ΑρχικήinetTwitter: Ο Musk θα ξεμπλοκάρει τους χρήστες που είχαν γίνει ban

Twitter: Ο Musk θα ξεμπλοκάρει τους χρήστες που είχαν γίνει ban

Την Πέμπτη, ο CEO του Twitter Elon Musk δήλωσε σε ένα tweet ότι σχεδιάζει να ξεμπλοκάρει τους λογαριασμούς των χρηστών που είχαν γίνει ban.

Δείτε επίσης: Γιατί έκλεισε το γραφείο του Twitter στις Βρυξέλλες;

Twitter Blue: Ο Elon Musk ετοιμάζεται να το ξανακυκλοφορήσει

Αφού καλωσόρισε πίσω τον Donald Trump και τον Kanye West, φαίνεται ότι η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης είναι έτοιμη να αφήσει τους πάντες να επιστρέψουν.

Δεδομένων των πρόσφατων αναστολών του Twitter για χρήστες που προωθούσαν τον ρατσισμό, την ομοφοβία και την παραπληροφόρηση σχετικά με το Covid-19 και την πολιτική, η απόφαση είναι πιθανό να αντιμετωπίσει αντιδράσεις.

Σε ένα tweet την Πέμπτη, ο Μασκ είπε στους ακολούθους ότι θα κάνει χάρη σε όσους είχαν αποκλειστεί οι λογαριασμοί τους στο Twitter υπό την προηγούμενη ιδιοκτησία του ιστότοπου.

Δείτε επίσης: Elon Musk: Έκραξε τους υπαλλήλους του Twitter επειδή είναι αντιρατσιστές;

Ο “Chief Twit” δημοσίευσε μια δημοσκόπηση, όπως έκανε και με την επαναφορά του Trump, ρωτώντας αν θα πρέπει να επιτραπεί σε όσους “δεν έχουν παραβεί τον νόμο” να επιστρέψουν στην πλατφόρμα.

Ανακοινώθηκαν τα τελικά αποτελέσματα της δημοσκόπησης, με το 72% των ερωτηθέντων να δηλώνει ότι οι χρήστες που είχαν αποκλειστεί θα πρέπει να επιστρέψουν.

Ποιος θα μπορούσε να επιστρέψει στο Twitter μετά την άρση του ban;

Η λίστα με τα άτομα που έχουν γίνει ban είναι μεγάλη. Στο παρελθόν, το Twitter έχει αναστείλει χρήστες για ρατσιστικές ή ομοφοβικές εκφράσεις. Ωστόσο, πολλοί άλλοι έχουν γίνει ban για την προώθηση πολιτικής παραπληροφόρησης γύρω από τον Covid-19.

Προφανώς η επανεισαγωγή αυτών των ατόμων στην πλατφόρμα θα πυροδοτήσει αντιπαραθέσεις καθώς δεν πιστεύουμε ότι θα αλλάξουν και πολλά στις ιδεολογίες αυτών των ατόμων.

Δείτε επίσης: Twitter Γαλλία: Το ‘αφεντικό’ Damien Viel αποχωρεί από την εταιρεία

Παρόλο που φαίνεται ότι το Twitter θα επιτρέψει σε οποιονδήποτε να επιστρέψει στην πλατφόρμα, εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένοι χρήστες στους οποίους δεν θα επιτραπεί η επιστροφή. Για παράδειγμα, ο συνωμοσιολόγος Alex Jones δεν επιτρέπεται προς το παρόν να επιστρέψει στην πλατφόρμα σύμφωνα με τον Musk.

Πηγή πληροφοριών: tech.co

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS