ΑρχικήinetΗ μητρική εταιρεία του Parler απέλυσε το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού

Η μητρική εταιρεία του Parler απέλυσε το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού

Parler προσωπικό

Η Parlement Technologies, η μητρική εταιρεία της πλατφόρμας κοινωνικών μέσων Parler, έχει απολύσει το μεγαλύτερο μέρους του προσωπικού της και τα περισσότερα από τα διευθυντικά στελέχη της κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων. Αυτές οι ξαφνικές περικοπές έχουν θέσει υπό αμφισβήτηση το μέλλον της εφαρμογής Parler, η οποία έχει συνδεθεί κυρίως με συντηρητικούς. Η Parler είναι μια εναλλακτική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που αυτοχαρακτηρίζεται ως “το κοινωνικό δίκτυο για την ελευθερία του λόγου“. Οι χρήστες της περιλαμβάνουν κυρίως αυτούς που έχουν αποκλειστεί από τα άλλα μεγάλα κοινωνικά δίκτυα ή που αντιτίθενται στις πολιτικές εποπτείας τους. Συνήθως είναι συντηρητικοί και ανάμεσά τους βρίσκονται και μερικοί ακροδεξιοί εξτρεμιστές.

Σύμφωνα με το The Verge, η Parlement Technologies άρχισε να απολύει εργαζομένους στα τέλη Νοεμβρίου. Αυτές οι απολύσεις συνεχίστηκαν τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, με περίπου το 75% του προσωπικού να αποτελεί παρελθόν για την εταιρεία. Η πλειονότητα των στελεχών της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των επικεφαλής τεχνολογίας, λειτουργιών και μάρκετινγκ, έχουν επίσης απολυθεί.

Δείτε επίσης: Hive Social: Μάθετε τα πάντα για τη social media πλατφόρμα

Ο George Farmer είναι ο τωρινός Διευθύνων Σύμβουλος της ParlamentTechnologies, της μητρικής εταιρείας του Parler. Ο Farmer αντικατέστησε τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Parler, John Matze, τον Μάιο του 2021, λίγο μετά την κατάργηση της απαγόρευσης της εφαρμογής από τα καταστήματα εφαρμογών. Σε συνέντευξή του στην Wall Street Journal τον Φεβρουάριο του 2021, ο Matze είπε ότι εκδιώχθηκε λόγω της επιθυμίας του να αναδιαμορφώσει τα moderation policies της πλατφόρμας.

Το Parler έκανε το ντεμπούτο του το 2018, όταν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, είχε ξεκινήσει μια διαμάχη με τις μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης επειδή υποτίθεται ότι έκαναν διακρίσεις εις βάρος συντηρητικών χρηστών. Σε αυτό το κλίμα το Parler παρουσιάστηκε σαν μια πλατφόρμα που βασίζεται στην “ελευθερία του λόγου” και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αντί για το Facebook και το Twitter.

Parler απολύσεις
Η μητρική εταιρεία του Parler απέλυσε το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού

Η εφαρμογή γνώρισε ραγδαία αύξηση δημοτικότητας και κατέγραψε πάνω από 7.000 νέους χρήστες το λεπτό κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών του 2020. Ωστόσο, μετά τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, η Apple και η Google απέσυραν το Parler από τα καταστήματα εφαρμογών τους λόγω των ισχυρισμών ότι είχε χρησιμοποιηθεί για την οργάνωση και την πραγματοποίηση της επίθεσης. Αυτές οι απαγορεύσεις ουσιαστικά εμπόδισαν την περαιτέρω ανάπτυξη, αφού οι χρήστες δεν μπορούσαν να κατεβάσουν την εφαρμογή.

Δείτε επίσης: Apple: Θα χρησιμοποιήσει δικό της WiFi chip στα iPhone του 2025;

Χρειάστηκαν τέσσερις μήνες για να επανέλθει το Parler στο κατάστημα της Apple, αφού παρουσίασε ένα βελτιωμένο σύνολο moderation policies. Ωστόσο, μέχρι τότε κυκλοφορούσαν ειδήσεις για την κυκλοφορία μιας ξεχωριστής πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης του Trump, ενώ μπήκαν στην αγορά και άλλοι ανταγωνιστές όπως το Gettr και το Rumble, τα οποία υπόσχονταν επίσης πλήρη ελευθερία έκφρασης.

Καθώς εμφανίστηκαν νέοι διεκδικητές, η αύξηση της βάσης χρηστών του Parler παρέμεινε υποτονική.

Τον Οκτώβριο του 2022, η Parlement Technologies είπε ότι υπήρξε συμφωνία με τον Kanye West (Ye) για την εξαγορά της εταιρείας. Η είδηση αυτή ήρθε λίγο μετά τον αποκλεισμό του Ye τόσο από το Twitter και από το Instagram για την ανάρτηση ακατάλληλου υλικού.

Ωστόσο, η ανάρτηση του παραπάνω περιεχομένου σε συνδυασμό με άλλες αμφιλεγόμενες ενέργειες του Kanye West άλλαξαν τα δεδομένα.

Στις αρχές Δεκεμβρίου, η Parlement Technologies ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι τα δύο μέρη “συμφώνησαν αμοιβαία να τερματίσουν την πρόθεση πώλησης της Parler” και ότι η απόφαση αυτή ελήφθη “προς το συμφέρον και των δύο μερών“. Η δήλωση συνέχισε λέγοντας ότι η Parler θα συνεχίσει να επιδιώκει μελλοντικές ευκαιρίες ανάπτυξης.

Δείτε επίσης: DoNotPay: Ο πρώτος AI robot δικηγόρος σε υπόθεση για κλήση

Ένα άτομο που μίλησε στο CNN υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσε ότι τα τρέχοντα επιχειρηματικά προβλήματα του Kanye West (Ye) έπαιξαν ρόλο στην απόφαση να μην αγοράσει το Parler.

Τα παραπάνω δείχνουν ότι η εταιρεία πίσω από το Parler έχει αντιμετωπίσει πολλά θέματα τα τελευταία δύο χρόνια. Οι πρόσφατες περικοπές προσωπικού δείχνουν ότι το μέλλον της εταιρείας και του Parler είναι αβέβαιο. Δεν είναι σαφές πόσα άτομα απασχολούνται επί του παρόντος στην πλατφόρμα κοινωνικών μέσων Parler.

Πηγή: www.theverge.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS