ΑρχικήsecurityΗ Yum! Brands ιδιοκτήτρια των KFC, Pizza Hut και Taco Bell παραβιάστηκε

Η Yum! Brands ιδιοκτήτρια των KFC, Pizza Hut και Taco Bell παραβιάστηκε

Yum! Brands είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες εστιατορίων στον κόσμο. Είναι η μητρική εταιρεία μερικών από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες γρήγορου φαγητού, συμπεριλαμβανομένων των KFC, Pizza Hut και Taco Bell. Το brand Yum! Brands φαίνεται πως έχει δεχτεί επίθεση ransomware – στο Ηνωμένο Βασίλειο αναγκάστηκαν να κλείσουν 300 εστιατόρια.

Pizza Hut
Η Yum! Brands ιδιοκτήτρια των KFC, Pizza Hut και Taco Bell παραβιάστηκε

Το Yum! Brands λειτουργεί 53.000 εστιατόρια σε 155 χώρες και περιοχές.

Αμέσως μετά την ανακάλυψη του περιστατικού, η Yum! Brands ξεκίνησε τα πρωτόκολλα αντίδρασής της, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής μέτρων περιορισμού, όπως η απενεργοποίηση ορισμένων συστημάτων και η βελτίωση της τεχνολογίας παρακολούθησης. Αυτό περιγράφεται λεπτομερώς σε μια δήλωση τύπου που εξέδωσε η ίδια.

Για να διασφαλίσει την ασφάλεια των πελατών της, η εταιρεία ξεκίνησε εκτεταμένη έρευνα, προσέλαβε κορυφαίους εμπειρογνώμονες σε θέματα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και εγκληματολογίας, καθώς και ειδοποίησε τις ομοσπονδιακές αρχές επιβολής του νόμου.

Δείτε επίσης: Συνελήφθη ο ιδρυτής του Bitzlato για ξέπλυμα χρημάτων

Τα εστιατόρια στο Ηνωμένο Βασίλειο που επλήγησαν από την κυβερνοεπίθεση έχουν επανέλθει σε κανονική λειτουργία και δεν είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν περαιτέρω δυσκολίες.

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου συχνά κλέβουν ευαίσθητα δεδομένα από διεισδύσεις σε δίκτυα με σκοπό να εκβιάσουν τα θύματά τους μέσω ransomware.

Το Yum! Brands έχει επιβεβαιώσει ότι τα δεδομένα κλάπηκαν στην επίθεση, αλλά δεν βλέπει στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι οι πληροφορίες πελατών έχουν εκτεθεί.

Δείτε επίσης: Predator inside story: Τα SMS το κλειδί στην έρευνα για τις υποκλοπές

Η Yum! Brands ιδιοκτήτρια των KFC, Pizza Hut και Taco Bell παραβιάστηκε

«Παρόλο που λήφθηκαν δεδομένα από το δίκτυο της εταιρείας και η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, σε αυτό το στάδιο, δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι οι βάσεις δεδομένων των πελατών έχουν κλαπεί», αναφέρει η ανακοίνωση της Yum! Brands.

Σε έντυπο 8-K που απέστειλε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC), η Yum! Brands δήλωσε με αυτοπεποίθηση ότι η επίθεση ransomware δεν θα είχε σημαντικές αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις.

Δείτε επίσης: T-Mobile hack: Παραβιάστηκαν τα data 37 εκατομμυρίων χρηστών

Η εταιρεία ήταν ανοιχτή και ειλικρινής στην κατάθεσή της στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σημειώνοντας ότι, ενώ η διακοπή μπορεί να ήταν προσωρινή, δεν αναμένει να προκύψουν περαιτέρω προβλήματα. Επιπλέον, το περιστατικό αυτό αναμένεται να είναι ασήμαντο όσον αφορά τις επιχειρηματικές λειτουργίες ή τα οικονομικά αποτελέσματα.

Η ιστορία της Yum! Brands
Η Yum! Brands ιδρύθηκε το 1997, όταν η PepsiCo διαχώρισε τα τμήματα εστιατορίων της σε ξεχωριστή οντότητα. Η νεοσύστατη εταιρεία ήταν αρχικά γνωστή ως Tricon Global Restaurants, αλλά άλλαξε το όνομά της σε Yum! Brands το 2002. Η αλλαγή του ονόματος ήταν μέρος μιας προσπάθειας για τη δημιουργία μιας ενιαίας εικόνας για τις τρεις αλυσίδες KFC, Pizza Hut και Taco Bell, κάτω από ένα ενιαίο εμπορικό σήμα-ομπρέλα.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS