ΑρχικήinetGoogle Podcasts: Εξαφανίζονται από τα αποτελέσματα αναζήτησης

Google Podcasts: Εξαφανίζονται από τα αποτελέσματα αναζήτησης

Εφαρμογές ψυχαγωγίας όπως το Spotify, η Apple Music και η Google κατανοούν τη σημασία των podcasts. Σε τέτοιο βαθμό που διαθέτουν ειδικές ενότητες για να βρίσκουν οι χρήστες τα αγαπημένα τους! Μιλώντας για την Google – είχε ακόμη και μια ξεχωριστή εφαρμογή με την ονομασία “Google Podcasts” προεγκατεστημένη στα τηλέφωνα Pixel με στενή ενσωμάτωση στη μηχανή αναζήτησης (search). Ωστόσο, αυτή η υπηρεσία εξαφανίστηκε πρόσφατα χωρίς εξήγηση.

Δείτε επίσης: Google: Θα λανσάρει τεχνολογία τύπου Apple AirTag;

Google Search

Αν κάνατε αναζήτηση για ένα δημοφιλές podcast στο Google Search, συνηθίζατε να βλέπετε μια ειδική διεπαφή που παραθέτει πρόσφατα επεισόδια με ένα κουμπί αναπαραγωγής δίπλα τους. Πατώντας αυτό το κουμπί άνοιγε το πρόγραμμα αναπαραγωγής Google Podcasts και σας επέτρεπε να ξεκινήσετε το επιλεγμένο επεισόδιο.Όπως αναφέρει το 9to5Google μέσω του Podnews, το κουμπί αναπαραγωγής και οι σύνδεσμοι προς το Google Podcasts δεν εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης – το μόνο που απομένει είναι οι κριτικές, οι ιστότοποι άλλων πλατφορμών podcasting και οι ιστοσελίδες που διαχειρίζονται μεμονωμένοι podcast hosts.

Δείτε επίσης: Google Password Manager: Θα προσθέτετε σημειώσεις στα password

Google Search podcast
Google Podcasts: Εξαφανίζονται από τα αποτελέσματα αναζήτησης

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Google, η πρόσφατη κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο της αποστολής της για καλύτερη εμπειρία των χρηστών. Είναι ενδιαφέρον ότι δεν έχουν προστεθεί νέα χαρακτηριστικά στην εφαρμογή Podcasts στο Android εδώ και σχεδόν 18 μήνες μετά από πολλές βελτιώσεις που έγιναν στο παρελθόν. Επιπλέον, το σχετικό Creator Program έληξε τον Ιανουάριο του 2023, γεγονός που έκανε κάποιους να σκεφτούν ότι αυτό θα μπορούσε να είναι η αρχή της αποχώρησης της Google από το Podcasts συνολικά.

Δείτε επίσης: Ανακαλύψτε κρυμμένα παιχνίδια του Google για ατελείωτη διασκέδαση

Η εφαρμογή Podcasts κυκλοφορεί από το 2018 και υπάρχει παράλληλα με το YouTube και το YouTube Music ως αναπόσπαστες εφαρμογές της Google. Παρά τις διαβεβαιώσεις τους ότι τίποτα δεν αλλάζει ακόμα, παραμένουμε επιφυλακτικοί λόγω της ιστορικής τάσης της Google να διακόπτει καινοτόμα προϊόντα όπως το Loon, το Stadia, το Google+ και το Hangouts μετά από μια περίοδο επιτυχίας.

Η πρόσφατη κίνηση της Google να αφαιρέσει τα podcasts από τη μηχανή αναζήτησής της θα μπορούσε να είναι μια ένδειξη ότι ήρθε η ώρα για μια αλλαγή στις πρακτικές podcasting, ή ακόμη και να σηματοδοτήσει το τέλος αυτής της υπηρεσίας. Ωστόσο, χωρίς σαφή επίσημη εξήγηση από την Google, πολλά είναι ανοιχτά σε ερμηνείες.

Τα podcasts προσφέρουν πολλά οφέλη για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να αυξήσουν την προβολή τους και να προσεγγίσουν το κοινό-στόχο τους. Από την αυξημένη ορατότητα και τα υψηλότερα ποσοστά δέσμευσης, μέχρι την οικοδόμηση σχέσεων με τους πελάτες και τη δημιουργία ηγεσίας σκέψης γύρω από το brand σας – δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η επένδυση στο podcasting έχει τη δυνατότητα να αποδώσει πολλά για κάθε επιχείρηση που αναζητά ένα επιπλέον πλεονέκτημα στον ψηφιακό κόσμο.

Πηγή πληροφοριών: androidpolice.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS