15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
Latest Posts

Mozilla Firefox 64: Έρχεται με ομαδικά tabs και νέες λειτουργίες

Η Mozilla κυκλοφόρησε τον Firefox 64 με ένα σύστημα το οποίο έχει σχεδιαστεί για να συνιστά νέες δυνατότητες και πρόσθετα ανάλογα με τον τρόπο χρήσης του Web. Με ονομασία Contextual Feature Recommender (CFR), το νέο σύστημα διατίθεται προς το παρόν στους χρήστες των ΗΠΑ σε κανονική λειτουργία περιήγησης (όχι σε ανώνυμη) και χρησιμοποιεί την επεξεργασία στις συσκευές για να συστήσει τις λειτουργίες και τα πρόσθετα του Firefox. Η νέα έκδοση Firefox φέρνει επίσης βελτιωμένη διαχείριση καρτελών για να σας επιτρέψει να διαχειρίζεστε γρήγορα και εύκολα πολλές καρτέλες. Υπάρχει επίσης βελτιωμένη απόδοση σε μηχανές Mac και Linux, καθώς και απρόσκοπτη κοινή χρήση στα Windows.

Firefox

Μεταξύ άλλων νέων δυνατοτήτων, ο Firefox 64 διαθέτει το σύστημα CFR, το οποίο καλείται να προτείνει «προληπτικά» χαρακτηριστικά και πρόσθετα βασισμένα στην χρήση που κάνετε στο Web. Για παράδειγμα, εάν ανοίξετε πολλές καρτέλες και χρησιμοποιήσετε επανειλημμένα αυτές τις καρτέλες, το πρόγραμμα περιήγησης του Firefox ενδέχεται να σας προτείνει να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Pinned Tabs μαζί με την εξήγηση. «Ο Firefox επιταχύνει τις προτεινόμενες λειτουργίες και σας ειδοποιεί», δηλώνει ο αντιπρόεδρος του Firefοx, Nick Nguyen, σε ένα blog.

Ο Nguyen υπογραμμίζει επίσης ότι το Mozilla δεν χρησιμοποιεί το ιστορικό του προγράμματος περιήγησης για να συστήσει λειτουργίες και πρόσθετα μέσω του Firefοx 64. Το σύστημα επεξεργάζεται αντ ‘αυτού τοπικές προτάσεις στο πρόγραμμα περιήγησης. Επίσης, η λειτουργία είναι αρχικά διαθέσιμη για χρήστες των ΗΠΑ σε κανονική λειτουργία περιήγησης. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα δείτε τυχόν προτάσεις εάν χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα περιήγησης στις ΗΠΑ στην ανώνυμη περιήγηση. Επιπλέον, η Mozilla είναι έτοιμη να ξεκινήσει την ανάπτυξη έξυπνων προτάσεων μέσω τριών συνιστώμενων επεκτάσεων, όπως το Facebook Container, το Enhancer για το YouTube και το Google Translate.

Εκτός από το νέο σύστημα συστάσεων, ο Firefοx 64 φέρνει «βελτιωμένη διαχείριση καρτελών». Μπορείτε τώρα να μετακινήσετε και να κάνετε κλικ σε πολλές καρτέλες από τη γραμμή καρτελών για να τις οργανώσετε σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας. Η Mozilla λέει ότι μπορείτε να σβήσετε, να μετακινήσετε, να προσθέσετε σελιδοδείκτες ή να ανοίξετε τις καρτέλες γρήγορα και εύκολα χρησιμοποιώντας τη νέα προσθήκη. Επιπλέον, ο Firefox ενημέρωσε το Task Manager για να δείξει την ποσότητα ενέργειας που καταναλώνει κάθε ενεργή καρτέλα και παρέχει πρόσβαση στο κλείσιμο καρτέλων για εξοικονόμηση ενέργειας.

Ο Firefox 64 βελτιώνει την απόδοση σε εκδόσεις Mac και Linux, επιτρέποντας τη βελτιστοποίηση του χρόνου σύνδεσης (Clang LTO). Αυτό ήταν ενεργοποιημένο για τους χρήστες των Windows στον Firefox 63. Επιπλέον, οι χρήστες των Windows μπορούν τώρα να μοιραστούν μια ιστοσελίδα χρησιμοποιώντας την επιλογή native sharing. Υπάρχει επίσης μια επιλογή για να καταργήσετε τα πρόσθετα χρησιμοποιώντας το context menu που είναι διαθέσιμο στα κουμπιά της γραμμής εργαλείων. Επιπλέον, υπάρχει ένας ενημερωμένος μηχανισμός πολιτικής στο macOS για να επιτρέψει στα προφίλ διαμόρφωσης να προσαρμόσουν τον Firefox για επιχειρηματικές αναπτύξεις. Το νέο πρόγραμμα περιήγησης Firefox περιλαμβάνει επίσης διάφορες επιδιορθώσεις ασφαλείας.

Για τους χρήστες Android, ο ενημερωμένος Firefox φέρνει βελτιωμένη ταχύτητα scrolling. Το πρόγραμμα περιήγησης βελτίωσε επίσης μερικές άλλες μετρήσεις που σχετίζονται με την απόδοση.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *