Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου, 13:06
Αρχική inet DDNS: Τι είναι και που χρησιμεύει αυτή η υπηρεσία

DDNS: Τι είναι και που χρησιμεύει αυτή η υπηρεσία

DDNS, dynamic DNS, ή πιο συγκεκριμένα dynamic domain name system, είναι μια υπηρεσία η οποία διατηρεί και «μεταφράζει» τα domain names σε δυναμικές διευθύνσεις IP. Μέσω μιας τέτοιας υπηρεσίας, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στον υπολογιστή ή στα αρχεία σας που βρίσκονται στο σπίτι σας, από οπουδήποτε στον κόσμο.

Η υπηρεσία  DDNS εξυπηρετεί έναν παρόμοιο σκοπό με την υπηρεσία  DNS. Η DDNS επιτρέπει σε οποίον έχει στην κατοχή του ftp servers, ή άλλου είδους υπηρεσίες, να έχει πρόσβαση σε αυτές τις υπηρεσίες «καλώντας» ένα συγκεκριμένο όνομα (domain name) αντί για την διεύθυνση IP, η οποία αλλάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Ωστόσο, σε αντίθεση με το DNS, το οποίο δουλεύει μόνο με στατικές IP, το DDNS είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί με δυναμικές IP, οι οποίες χρησιμοποιούνται στις περισσότερες σπιτικές συνδέσεις internet. Έτσι μια DDNS υπηρεσία είναι ιδανική εάν θέλετε να έχετε πρόσβαση στο εσωτερικό του οικιακού δικτύου σας, από κάποιο άλλο δίκτυο.

DDNS DNS IP

Πως δουλεύουν όμως αυτές οι υπηρεσίες?

Για να χρησιμοποιήσετε μια τέτοιου τύπου υπηρεσία, αρχικά θα πρέπει να επιλέξετε μια, όπως είναι η NO-IP, και στην συνέχεια θα πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό. Υστέρα ανάλογα με την υπηρεσία που θα επιλέξετε, θα υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες για το πως μπορείτε να ρυθμίσετε την υπηρεσία. Συνήθως υπάρχουν software προγράμματα που πρέπει να κατεβάσει ο χρήστης και να εγκαταστήσει στον server του. Επίσης, σε μερικές από αυτές τις υπηρεσίες, είναι δυνατή η ρύθμιση απευθείας επάνω στο router, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να τρέχει συνεχώς το software.

Ο τρόπος με τον οποίο δουλεύει το software είναι απλός. Αφού αρχίσει να εκτελείται, ελέγχει συνεχώς για το αν έχει μεταβληθεί η δημόσια IP της σύνδεσης, και όταν αντιληφθεί ότι άλλαξε, επικοινωνεί με την DDNS υπηρεσία, ενημερώνοντας της και ανανεώνοντας τα records της.

Με αυτόν τον τρόπο, όσο υπάρχει ενεργή σύνδεση, και όσο το πρόγραμμα εκτελείται, είναι σίγουρο ότι όποιος «καλεί» το domain που έχετε δημιουργήσει, θα δρομολογείται στο σωστό μέρος.

DNS VS DDNS

Ο λόγος για τον οποίο οι στατικές διευθύνσεις χρησιμοποιούν DNS και όχι DDNS, είναι επειδή το domain name τους δεν χρειάζεται να ενημερώνεται. Οι στατικές IP, σε αντίθεση με τις δυναμικές IP, δεν μεταβάλλονται.

Γιατί μπορεί να χρειάζεστε μια DDNS υπηρεσία

Η χρήση δυναμικού DNS είναι η ιδανική λύση για εσάς εάν διατηρείται κάποιον webserver στο σπίτι σας, εάν θέλετε πρόσβαση στα αρχεία του υπολογιστή σας ανεξαρτήτως της τοποθεσίας σας, ή για οποιονδήποτε παρόμοιο λόγο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

LIVE NEWS

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Translate App της Apple στο iPhone σας;

Το Translate app της Apple, που εισήχθη στο iOS 14, επιτρέπει στους χρήστες του iPhone να κάνουν...

Πώς να απενεργοποιήσετε τις ιδιωτικές διευθύνσεις Wi-Fi MAC

Η Apple άλλαξε τον τρόπο σύνδεσης των iPhone και iPad σε δίκτυα Wi-Fi ξεκινώντας από τις ενημερώσεις iOS 14 και iPadOS 14....

Mac: Δείτε πως να μετονομάσετε πολλά αρχεία ταυτόχρονα!

Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν πιο πολλές δυσκολίες στη μετονομασία αρχείων σε Mac, σε σχέση με την αλλαγή ονομάτων στα Windows. Το Finder του...

Πώς μπορείτε να ελέγξετε την απόδοση του Chromebook σας;

Πολλές φορές οι χρήστες αναρωτιούνται για την απόδοση του υπολογιστή τους και θα ήθελαν να μπορούν να ρίξουν μια ματιά στο σύστημά...

Πώς να εντοπίσετε κρυφές κάμερες παρακολούθησης με το τηλέφωνό σας

Κατά τη διάρκεια των διακοπών μας ή σε επαγγελματικά ταξίδια, αναγκαζόμαστε να μένουμε σε ξενοδοχεία ή Airbnb....

Πώς να παίξετε το κρυμμένο παιχνίδι του Android 11

Η Google συνηθίζει να περιλαμβάνει τα λεγόμενα "Easter Eggs" σε κάθε νέα έκδοση Android που κυκλοφορεί. Και το Android 11 δεν αποτελεί...
00:01:49

Ring: Η νέα συσκευή της Amazon είναι ένα drone με κάμερα ασφαλείας

Η Amazon είναι έτοιμη να λανσάρει μια νέα κάμερα ασφαλείας της Ring που είναι τοποθετημένη πάνω από ένα ιπτάμενο drone.

Οι software developers ήταν πολύ παραγωγικοί κατά την διάρκεια της πανδημίας

Η παραγωγικότητα των περισσότερων ομάδων ανάπτυξης λογισμικού αυξήθηκε κατά την κρίση της πανδημίας του Covid-19, αναφέρει μια νέα έρευνα. Αλλά αν είστε...

Cisco: 25 σοβαρά ελαττώματα στο λογισμικό IOS και IOS XE

Η Cisco προειδοποίησε τους πελάτες που χρησιμοποιούν τα λογισμικά IOS και ISO XE για να εφαρμόσουν ενημερώσεις για 25 ελαττώματα ασφαλείας υψηλής...

Η νέα δυνατότητα του Microsoft Edge θα μειώσει τη χρήση μνήμης και CPU

Για να βελτιώσει τη χρήση μνήμης και CPU στον Edge, η Microsoft επεξεργάζεται μια νέα δυνατότητα που ονομάζεται "Sleeping Tabs".