ΑρχικήinetDevelopers: Το 75% είναι πρόθυμο να παραιτηθεί

Developers: Το 75% είναι πρόθυμο να παραιτηθεί

Developers: Οι έρευνες δείχνουν ότι το 74% είναι ανοιχτό σε νέες ευκαιρίες ή αναζητά ενεργά νέα δουλειά.

Developers

Σύμφωνα με την έρευνα του Stackoverflow σε 2.600 developers, οι ηλικίες 20-24 ετών είναι η πιο πιθανή ηλικιακή ομάδα που αναζητά ενεργά μια νέα θέση εργασίας. Το 27% δήλωσε κάτι τέτοιο, ενώ οι 25-34 ετών ακολούθησαν με 21%, οι 35-44 έφτασαν στο 17% και οι 45-54 μόλις στο 12%. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το ποσοστό ενεργής αναζήτησης νέας δουλειάς αυξήθηκε δραστικά κατά εννέα μονάδες σε σχέση με πέρυσι εντός της νεότερης συνομοταξίας – ένα εντυπωσιακό στατιστικό στοιχείο που δεν μπορεί να αγνοηθεί!

Ωστόσο, ο Διευθύνων Σύμβουλος του StackOverflow, Prashanth Chandrasekar, προειδοποίησε ότι οι developers αναζητούν εταιρείες που έχουν πιθανότητες κερδοφορίας.

Ακόμα και με τις πρόσφατες απώλειες θέσεων εργασίας στον τομέα της τεχνολογίας, ο Chandrasekar υποστηρίζει ότι οι developers δεν θα επηρεαστούν επειδή πολλές επιχειρήσεις εξακολουθούν να μεταβαίνουν σε πιο σύγχρονες τεχνολογίες.

Οι πρόσφατες απολύσεις, αν και υψηλού προφίλ, δεν σηματοδοτούν την αντιστροφή των μακροχρόνιων ανισορροπιών στην προσφορά και τη ζήτηση προγραμματιστών, δήλωσε ο Chandrasekar.

Δείτε επίσης: Τα τμήματα IT χάνουν τους καλύτερους developers τους

Σημείωσε ότι το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας των ΗΠΑ (BLS) προέβλεψε τον Σεπτέμβριο ότι μέχρι το 2031 θα υπάρχουν περισσότερες από 160.000 θέσεις εργασίας ετησίως για software developers, αναλυτές QA και testers. Επιπλέον, το BLS προέβλεψε μια τεράστια αύξηση 26% στις θέσεις εργασίας προγραμματιστών λογισμικού – σημαντικά υψηλότερη από το 5%, που είναι ο μέσος ποσοστιαίος ρυθμός αύξησης σε όλα τα επαγγέλματα.

Το 54%, με βάση τις απαντήσεις της έρευνας του StackOverflow, θεωρεί ότι ο υψηλότερος μισθός είναι ο πιο επιθυμητός παράγοντας κατά την αναζήτηση μιας ευκαιρίας.

Οι developers επηρεάζονται σημαντικά από την ευελιξία (58%), την αμοιβή (54%) και τις προοπτικές κατάρτισης (54%) όταν πρόκειται να αναζητήσουν νέες ευκαιρίες απασχόλησης. Η αδυναμία ευέλικτου χρονοδιαγράμματος ή η απαίτηση άφιξης/αποχώρησης σε μια ακριβή ώρα (46%), καθώς και η απαίτηση να εργάζεται κανείς από το γραφείο και όχι απομακρυσμένα (44%) παραμένουν κορυφαία μειονεκτήματα για τους developers.

Για όαους δεν γνωρίζουν: Οι προγραμματιστές είναι επαγγελματίες που δημιουργούν, σχεδιάζουν και συντηρούν τις εφαρμογές που χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ζωή. Από εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα και ιστότοπους μέχρι σύνθετα προγράμματα λογισμικού που βοηθούν τις επιχειρήσεις να επιτύχουν- οι προγραμματιστές τα κάνουν όλα αυτά δυνατά.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS