ΑρχικήinetMozilla Firefox 64: Έρχεται με ομαδικά tabs και νέες λειτουργίες

Mozilla Firefox 64: Έρχεται με ομαδικά tabs και νέες λειτουργίες

Η Mozilla κυκλοφόρησε τον Firefox 64 με ένα σύστημα το οποίο έχει σχεδιαστεί για να συνιστά νέες δυνατότητες και πρόσθετα ανάλογα με τον τρόπο χρήσης του Web. Με ονομασία Contextual Feature Recommender (CFR), το νέο σύστημα διατίθεται προς το παρόν στους χρήστες των ΗΠΑ σε κανονική λειτουργία περιήγησης (όχι σε ανώνυμη) και χρησιμοποιεί την επεξεργασία στις συσκευές για να συστήσει τις λειτουργίες και τα πρόσθετα του Firefox. Η νέα έκδοση Firefox φέρνει επίσης βελτιωμένη διαχείριση καρτελών για να σας επιτρέψει να διαχειρίζεστε γρήγορα και εύκολα πολλές καρτέλες. Υπάρχει επίσης βελτιωμένη απόδοση σε μηχανές Mac και Linux, καθώς και απρόσκοπτη κοινή χρήση στα Windows.

Firefox

Μεταξύ άλλων νέων δυνατοτήτων, ο Firefox 64 διαθέτει το σύστημα CFR, το οποίο καλείται να προτείνει “προληπτικά” χαρακτηριστικά και πρόσθετα βασισμένα στην χρήση που κάνετε στο Web. Για παράδειγμα, εάν ανοίξετε πολλές καρτέλες και χρησιμοποιήσετε επανειλημμένα αυτές τις καρτέλες, το πρόγραμμα περιήγησης του Firefox ενδέχεται να σας προτείνει να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Pinned Tabs μαζί με την εξήγηση. “Ο Firefox επιταχύνει τις προτεινόμενες λειτουργίες και σας ειδοποιεί”, δηλώνει ο αντιπρόεδρος του Firefοx, Nick Nguyen, σε ένα blog.

Ο Nguyen υπογραμμίζει επίσης ότι το Mozilla δεν χρησιμοποιεί το ιστορικό του προγράμματος περιήγησης για να συστήσει λειτουργίες και πρόσθετα μέσω του Firefοx 64. Το σύστημα επεξεργάζεται αντ ‘αυτού τοπικές προτάσεις στο πρόγραμμα περιήγησης. Επίσης, η λειτουργία είναι αρχικά διαθέσιμη για χρήστες των ΗΠΑ σε κανονική λειτουργία περιήγησης. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα δείτε τυχόν προτάσεις εάν χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα περιήγησης στις ΗΠΑ στην ανώνυμη περιήγηση. Επιπλέον, η Mozilla είναι έτοιμη να ξεκινήσει την ανάπτυξη έξυπνων προτάσεων μέσω τριών συνιστώμενων επεκτάσεων, όπως το Facebook Container, το Enhancer για το YouTube και το Google Translate.

Εκτός από το νέο σύστημα συστάσεων, ο Firefοx 64 φέρνει “βελτιωμένη διαχείριση καρτελών”. Μπορείτε τώρα να μετακινήσετε και να κάνετε κλικ σε πολλές καρτέλες από τη γραμμή καρτελών για να τις οργανώσετε σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας. Η Mozilla λέει ότι μπορείτε να σβήσετε, να μετακινήσετε, να προσθέσετε σελιδοδείκτες ή να ανοίξετε τις καρτέλες γρήγορα και εύκολα χρησιμοποιώντας τη νέα προσθήκη. Επιπλέον, ο Firefox ενημέρωσε το Task Manager για να δείξει την ποσότητα ενέργειας που καταναλώνει κάθε ενεργή καρτέλα και παρέχει πρόσβαση στο κλείσιμο καρτέλων για εξοικονόμηση ενέργειας.

Ο Firefox 64 βελτιώνει την απόδοση σε εκδόσεις Mac και Linux, επιτρέποντας τη βελτιστοποίηση του χρόνου σύνδεσης (Clang LTO). Αυτό ήταν ενεργοποιημένο για τους χρήστες των Windows στον Firefox 63. Επιπλέον, οι χρήστες των Windows μπορούν τώρα να μοιραστούν μια ιστοσελίδα χρησιμοποιώντας την επιλογή native sharing. Υπάρχει επίσης μια επιλογή για να καταργήσετε τα πρόσθετα χρησιμοποιώντας το context menu που είναι διαθέσιμο στα κουμπιά της γραμμής εργαλείων. Επιπλέον, υπάρχει ένας ενημερωμένος μηχανισμός πολιτικής στο macOS για να επιτρέψει στα προφίλ διαμόρφωσης να προσαρμόσουν τον Firefox για επιχειρηματικές αναπτύξεις. Το νέο πρόγραμμα περιήγησης Firefox περιλαμβάνει επίσης διάφορες επιδιορθώσεις ασφαλείας.

Για τους χρήστες Android, ο ενημερωμένος Firefox φέρνει βελτιωμένη ταχύτητα scrolling. Το πρόγραμμα περιήγησης βελτίωσε επίσης μερικές άλλες μετρήσεις που σχετίζονται με την απόδοση.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS