Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez
infosec

Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez

Bug στο Instagram κατέστησε τους λογαριασμούς της Kylie Jenner και των τραγουδιστριών Ariana Grande και Selena Gomez κατά 3 εκατομμύρια...
Read More
infosec

Κακόβουλα αρχεία Windows EXE μολύνουν τους χρήστες macOS

Ερευνητές ασφαλείας, ανακάλυψαν πολλά αρχεία Windows EXE, που χρησιμοποιούν κακόβουλα payloads για να μολύνουν τους χρήστες macOS με infostealers και...
Read More
infosec

Πώς ένα VPN βοηθά στην προστασία της ιδιωτικότητάς σας στο διαδίκτυο

Τον τελευταίο καιρό ακούγεται ότι εκατομμύρια κωδικοί πρόσβασης σε ιστοσελίδες παραβιάζονται ενώ ταυτόχρονα οι πάροχοι υπηρεσιών στο διαδίκτυο έχουν την...
Read More
infosec

Η ενημέρωση του For Honor διορθώνει πολλά σφάλματα του παιχνιδιού

Την Τετάρτη, η Ubisoft κυκλοφόρησε την τελευταία έκδοση του For Honor update - 2.05. Οι πληροφορίες για το patch, αποκαλύπτουν...
Read More
infosec

Microsoft: Το Patch ασφαλείας της Τρίτης, για το Φεβρουάριο του 2019

Η Microsoft εξέδωσε την Τρίτη μια σειρά από ενημερώσεις για τη διόρθωση τουλάχιστον 70 διαφορετικών ευπαθειών ασφαλείας σε Windows και λογισμικό....
Read More
Latest Posts

Γιατί το Netflix αποσύρει επεισόδιο από το show του Hasan Minhaj;

Το Netflix απέσυρε το δεύτερο επεισόδιο «Patriot Act» με τον Hasan Minhaj από την πλατφόρμα του στην Σαουδική Αραβία, αφού έλαβε ένα αίτημα από την Επιτροπή Τεχνολογίας Επικοινωνιών και Πληροφορίας, σύμφωνα με reports από τη Financial Times.

Netflix

Γιατί το Netflix αναγκάστηκε να απομακρύνει το επεισόδιο;

Το συγκεκριμένο επεισόδιο εστίασε στη σχέση της Αμερικής με τη Σαουδική Αραβία μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Jamal Khashoggi που έγινε το προηγούμενο έτος. Πάνω σε αυτό το ζήτημα, ο Minhaj δήλωσε: «Τώρα θα ήταν καλή στιγμή να αξιολογηθεί εκ νέου η σχέση της Αμερικής με τη Σαουδική Αραβία και αυτό είναι κάτι που το λέω ως μουσουλμάνος αλλά και ως Αμερικάνος». Να αναφερθεί πως αυτό ειπώθηκε μετά την κριτική που ασκήθηκε στο ρόλο που παίρνει η Σαουδική Αραβία στον πόλεμο που γίνεται με την Υεμένη ενώ σχολιάστηκε και η Silicon Valley για «swimming in Saudi cash». Ουσιαστικά, το τελευταίο σχόλιο αναφέρεται στην επιθετική στρατηγική επένδυση της Σαουδικής Αραβίας σε ξένες εταιρείες τεχνολογίας, όπως είναι η Uber, όπως και η οικονομική υποστήριξη της Ιαπωνίας στο SoftBank Vision Fund που επενδύει δισεκατομμύρια σε εταιρείες στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων στις Η.Π.Α.

Ο λόγος που η Επιτροπή Τεχνολογίας Επικοινωνιών και Πληροφορίας ζήτησε την απομάκρυνση επεισοδίου από το Netflix για την πλατφόρμα στη Σαουδική Αραβία, είναι επειδή παραβίασε το άρθρο 6 του anti-cyber crime νόμου του βασιλείου. Το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρει πως η παραγωγή, η προετοιμασία, η μετάδοση ή η αποθήκευση υλικού που προσκρούει σε δημόσιες διαταγές, θρησκευτικές αξίες, δημόσιες ηθικές και ιδιωτικότητα μέσω των δικτύων πληροφορίας ή του διαδικτύου αποτελεί ένα έγκλημα που πρέπει να τιμωρείται μέχρι και πέντε χρόνια φυλάκισης.

Παρόλα αυτά, πολλές οργανώσεις πολιτικών ελευθεριών έχουν ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας για την χρήση του προαναφερόμενου νόμου, μόνο και μόνο επειδή θέλει να ασκήσει λογοκρισία.

Από την άλλη πλευρά, όσον αφορά το Netflix, η εταιρεία υπερασπίστηκε την απόφαση της να μην απομακρύνει το επεισόδιο, καθώς υποστηρίζει την ελευθερία λόγου σε παγκόσμιο επίπεδο και ο λόγος που απέσυρε το επεισόδιο είναι επειδή έλαβε ένα νόμιμο αίτημα που συμβιβαζόταν με τον τοπικό νόμο.

Δυστυχώς, είναι άγνωστο το πόσες φορές μέχρι σήμερα, το Netflix έχει αναγκαστεί να απομακρύνει επεισόδιο από την υπηρεσία του λόγω αιτημάτων κυβέρνησης από διάφορες χώρες. Σε αντίθεση με άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, όπως είναι οι Apple, Google και Facebook, το Netflix δεν δημοσιεύει πληροφορίες για αιτήματα κυβερνήσεων πάνω στο περιεχόμενο που εκπέμπει.

Παρόλο που έχει ήδη απομακρυνθεί το επεισόδιο  «Patriot Act» με τον Hasan Minhaj στο Netflix, οι κάτοικοι της Σαουδικής Αραβίας μπορούν να το δουν στο Youtube αλλά ακόμα και αν κατέβει από εκεί, σίγουρα θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα VPN για να το παρακολουθήσουν.

Για να δείτε το επεισόδιο, πατήστε εδώ.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *