμε παλιότερες τοποθεσίες, να βελτιώσουμε τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις ή να ανοίξουμε νέες και έχουμε ξεκινήσει μια διαβούλευση σχετικά με το προτεινόμενο κλείσιμο τριών κέντρων εκπλήρωσης το 2023“.

Δείτε επίσης: Amazon: Δοκιμάζει το delivery μέσω drone σε Καλιφόρνια & Τέξας

Η Amazon βρίσκεται γενικά σε ένα πλαίσιο αλλαγών. Την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι σχεδίαζε να περικόψει 18.000 θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο – κυρίως στα κεντρικά της γραφεία – σε μια προσπάθεια να γίνει πιο αποτελεσματική και παραγωγική.

Η Amazon, είναι μία από τις πέντε μεγάλες αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας, μαζί με την Alphabet (Google), την Apple, τη Meta (Facebook) και τη Microsoft και έχει περισσότερους από 1,5 εκατομμύριο υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο – με 300.000 σε εταιρικούς ρόλους που είναι πιο πιθανό να επηρεαστούν από τις παγκόσμιες περικοπές.

Καθώς οι πελάτες αρχίζουν να είναι πιο φειδωλοί στις δαπάνες τους και η παγκόσμια οικονομία είναι αβέβαιη, οι αλλαγές είναι αναπόφευκτες για την εταιρεία. Ο διαδικτυακός λιανοπωλητής προσέλαβε πρόσφατα επιπλέον υπαλλήλους, καθώς επεκτάθηκε και σε άλλα προϊόντα. Ως αποτέλεσμα, μπορεί πλέον να παρέχει στους καταναλωτές μια ακόμη μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων από ό,τι πριν! Ωστόσο, λόγω του αρνητικού οικονομικού κλίματος, χρειάζεται τώρα να κάνει κάποιες αναπροσαρμογές.

Πηγή: www.theguardian.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS