Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
infosec

Google Play: Κρυβόταν malware με τη χρήση των αισθητήρων κίνησης

Στην αγορά του Google Play υπάρχουν πολλές κακόβουλες εφαρμογές που δοκιμάζουν κόλπα για να αποφευχθεί η ανίχνευση τους. Για την...
Read More
infosec

Bug του Twitter δημοσίευε τα προσωπικά tweets των χρηστών για 5 χρόνια

Οι χρήστες του Twitter, οι οποίοι χρησιμοποιούν το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο από τις Android συσκευές τους, θα πρέπει να ελέγξουν...
Read More
Latest Posts

DDNS: Τι είναι και που χρησιμεύει αυτή η υπηρεσία

DDNS, dynamic DNS, ή πιο συγκεκριμένα dynamic domain name system, είναι μια υπηρεσία η οποία διατηρεί και «μεταφράζει» τα domain names σε δυναμικές διευθύνσεις IP. Μέσω μιας τέτοιας υπηρεσίας, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στον υπολογιστή ή στα αρχεία σας που βρίσκονται στο σπίτι σας, από οπουδήποτε στον κόσμο.

Η υπηρεσία  DDNS εξυπηρετεί έναν παρόμοιο σκοπό με την υπηρεσία  DNS. Η DDNS επιτρέπει σε οποίον έχει στην κατοχή του ftp servers, ή άλλου είδους υπηρεσίες, να έχει πρόσβαση σε αυτές τις υπηρεσίες «καλώντας» ένα συγκεκριμένο όνομα (domain name) αντί για την διεύθυνση IP, η οποία αλλάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Ωστόσο, σε αντίθεση με το DNS, το οποίο δουλεύει μόνο με στατικές IP, το DDNS είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί με δυναμικές IP, οι οποίες χρησιμοποιούνται στις περισσότερες σπιτικές συνδέσεις internet. Έτσι μια DDNS υπηρεσία είναι ιδανική εάν θέλετε να έχετε πρόσβαση στο εσωτερικό του οικιακού δικτύου σας, από κάποιο άλλο δίκτυο.

DDNS DNS IP

Πως δουλεύουν όμως αυτές οι υπηρεσίες?

Για να χρησιμοποιήσετε μια τέτοιου τύπου υπηρεσία, αρχικά θα πρέπει να επιλέξετε μια, όπως είναι η NO-IP, και στην συνέχεια θα πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό. Υστέρα ανάλογα με την υπηρεσία που θα επιλέξετε, θα υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες για το πως μπορείτε να ρυθμίσετε την υπηρεσία. Συνήθως υπάρχουν software προγράμματα που πρέπει να κατεβάσει ο χρήστης και να εγκαταστήσει στον server του. Επίσης, σε μερικές από αυτές τις υπηρεσίες, είναι δυνατή η ρύθμιση απευθείας επάνω στο router, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να τρέχει συνεχώς το software.

Ο τρόπος με τον οποίο δουλεύει το software είναι απλός. Αφού αρχίσει να εκτελείται, ελέγχει συνεχώς για το αν έχει μεταβληθεί η δημόσια IP της σύνδεσης, και όταν αντιληφθεί ότι άλλαξε, επικοινωνεί με την DDNS υπηρεσία, ενημερώνοντας της και ανανεώνοντας τα records της.

Με αυτόν τον τρόπο, όσο υπάρχει ενεργή σύνδεση, και όσο το πρόγραμμα εκτελείται, είναι σίγουρο ότι όποιος «καλεί» το domain που έχετε δημιουργήσει, θα δρομολογείται στο σωστό μέρος.

DNS VS DDNS

Ο λόγος για τον οποίο οι στατικές διευθύνσεις χρησιμοποιούν DNS και όχι DDNS, είναι επειδή το domain name τους δεν χρειάζεται να ενημερώνεται. Οι στατικές IP, σε αντίθεση με τις δυναμικές IP, δεν μεταβάλλονται.

Γιατί μπορεί να χρειάζεστε μια DDNS υπηρεσία

Η χρήση δυναμικού DNS είναι η ιδανική λύση για εσάς εάν διατηρείται κάποιον webserver στο σπίτι σας, εάν θέλετε πρόσβαση στα αρχεία του υπολογιστή σας ανεξαρτήτως της τοποθεσίας σας, ή για οποιονδήποτε παρόμοιο λόγο.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *