Symantec Security Day 2018: Ελάτε να συζητήσουμε σύγχρονα θέματα της κυβερνοασφάλειας!
infosec

Symantec Security Day 2018: Ελάτε να συζητήσουμε σύγχρονα θέματα της κυβερνοασφάλειας!

Σας προσκαλούμε στο Symantec Security Day 2018 όπου θα αναπτυχθούν τα θέματα της κυβερνοασφάλειας, μέσα από την πρακτική προσέγγιση αλλά και αντιμετώπιση των σημερινών κυβερνοαπειλών. Στην ημερίδα αυτή θα εστιάσουμε στις τάσεις της αγοράς και τον ρόλο της κυβερνοασφάλειας στον ψηφιακό...
Read More
infosec

Play Store: Κακόβουλες εφαρμογές με περισσότερες από 500.000 εγκαταστάσεις

Πολλές νέες εφαρμογές χωρίς κάποια λειτουργικότητα έχουν τρυπώσει στο Google Play Store τον τελευταίο καιρό, και έχουν πετύχει περισσότερες από...
Read More
infosec

Instagram: Το εργαλείο λήψης δεδομένων διέρρευσε κωδικούς χρηστών

Φαίνεται ότι η αδυναμία του Facebook να διασφαλίσει τα δεδομένα των χρηστών έχει μεταβιβαστεί και στις θυγατρικές του εταιρείες. Το...
Read More
infosec

Firmware update της Microsoft προκαλεί σφάλμα σε πολλά Surface μοντέλα!

Ένα νέο σφάλμα πλήττει τα Surface της Microsoft, καθώς πρόσφατο firmware update προκαλεί ανακριβής παρουσίαση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας...
Read More
infosec

Κυκλοφόρησε ενημέρωση που διορθώνει ευπάθεια σε δημοφιλές plugin του WordPress

Ένας ερευνητής ασφάλειας αποκάλυψε λεπτομέρειες για μια κρίσιμη ευπάθεια σε ένα από τα δημοφιλή και ευρέως ενεργά plugins για το...
Read More
Latest Posts

DDNS: Τι είναι και που χρησιμεύει αυτή η υπηρεσία

DDNS, dynamic DNS, ή πιο συγκεκριμένα dynamic domain name system, είναι μια υπηρεσία η οποία διατηρεί και «μεταφράζει» τα domain names σε δυναμικές διευθύνσεις IP. Μέσω μιας τέτοιας υπηρεσίας, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στον υπολογιστή ή στα αρχεία σας που βρίσκονται στο σπίτι σας, από οπουδήποτε στον κόσμο.

Η υπηρεσία  DDNS εξυπηρετεί έναν παρόμοιο σκοπό με την υπηρεσία  DNS. Η DDNS επιτρέπει σε οποίον έχει στην κατοχή του ftp servers, ή άλλου είδους υπηρεσίες, να έχει πρόσβαση σε αυτές τις υπηρεσίες «καλώντας» ένα συγκεκριμένο όνομα (domain name) αντί για την διεύθυνση IP, η οποία αλλάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Ωστόσο, σε αντίθεση με το DNS, το οποίο δουλεύει μόνο με στατικές IP, το DDNS είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί με δυναμικές IP, οι οποίες χρησιμοποιούνται στις περισσότερες σπιτικές συνδέσεις internet. Έτσι μια DDNS υπηρεσία είναι ιδανική εάν θέλετε να έχετε πρόσβαση στο εσωτερικό του οικιακού δικτύου σας, από κάποιο άλλο δίκτυο.

DDNS DNS IP

Πως δουλεύουν όμως αυτές οι υπηρεσίες?

Για να χρησιμοποιήσετε μια τέτοιου τύπου υπηρεσία, αρχικά θα πρέπει να επιλέξετε μια, όπως είναι η NO-IP, και στην συνέχεια θα πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό. Υστέρα ανάλογα με την υπηρεσία που θα επιλέξετε, θα υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες για το πως μπορείτε να ρυθμίσετε την υπηρεσία. Συνήθως υπάρχουν software προγράμματα που πρέπει να κατεβάσει ο χρήστης και να εγκαταστήσει στον server του. Επίσης, σε μερικές από αυτές τις υπηρεσίες, είναι δυνατή η ρύθμιση απευθείας επάνω στο router, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να τρέχει συνεχώς το software.

Ο τρόπος με τον οποίο δουλεύει το software είναι απλός. Αφού αρχίσει να εκτελείται, ελέγχει συνεχώς για το αν έχει μεταβληθεί η δημόσια IP της σύνδεσης, και όταν αντιληφθεί ότι άλλαξε, επικοινωνεί με την DDNS υπηρεσία, ενημερώνοντας της και ανανεώνοντας τα records της.

Με αυτόν τον τρόπο, όσο υπάρχει ενεργή σύνδεση, και όσο το πρόγραμμα εκτελείται, είναι σίγουρο ότι όποιος «καλεί» το domain που έχετε δημιουργήσει, θα δρομολογείται στο σωστό μέρος.

DNS VS DDNS

Ο λόγος για τον οποίο οι στατικές διευθύνσεις χρησιμοποιούν DNS και όχι DDNS, είναι επειδή το domain name τους δεν χρειάζεται να ενημερώνεται. Οι στατικές IP, σε αντίθεση με τις δυναμικές IP, δεν μεταβάλλονται.

Γιατί μπορεί να χρειάζεστε μια DDNS υπηρεσία

Η χρήση δυναμικού DNS είναι η ιδανική λύση για εσάς εάν διατηρείται κάποιον webserver στο σπίτι σας, εάν θέλετε πρόσβαση στα αρχεία του υπολογιστή σας ανεξαρτήτως της τοποθεσίας σας, ή για οποιονδήποτε παρόμοιο λόγο.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *