ΑρχικήinetΟ Kanye West (Ye) δεν θα αγοράσει τελικά το Parler

Ο Kanye West (Ye) δεν θα αγοράσει τελικά το Parler

Kanye West Ye Parler

Την Πέμπτη, η υπηρεσία Parler ανακοίνωσε ότι ο Ye (ο ράπερ που προηγουμένως ήταν γνωστός ως Kanye West) δεν θα προχωρήσει τελικά στην αγορά της πλατφόρμας. Η Parler είναι μια εναλλακτική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που αυτοχαρακτηρίζεται ως “το κοινωνικό δίκτυο για την ελευθερία του λόγου“. Οι χρήστες της περιλαμβάνουν κυρίως αυτούς που έχουν αποκλειστεί από τα άλλα μεγάλα κοινωνικά δίκτυα ή που αντιτίθενται στις πολιτικές εποπτείας τους. Συνήθως είναι συντηρητικοί και ανάμεσά τους βρίσκονται και μερικοί ακροδεξιοί εξτρεμιστές. Η πλατφόρμα είχε χρησιμοποιηθεί και για τον συντονισμό των ταραχών της 6ης Ιανουαρίου – την εισβολή στο Καπιτώλιο.

Η πρόθεση του Ye να αγοράσει την Parler ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο.

Δείτε επίσης: Hive Social: Μάθετε τα πάντα για τη social media πλατφόρμα

Σε έναν κόσμο όπου οι συντηρητικές απόψεις θεωρούνται αμφιλεγόμενες, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι έχουμε το δικαίωμα να εκφραζόμαστε ελεύθερα“, είχε πει τότε ο Kanye West για τη συμφωνία με το Parler.

Αυτή η συμφωνία θα αλλάξει τον κόσμο και θα αλλάξει τον τρόπο που ο κόσμος σκέφτεται για την ελευθερία του λόγου. Ο Ye κάνει μια πρωτοποριακή κίνηση στον χώρο των μέσων ενημέρωσης, της ελευθερίας του λόγου και δεν χρειάζεται να ανησυχεί ότι θα απομακρυνθεί ξανά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Για άλλη μια φορά, ο Ye αποδεικνύει ότι είναι ένα βήμα μπροστά από τους υπολοίπους. Η Parlement θα έχει την τιμή να τον βοηθήσει να πετύχει τους στόχους του“, είχε δηλώσει ο George Farmer, διευθύνων σύμβουλος της μητρικής εταιρείας Parler, Parlement Technologies.

Δείτε επίσης: Twitter: Καταργεί την πολιτική παραπληροφόρησης για τον Covid-19

Ο Kanye West (Ye) δεν θα αγοράσει τελικά το Parler

Τώρα, η Parlement Technologies, ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι τα δύο μέρη “συμφώνησαν αμοιβαία να τερματίσουν την πρόθεση πώλησης της Parler και ότι η απόφαση αυτή ελήφθη “προς το συμφέρον και των δύο μερών“. Η δήλωση συνέχισε λέγοντας ότι η Parler θα συνεχίσει να επιδιώκει μελλοντικές ευκαιρίες ανάπτυξης.

Ένα άτομο που μίλησε στο CNN υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσε ότι τα τρέχοντα επιχειρηματικά προβλήματα του Kanye West (Ye) έπαιξαν ρόλο στην απόφαση να μην αγοράσει το Parler.

Δείτε επίσης: Elon Musk: Θα φτιάξει smartphone αν η Apple κανει ban το Twitter

Πρόσφατα, ο Ye έχασε πολλές επιχειρηματικές συμφωνίες εξαιτίας των προσβλητικών σχολίων του για τους Εβραίους. Τον Οκτώβριο, η Adidas διέκοψε τη συνεργασία μαζί του. Άλλες συνεργασίες, μεταξύ άλλων με την Gap και την Balenciaga, έχουν λήξει επίσης. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Ye ισχυρίστηκε σε ένα podcast ότι η Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων έχει παγώσει αρκετούς από τους λογαριασμούς του λόγω ενός απλήρωτου φορολογικού λογαριασμού ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση της ακύρωσης της συμφωνίας έγινε λίγο μετά από κάποια θετικά σχόλια του Kanye West για τον Χίτλερ, αν και η Parler είπε ότι η απόφαση λήφθηκε στα μέσα Νοεμβρίου.

Πηγή: edition.cnn.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS