ΑρχικήsecurityHacker εισέβαλε στο DNS του Linux.org!

Hacker εισέβαλε στο DNS του Linux.org!

Hacker κατάφερε να εισβάλλει στο DNS του Linux.org και να κατευθύνει το domain σε άλλο server με αποτέλεσμα να εμφανίζεται ένα defaced webpage.

«Κάποιος μπόρεσε να μπει στο registrar account του domain και να οδηγήσει το DNS σε άλλο διακομιστή καθώς και να μας μπλοκάρει με αποτέλεσμα να μη μπορούμε να αντιδράσουμε. Το αγενές defaced webpage παρέμεινε μέχρι το βράδυ που το Cloudflare ανέλαβε δράση», δήλωσε εκπρόσωπος του Linux.org.

Μετά από πολλές παρεμβάσεις στο registrar account, κατάφερε η ομάδα του Linux να ανακτήσει τον έλεγχο. Να σημειώσουμε ότι ο hacker δεν πείραξε το περιβάλλον του διακομιστή, επομένως δεν κινδυνεύουν τα δεδομένα σας.

Linux.org

Σύμφωνα με διαχειριστή του Linux.org ο hacker εκμεταλλεύτηκε ένα συνδυασμό διαθέσιμων στο κοινό πληροφοριών και την αποτυχία του two-factor authentication.

Ένα πράγμα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η υποκείμενη βάση δεδομένων και το περιβάλλον παραγωγής του website δεν επηρεάστηκαν από την εισβολή, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχουν παραβιαστεί τα δεδομένα των χρηστών.

Αν και ο κίνδυνος έχει προσπεράσει πλέον, τα κίνητρα του hacker για την παραβίαση αυτή δεν είναι ξεκάθαρα. Ίσως να μην υπάρχουν σκοτεινά κίνητρα και απλά να βαριόταν.

Παρ’ ό λ’ αυτά, αυτό που δεν πρέπει να παραβλέπουμε για να αποφευχθούν τέτοιου είδους παραβιάσεις είναι το two ή multi-factor authentication!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS