ΑρχικήinetTwitter: Οι αλγόριθμοι ενισχύουν την «δεξιά στην πολιτική»

Twitter: Οι αλγόριθμοι ενισχύουν την «δεξιά στην πολιτική»

Το Twitter δήλωσε τον Απρίλιο ότι κάνει μια νέα προσπάθεια να μελετήσει την αλγοριθμική δικαιοσύνη στην πλατφόρμα του και αν οι αλγόριθμοί του συμβάλλουν σε «ακούσιες βλάβες». Στο πλαίσιο αυτής της δουλειάς, η εταιρεία υποσχέθηκε να μελετήσει τις πολιτικές τάσεις των συστάσεων περιεχομένου της. Τώρα, η εταιρεία δημοσίευσε τα αρχικά της πορίσματα. Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα του Twitter, ο αλγόριθμος χρονοδιαγράμματος της εταιρείας ενισχύει περιεχόμενο από την «πολιτική δεξιά» σε έξι από τις επτά χώρες που μελέτησε.

Δείτε επίσης: Αναστέλλονται Twitter accounts ομάδας που στόχευε ερευνητές ασφαλείας

Twitter

Δείτε επίσης: Πώς να ελέγξετε ποια δεδομένα έχει για εσάς το Twitter;

Η έρευνα εξέτασε δύο ζητήματα: εάν το αλγοριθμικό χρονοδιάγραμμα ενίσχυσε το πολιτικό περιεχόμενο από εκλεγμένους αξιωματούχους και εάν ορισμένες πολιτικές ομάδες έλαβαν μεγαλύτερη ενίσχυση. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν tweets από ειδησεογραφικά πρακτορεία και εκλεγμένους αξιωματούχους σε επτά χώρες (Καναδά, Γαλλία, Γερμανία, Ιαπωνία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες) για να πραγματοποιήσουν την ανάλυση, η οποία ήταν η πρώτη του είδους της για το Twitter.

Κυρίως, όπως επισημαίνει ο Chowdhury στο Protocol, δεν είναι ακόμη σαφές γιατί συμβαίνει αυτό. Στο έγγραφο, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η διαφορά στην ενίσχυση θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα των πολιτικών κομμάτων που ακολουθούν «διαφορετικές στρατηγικές στο Twitter». Αλλά η ομάδα είπε ότι θα χρειαστεί περισσότερη έρευνα για να κατανοηθεί πλήρως η αιτία.

Ενώ τα ευρήματα είναι πιθανό να δημιουργήσουν κάποια ανησυχία, ο Rumman Chowdhury σημειώνει επίσης ότι «η αλγοριθμική ενίσχυση δεν είναι προβληματική από προεπιλογή». Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι τα ευρήματά τους «δεν υποστηρίζουν την υπόθεση ότι η αλγοριθμική εξατομίκευση ενισχύει τις ακραίες ιδεολογίες περισσότερο από τις κυρίαρχες πολιτικές φωνές».

Δείτε επίσης: Twitter: Ο χρήστης μπορεί να κάνει «soft block» σε ενοχλητικούς followers

Αλλά τουλάχιστον, η έρευνα φαίνεται να καταρρίπτει την ιδέα ότι το Twitter είναι προκατειλημμένο έναντι των συντηρητικών. Η έρευνα προσφέρει επίσης μια ενδιαφέρουσα ματιά στο πώς μια τεχνολογική πλατφόρμα μπορεί να μελετήσει τις ακούσιες επιπτώσεις των αλγορίθμων της. Το Facebook, το οποίο έχει δεχθεί πιέσεις να δημοσιοποιήσει περισσότερες από τις δικές του έρευνες, υπερασπίστηκε τους αλγόριθμούς του ακόμη και όταν ένας πληροφοριοδότης ανέφερε ότι η εταιρεία πρέπει να επιστρέψει σε ένα χρονολογικό timeline.

Η έρευνα του Twitter είναι μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας του Twitter να αποκαλύψει την όποια μεροληψία ή άλλα ζητήματα στους αλγόριθμούς του.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS